reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja po dzisiejszej wizycie :) na 95% dziewczynka, jeszcze za miesiąc lekarz potwierdzi bo tak się układała że ciężko było coś zobaczyć ale lekarz cierpliwie czekał aż się odwróci odpowiednio. Waży już 133g :rolleyes: dostałam euthyrox i mam się zapisać do endokrynologa a moja kulka-zgrubienie które wyczulam to powiększony węzeł chlonny. Na 15 stycznia kolejna wizyta więc szybko zleci a na 29 stycznia usg polowkowe :happy:

reklama
Ja po dzisiejszej wizycie :) na 95% dziewczynka, jeszcze za miesiąc lekarz potwierdzi bo tak się układała że ciężko było coś zobaczyć ale lekarz cierpliwie czekał aż się odwróci odpowiednio. Waży już 133g :rolleyes: dostałam euthyrox i mam się zapisać do endokrynologa a moja kulka-zgrubienie które wyczulam to powiększony węzeł chlonny. Na 15 stycznia kolejna wizyta więc szybko zleci a na 29 stycznia usg polowkowe :happy:
Gratuluję dziewczynki :)
Super, ze wszystko dobrze.
A cos z tym powiekszonym wezlem robisz czy on ma prawo taki byc?

Super[emoji7][emoji7]A ja ostatnio czesciej czuje te bąbelki [emoji7] i najlepsze jest to ze wczoraj je czulam podczas usg kiedy mala sie tam krecila [emoji7]
A na takie twardnienie brucha mam wlasnie leki brac...

Ej to ja chyba dosc czesto mam te wizyty [emoji13] najpierw co 2 tygodnie a teraz za 3 czyli 7.01 bede szla [emoji13]

Ja mam poloznicze zwykle wizyty co miesiąc ale w międzyczasie bylo usg I trymestru, konsultacja z wynikami badań i w styczniu bedzie dodatkowo polowkowe wiec wypada czesciej. Ale tak sobie układam te wszystkie wizyty z lekarzem zeby bylo 2-3 tyg odstepu.

A na ile zostaje?
U mnie synek najpierw przez miesiac chodził na 1h, pozniej dwa miesiące po 3h, kolejny 6h i juz następny zostawal 7,5h
Teraz jest 8 i czasami go wyciągnąć nie mogę. Pierwsze pol roku mial problemy mniejsze badz wieksze przy rozstaniu. Histeria najwieksza minela po miesiacu

Chodzi na 3h, ale od stycznia ma chodzić już na 5/6h, trochę się martwię, ze po tej przerwie świątecznej będzie jeszcze gorzej :( grzecznie się tam bawi i lubi Panie to widac jak po niego przychodzę zawsze jest zadowolony, no ale rano to serce mi pęka :(

Super[emoji7][emoji7]A ja ostatnio czesciej czuje te bąbelki [emoji7] i najlepsze jest to ze wczoraj je czulam podczas usg kiedy mala sie tam krecila [emoji7]

Ej to ja chyba dosc czesto mam te wizyty [emoji13] najpierw co 2 tygodnie a teraz za 3 czyli 7.01 bede szla [emoji13]
U mnie tez tak co 2-3 tyg mam wizyty. Teraz ide 27.12 a pozniej 16.01 tyle, ze teraz bede miala dwoch lekarzy, ale przynajmniej bede miala poczucie, ze jak jeden czegos nie zauwazy to pewnie drugi tak :)

Moja po tygodniu adaptacji nie płakała ani razu. Ale ona jest wyjątkiem, jest bardzo towarzyska i uwielbia być wśród dzieci.
Do jakiego żłobka chodzicie? :)

U nas na osiedlu na Klobuckiej :) synek tez uwielbia dzieci i Panie mówią, ze jak wejdzie do sali to od razu się uspokoja, ale najgorzej zaprowadzenie go

reklama

A jakie leki bierzesz na twardnienie?

Do góry