reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Taak! Ja mam tak czasem z prawej strony :) po ostatnim USG wiem, że główka jest po tej stronie :))
U nie identyczne...wypucha mi ciągle prawą stronę i tam mój Fasol mial głowę na usg.

Spadl śnieg w Gdyni. Zaliczyliśmy z młodym cudowny ponad godzinny spacer. Na plaży porządnie zmarzly nam policzki. Teraz barszcz z uszkami i książeczka :-) Lubię takie zimowe spacery :-)

reklama
Wiem ze ja sobie moge chcieć, a dziec i tak wyjdzie kiedy mu bedzie pasowało [emoji14] no ale moj mlody mial byc z 6.05 a jest z 8.05 to teraz chcialabym podobnie skoro tp mam na 6.06 to niech wyjdzie 8.06 [emoji14] bedzie wiecej osemek [emoji14] jeszcze ja do kompletu jestem z 18.07 [emoji14]
Oo super [emoji16][emoji4] i jeszcze u Pianistki jest tak samo [emoji14]

Ja tez z OM mam tp na 6;)

Dziewczyny a może któraś z was zna jakieś dobre nosidło, takie w które można włożyć nawet maluszka, myślałam nad chusta ale nie ogarniam tego wiązania, czarna magia i boję się że tylko krzywdę zrobie. Dlatego chcę kupic nosidło, tylko zależy mi żeby dziecko było w nim bezpieczne i nie było to wisiadło...

W żadne nosidło nie można ożyć niewierzące dziecko. To niezdrowe dla kręgosłupa. Miotanie chusty tylko wyglada tak strasznie:)

Ale Ty odebrałas już prawa rodzicielskie dla ojca Twojego synka? Jeśli nie to może warto pomyśleć o tym, stres by Ciebiw tak nie łapał.
Masz sporo asów w rekawie i sprawa nie wyglada na trudna( zważywszy na brak kontaktów z ojcem )
Dopiero bede to robic jak tylko w nowym miejscu wszystko uporzadkujemy [emoji6]
Mam nadzieje ze pojdzie szybko i bez wiekszych problemów [emoji19] no i od razu chce tez zmienic i zmniejszyć ilosc spotkan. Nie wazne ze i tak nie przyjeżdża, bo w kazdej chwili moze mu cos odbic i bedzie chcial a tak bedzie mial ustalone inaczej i bede spokojniejsza.
W ogole ja to mam nadzieje ze uda sie bez problemu odebrać prawa a potem musielibysmy wziac slub zeby tz mogl bez problemu przysposobic młodego.

Ale tak serio to chyba nie tak łatwo zrobić mu krzywde nie? ;)

Tego nie wiem:) mi się udało nie zrobić, ale serce mi do gardła na początku podchodziło jak tylko musiałam przebierać:)))
Dobrze sobie Zawitkowskiego na youtube przed samym porodem pooglądać. On jak fizjo bardzo fajnie pokazują jak prawidłowo te czynności wykonać:)

Tego nie wiem:) mi się udało nie zrobić, ale serce mi do gardła na początku podchodziło jak tylko musiałam przebierać:)))
Dobrze sobie Zawitkowskiego na youtube przed samym porodem pooglądać. On jak fizjo bardzo fajnie pokazują jak prawidłowo te czynności wykonać:)
Ja też chyba krzywdy nie zrobiłam a miałam wrazenie, ze to calkiem realne. Tylko na szczęście chwile mialam takie obawy. W ogole to takie dziwne uczucie bo urodzil sie bobas a ja jakos instynktownie zaczelam dzialac z chociazby przewijaniem. Niby bylo to na sr czy na filmach na yt ale dopoki nie zobaczylam tego czlowieczka to jakos nie zdawalam soboe sprawy jak to robić. U mnie w szpitalu już w zasadzie od powrotu z porodowki trzeba sobie samej radzic z maluchem i da się :)

Kurde wzielam sie za porzadki i musze co chwile siadac bo mi sie slabo robi [emoji33]

Ja też chyba krzywdy nie zrobiłam a miałam wrazenie, ze to calkiem realne. Tylko na szczęście chwile mialam takie obawy. W ogole to takie dziwne uczucie bo urodzil sie bobas a ja jakos instynktownie zaczelam dzialac z chociazby przewijaniem. Niby bylo to na sr czy na filmach na yt ale dopoki nie zobaczylam tego czlowieczka to jakos nie zdawalam soboe sprawy jak to robić. U mnie w szpitalu już w zasadzie od powrotu z porodowki trzeba sobie samej radzic z maluchem i da się :)

Kurde wzielam sie za porzadki i musze co chwile siadac bo mi sie slabo robi [emoji33]

:) a ja próbuje od tygodnia zabrać się za porządki, niestety nie idzie:///
Mam nadzieje, ze jutro w końcu już zacznę;)

reklama
Do góry