reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
U mojej ginki jest taki maly monitorek na scianie ze jak sie lezy to wszystko widac [emoji14]
Najlepszy byl chyba na prenatalnych [emoji14] jak tam weszlam to myślałam ze oni taki wielki tv maja a to taki duzy monitor chyba nawet wiekszy niz nasze tv a mamy 55' [emoji85]
Haha to dla mnie mawet 30" bedzie dużo bo ja wcale nie mam tv [emoji23]
Też to dokładnie rozważę, bo póki co nie mam zdania na ten temat szczerze mówiąc..
Szczerze to nie zniechecam :) bo bardzo duzo osób sobie to 3d chwali. Mozna magrac film na pamiątkę itp. Robia zazwyczaj już w takiej pozniej ciazy chyba gdzies ok 30tc. Więc faktycznie warto rozważyć :)
U mnie znowu na porodówce pewnie poerwsze pytanie będzie: a ma wloski? ;)

Ja od początku ciąży smieje sie z mojego męża że w końcu będzie musial zaczac dziecku pieluchy zmieniać. Bo do tej pory unikał tego jak ognia przy dzieciach swojej siostry np ;) no i on oczywiscie zgrywa twardziela i caly czas powtarza ze swojemu bedzie zmienial itp itp...że wlasne dziecko to co innego...
A wczoraj siostra go poprosila zeby sprawdzil czy maly kupy nie zrobil. I opowiadal mi ze jak tam zajrzal zobaczyl i poczul to miał odruch wymiotny xd hehe
I przestał zgrywac twardziela ;)

U swojego dziecka to jest zupełnie inaczej:) miałam dokładnie tak jak Twój maz przed moim synkiem, a dzisiaj nawet kupa mojego dziecka jakoś mniej śmierdzi;) także rozumiem, i wydaje mi się ze naprawdę Ci będzie pomagal, tak jak mój maz pomagal mi. Włącznie z nocnym wstawanie w pierwszym miesiącu kiedy musiałam odciągać pokarm zeby pobudzić laktację, on opiekował się po karmieniu synkiem i układał do snu:). Zreszta teraz raz w tygodniu tez musi wstać w weekend. Bo ja s końcu również potrzebuje jednej przespanej nocy( i tak to ja budzę męża, bo nie słyszy synka ;))

No to może faktycznie coś w tym jest. Ja jak mialam 16 lat to moja siostra urodzila bliźniaki wiec jej sporo pomagalam, potem dorabialam jako niania przez 5 lat studiów a teraz pracuje w przedszkolu więc te dziecięce kupy, wymioty nie robią na mnie w ogole wrażenia ;)
Ale powiem Wam że pomimo doswiadczenia to mam stracha przed noworodkiem, głównie przed kąpielą takiego malucha...tego nigdy nie robilam...

Tez się bałam:) i pierwszego przewijania i ubierania, taki noworodek to na serio maluszek:) bardzo deikatny:)

Witajcie [emoji4] Wczoraj nic nie pisałam już bo byłam padnięta po nocy i stwierdziłam, że dzisiaj napisze jak po usg. Wykluczone wady genetyczne, ciąża o 6 dni starsza, serduszko ślicznie biło [emoji7] przeziernosc karku 1,9 wszytko było ładnie widać kość nosowa, nóżki, rączki itd. Mąż był wzruszony tym bardziej jak widział, że dzisiaj pięknie się rusza i łapie po główce [emoji4] Jak spytałam się o płeć to powiedziała pani doktor, że troszkę za wcześnie na to ale z wyrostka plciowego wychodzi dziewczynka [emoji3590] Nie jest to pewne ale oboje z mężem tak czujemy, że dziewczynka [emoji7] Dodaje kilka zdjęć może wy również potwierdzicie [emoji4]Zobacz załącznik 924495Zobacz załącznik 924497

Gratulacje:)

reklama
Oby tak było z tym snem ze na odwrót...
To jest po prostu taki moj strach przed kazdymi świętami... znam tamta rodzinke i wiem ze chcieli by sie po prostu na wiosce pokazac ze super z nich dziadkowie, ciotki, tatus... co w ich rozumieniu znaczy zabrac dziecko do nich, namieszać mu w głowie a potem oddac do mnie i zapomniec o nim na kolejny rok...na szczęście nadal sie nie odzywają. Wiem ze pewnie znow bedzie to samo co roku, "przypomnij jaki masz tam adres my przyjedziemy, albo paczke wyślemy, jak nie przyslesz adresu to zobaczysz policja cie znajdzie..." itp itd a i tak wychodzi zawsze na to ze ze dwa tygodnie nerwow przed swietami mam bo exa siostra do mnie takie rzeczy pisze a potem cisza.. ani ich ani prezentu... dlatego nawet nie zamierzam dziecku tlumaczyc ze jest ktos taki jak oni.. nie wyobrażam sobie zeby tak sie mial cieszyc bo ktos mu obieca ze go odwiedzi, ze cos mu przywiezie a pozniej taki zawód..[emoji19]
Hitem bylo w zeszlym roku przyslanie alimentów w wyższej o 100zl kwocie niz powinien.. sms napisali ze to dodatkowo na prezent dla młodego ahaaa taa jasne w styczniu alimenty pomniejszone o ta stowe [emoji19]
Ja licze ze jednak dzidza posiedzi do 8.06 [emoji14]

Ale Ty odebrałas już prawa rodzicielskie dla ojca Twojego synka? Jeśli nie to może warto pomyśleć o tym, stres by Ciebiw tak nie łapał.
Masz sporo asów w rekawie i sprawa nie wyglada na trudna( zważywszy na brak kontaktów z ojcem )

Do góry