reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Dziewczyny chyba za bardzo sie przejmuje i za duzo czytam w internecie o toksoplazmozie. Skoro jej nie przechodzilam to musze uważać zeby sie nie zarazic i tak czytam i czytam i znalazlam informacje ze nie można wedzonych szynek...i nie wiem czy to prawda? Wie ktoras z Was cos na ten temat? Moj tata wczoraj wedzil takie pyszne szynki i poledwice...a teraz doczytalam ze nie powinno sie ich jeść...ale czy to prawda?

reklama
Dziewczyny chyba za bardzo sie przejmuje i za duzo czytam w internecie o toksoplazmozie. Skoro jej nie przechodzilam to musze uważać zeby sie nie zarazic i tak czytam i czytam i znalazlam informacje ze nie można wedzonych szynek...i nie wiem czy to prawda? Wie ktoras z Was cos na ten temat? Moj tata wczoraj wedzil takie pyszne szynki i poledwice...a teraz doczytalam ze nie powinno sie ich jeść...ale czy to prawda?
Duzo zalezy od tego czy sa wedzone na cieplo czy na zimno. Wtedy tak wszystko wedzone na gorąco mozna bez problemu a co na zimno to nie.

Wędzone na ciepło można :)

Nie wytrzymam w tej szkole dzisiaj, serio. [emoji2959]Mówię z uśmiechem "dlaczego nie poćwiczyłaś/eś w domu?" a myślę sobie "gówniarzu jeden, opierdzielanie to nie w szkole muzycznej!!!".
Jedyne co poprawia mi humor to, że moje krew powędrowała dziś do labo na Sanco, także do piątku przed świętami upewnię się, że mam zdrową córeczkę!;)

laski wy tez czujecie takie kłucie w pochwie? od wczesnego ranka tak mam. nic mnie nie boli tylko tak co 15 minut zakluje. moze to rozciaga sie macica lub cos? wy macie większe doswiadczenie moze cos podpowiecie ☺

Dziewczyny robiłam badania dziś i tsh mi wyszlo wysokie bo norma ogólna w laboratorium to od 0.270 do 4.2 a ja mam 6.1 a ta norma dla kobiet w ciazy jest pewnie nizsza niz te 4.2, we wtorek mam wizytę u gina i napisałam do niego sms w tej sprawie ale bardzo się boję :frown:

Dziewczyny robiłam badania dziś i tsh mi wyszlo wysokie bo norma ogólna w laboratorium to od 0.270 do 4.2 a ja mam 6.1 a ta norma dla kobiet w ciazy jest pewnie nizsza niz te 4.2, we wtorek mam wizytę u gina i napisałam do niego sms w tej sprawie ale bardzo się boję :frown:
Nie boj sie nie ma czego [emoji6] bedziesz musiala najprawdopodobniej brac leki na zbicie [emoji6] no i warto tez zbadac od razu ft4, anty tpo i anty tg i z tymi wynikami do endo [emoji6]
Sama mialam miesiac temu 5,32 i od tego czasu zbijam euthyroxem 75 a w sobote jade zbadac czy spadlo [emoji6]

Nie boj sie nie ma czego [emoji6] bedziesz musiala najprawdopodobniej brac leki na zbicie [emoji6] no i warto tez zbadac od razu ft4, anty tpo i anty tg i z tymi wynikami do endo [emoji6]

Boję się czy to ma wpływ na maluszka.... nigdy wcześniej nie miałam z tarczyca. Teraz mój doktor oddzwonil w odpowiedzi na mojego sms zeby się nie martwić i we wtorek mi przepisze euthyrox...

reklama
Boję się czy to ma wpływ na maluszka.... nigdy wcześniej nie miałam z tarczyca. Teraz mój doktor oddzwonil w odpowiedzi na mojego sms zeby się nie martwić i we wtorek mi przepisze euthyrox...
Wiem ze sie martwisz Sama mialam miesiac temu tsh 5,32 i od tego czasu zbijam euthyroxem 75 a w sobote jade zbadac czy spadlo [emoji6]

Szkoda tylko ze gin nie kazal ci juz jutro podejsc po recepte bo tak by bylo najlepiej ale no musisz chyba wytrzymac do wtorku
A w miedzy czasie poszukala bym jeszcze endo i zrobilabym te badania zeby endo mial pelny obraz + zeby zrobil usg tarczycy

Do góry