Ja mam' swoj' monitor. Świetna sprawaU mnie na usg dzieciaczek tak skakal, ze co chwile byl w innym miejscu. Lekarz jak mi zdawal relacje to mówi:
No polozenie dziecka ok (w glowie mialam, kurde już mi o polozeniu mówi dziwny jakiś)robi co chce
W ogóle tam gdzie chodzicie macie podglad na ekranie dzidziusia? Ja teraz mam takie szczescie, ze w obu miejscach sa calkiem spore monitory. W poprzedniej ciazy moglam jedynie zerknąć do lekarza a nie zawsze bylo to mozliwe i wygodne.
reklama
G
guest-1704238530
Gość
Ja mam' swoj' monitor. Świetna sprawa
U mnie tez mam na przeciwko siebie monitor i wszystko ładnie widzę
Nati88
Fanka BB :)
Musisz umówić się do endokrynologa.Dziewczyny robiłam badania dziś i tsh mi wyszlo wysokie bo norma ogólna w laboratorium to od 0.270 do 4.2 a ja mam 6.1 a ta norma dla kobiet w ciazy jest pewnie nizsza niz te 4.2, we wtorek mam wizytę u gina i napisałam do niego sms w tej sprawie ale bardzo się boję
Nati88
Żadne surowe mięso, niemyte owoce i warzywa. I ograniczyć kontakt z kotami. Ja właśnie biorę antybiotyk na toxo. Ale według badań zaraziłam się przed ciążąDziewczyny chyba za bardzo sie przejmuje i za duzo czytam w internecie o toksoplazmozie. Skoro jej nie przechodzilam to musze uważać zeby sie nie zarazic i tak czytam i czytam i znalazlam informacje ze nie można wedzonych szynek...i nie wiem czy to prawda? Wie ktoras z Was cos na ten temat? Moj tata wczoraj wedzil takie pyszne szynki i poledwice...a teraz doczytalam ze nie powinno sie ich jeść...ale czy to prawda?
Nati88
Ja też właśnie ogarniam w domu i co chwilę siadam. A do tego czuje delikatne skurcze i boje się że szyjka mi sie dalej skracaJa też chyba krzywdy nie zrobiłam a miałam wrazenie, ze to calkiem realne. Tylko na szczęście chwile mialam takie obawy. W ogole to takie dziwne uczucie bo urodzil sie bobas a ja jakos instynktownie zaczelam dzialac z chociazby przewijaniem. Niby bylo to na sr czy na filmach na yt ale dopoki nie zobaczylam tego czlowieczka to jakos nie zdawalam soboe sprawy jak to robić. U mnie w szpitalu już w zasadzie od powrotu z porodowki trzeba sobie samej radzic z maluchem i da się
Kurde wzielam sie za porzadki i musze co chwile siadac bo mi sie slabo robi [emoji33]
Pianistka1991
Wszystko na co masz ochotę ) spokojna głowa, odpoczynek i czas na hobby.... tak widzę też swoje zwolnienie na które idę od połowy stycznia. To tak w teorii, a w praktyce też nie mam pojęcia jak odnajdę się w tej sytuacjiA ja Właśnie wróciłam z wigilii firmowej. Od dziś oficjalnie jestem na l4 matko co ja będę robić w domu hehe
Pianistka1991
Nie przemęczaj się! Wiem, że niektóre rzeczy po prostu trzeba zrobić, ale ogranicz to do minimum ;*Ja też właśnie ogarniam w domu i co chwilę siadam. A do tego czuje delikatne skurcze i boje się że szyjka mi sie dalej skraca
Nati88
Staram sie ale przy dwójce dzieci to nawet samego prania jest dość sporo A gdzie tu jeszcze ogarnąć dom. Będę prasować na siedząco [emoji3][emoji8]Nie przemęczaj się! Wiem, że niektóre rzeczy po prostu trzeba zrobić, ale ogranicz to do minimum ;*
reklama
Ela1990
Podejrzewam że właśnie macica, kurcze tylko takie napinanie na tym etapie to chyba dobre nie jest. Bierzesz magnez bo skurcze mogą być z jego braku.Szczerze to ja wątpię żeby dziecko na tym etapie tak mogło się wypiac, który masz tydzień? Może to stawiająca się macica, wtedy zwykle jest taka spora twarda kula