reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wiem ze ja sobie moge chcieć, a dziec i tak wyjdzie kiedy mu bedzie pasowało [emoji14] no ale moj mlody mial byc z 6.05 a jest z 8.05 to teraz chcialabym podobnie skoro tp mam na 6.06 to niech wyjdzie 8.06 [emoji14] bedzie wiecej osemek [emoji14] jeszcze ja do kompletu jestem z 18.07 [emoji14]
Oo super [emoji16][emoji4] i jeszcze u Pianistki jest tak samo [emoji14]
U mnie byloby rowno 2 lata :) a poza tym w maju mielismy tez slub i tak wszystko by nam sie w maju zamknelo.
No ale zobaczymy co będzie raczej nie ja wybieram :)

reklama
A to fajne ceny :) ja właśnie spodziewalam sie 600 :/
Ja zamierzam duzo nosić, bo latem plac zabaw ze starszakiem a jakos trzeba dojść wiec wygodniej dzidzie zamotac i dac reke starszakowi. Tyle, ze na poczatek tez wole kupic cos tańszego bo ja sobie moge chciec nosić... A dziecko niekoniecznie
Ignasia nosilam wlasnie tylko w nosidle jakos od 10mz
Ja też planuje dużo nosić w chuscie. Przy córce też duzo chuatowalam ale tu czuje ze będzie tego jeszcze więcej bo więcej obowiązków będę mieć. Ja chuste mam bodajże little frog za jakieś 200zl i jest super na pocztek. Później kupiłam tule ftg ale w ogóle nie używałam bo Kasia nie polubila. Muszę ją sprzedać będzie na coś dla dzidziusia.[emoji23]
A bolało zakładanie? I faktycznie pomogło? I kiedy sie to wyciąga? Dla mnie to nowość
Boleć nie bolało ale nie było to przyjemne... Zdjęty miałam w okolicach 37tc. Urodziłam w terminie (miałam porod wywoływany) więc chyba pomogło, w 36tc miałam skurcze ale mi zatrzymali bo pessar dobrze trzymał szyjke, wody nie odeszły więc chyba działa.

Ja też planuje dużo nosić w chuscie. Przy córce też duzo chuatowalam ale tu czuje ze będzie tego jeszcze więcej bo więcej obowiązków będę mieć. Ja chuste mam bodajże little frog za jakieś 200zl i jest super na pocztek. Później kupiłam tule ftg ale w ogóle nie używałam bo Kasia nie polubila. Muszę ją sprzedać będzie na coś dla dzidziusia.[emoji23]Boleć nie bolało ale nie było to przyjemne... Zdjęty miałam w okolicach 37tc. Urodziłam w terminie (miałam porod wywoływany) więc chyba pomogło, w 36tc miałam skurcze ale mi zatrzymali bo pessar dobrze trzymał szyjke, wody nie odeszły więc chyba działa.
No to faktycznie działa to. Dziękuję Ci za informację [emoji8]

Dziewczyny a może któraś z was zna jakieś dobre nosidło, takie w które można włożyć nawet maluszka, myślałam nad chusta ale nie ogarniam tego wiązania, czarna magia i boję się że tylko krzywdę zrobie. Dlatego chcę kupic nosidło, tylko zależy mi żeby dziecko było w nim bezpieczne i nie było to wisiadło...

Dziewczyny a może któraś z was zna jakieś dobre nosidło, takie w które można włożyć nawet maluszka, myślałam nad chusta ale nie ogarniam tego wiązania, czarna magia i boję się że tylko krzywdę zrobie. Dlatego chcę kupic nosidło, tylko zależy mi żeby dziecko było w nim bezpieczne i nie było to wisiadło...
To niestety nie pomogę...
Nosidla jakie by nie było sa dla dzieci siedzących. Nawet te ergonomiczne, które teoretycznie są od 0+ nie nadaja się dla takixh maluchów. Byłam kiedyś na spotkaniu gdzie fizjo pokazywal jak układa się ciałko takiego malucha w nosidle (nie wisiadle) i o zgrozo bylo to straszne.
Ja tez boję się, ze nie ogarne tych wiazan... Wtedy zostaje mi wozek. Moze chusty kulkowe one ponoć łatwiejsze w obsludze na poczatek. Mam nadzieję, ze jak przyjdzie do mnie doradca noszenia to jakos ogarne te podstawowe motanie :)

Chusta tylko wydaje się taka straszna. Poszukaj w Gliwicach kogoś kto chustuje...to naprawdę łatwe. Warto tylko mieć złamaną chustę, najlepiej taką która już wynosila jedno dziecko, wtedy dociagniesz ją bez problemu :-) Warto się odwazyc ;-) Nosidlo mam MT od Pathi...ale to dopiero dla dziecka, które samo stabilnie siedzi, więc tak min 7-8 m-cy.

Nosidla to żeby były i ze złota są dla siedzącego dziecka. A chusta wcale trudna nie jest. Wiązanie "kieszonka" szykujesz bez dziecka a potem je Wkładasz i kończysz wiązanie wiec jest najłatwiejsze chyba. Polecam wykupić lekcje z doradcą - nie jest to drogie, chuste od doradcy kupisz taniej niż w necie albo Dostaniesz rabat. Świetna sprawa[emoji6]

reklama
Ja tez się borykam z takimi problemami ze spaniem i dodatkowo ostatnio nie moge spać przez męża bo strasznie chrapie ostatnio... dziś juz nie spałam od 4:40 :eek:

Ja też mam problemy ze spaniem. Fakt, że chodzę późno spać ale w nocy ciągle się budzę mam taki płytki sen. No, a najgorzej jak wstanę na siku potem znowu problem zasnąć. Mój mąż też marudzi, że się nie wysypia bo jego budzi najmniejszy szelest. Także jesteśmy ciągle niewyspani.

Do góry