reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Witam się dzis w 16tc [emoji16]
Jak was czytam o waszych 4kilogramowych dzieciaczkach to sie boje [emoji14] mam nadzieje ze moje drugie bedzie male jak pierwsze [emoji14]
A co do pomocy taty przy dziecku, ja wiem ze sobie poradze, skoro przy pierwszym dawalam ze wszystkim rade sama to juz mam wprawe [emoji6] [emoji6] ale mam cichą nadzieje ze moj tz bedzie sie sprawdzal tak jak przy młodym, choc z takim maluchem od urodzenia to jeszcze nie mial do czynienia [emoji57] wiec ciekawa jestem jak to bedzie [emoji57]
Aa i dzis jeden z gorszych snów mi sie snil...mam nadzieje ze sie nie spelni.. bo snilo mi sie ze "tatus" mojego mlodego chciał go zabrac do siebie na święta... co roku mam ten sam strach w grudniu..
Na szczęście sny sie czyta na odwrót :)
Jejku ale fajnie juz 16tc :)
U mnie dzisiaj rozpoczynam 15 :) sugerujac się data z om i juz będę się jej trzymać mimo, że usg mówi, ze bedzie tydzień wcześniej.
Ja tez mam nadzieję, ze teraz dzidzia będzie trochę mniejsza :) w pierwszej ciazy ponoc za duzo witamin dlatego taki wielkoludek byl. Ja jestem raczej drobna i maz też :)

Cześć Dziewczyny. Okropny humor mam, mąż mi go popsuł w nocy.
Czy ja jestem przerażliwiona? Czy Wy też już uslyszałyście "z Tobą to się powoli nie da spać, albo zasnąć nie mozesz, albo chodzisz siku co chwile, może idź z tym do lekarza albo coś" - słowa wypowiedziane o 1 w nocy po moich usilnych próbach zaśnięcia przy świadomości budzika o 5.30. I cóż, ciśnienie mi się podniosło i kolejne minuty miałam z głowy.. ja wstałam, a on dalej smacznie śpi co najmniej do 8. Przykro mi jest wybitnie, może to hormony. [emoji849]

Ja tez się borykam z takimi problemami ze spaniem i dodatkowo ostatnio nie moge spać przez męża bo strasznie chrapie ostatnio... dziś juz nie spałam od 4:40 :eek:

Na szczęście sny sie czyta na odwrót :)
Jejku ale fajnie juz 16tc :)
U mnie dzisiaj rozpoczynam 15 :) sugerujac się data z om i juz będę się jej trzymać mimo, że usg mówi, ze bedzie tydzień wcześniej.
Ja tez mam nadzieję, ze teraz dzidzia będzie trochę mniejsza :) w pierwszej ciazy ponoc za duzo witamin dlatego taki wielkoludek byl. Ja jestem raczej drobna i maz też :)
Oby tak było z tym snem ze na odwrót...
To jest po prostu taki moj strach przed kazdymi świętami... znam tamta rodzinke i wiem ze chcieli by sie po prostu na wiosce pokazac ze super z nich dziadkowie, ciotki, tatus... co w ich rozumieniu znaczy zabrac dziecko do nich, namieszać mu w głowie a potem oddac do mnie i zapomniec o nim na kolejny rok...na szczęście nadal sie nie odzywają. Wiem ze pewnie znow bedzie to samo co roku, "przypomnij jaki masz tam adres my przyjedziemy, albo paczke wyślemy, jak nie przyslesz adresu to zobaczysz policja cie znajdzie..." itp itd a i tak wychodzi zawsze na to ze ze dwa tygodnie nerwow przed swietami mam bo exa siostra do mnie takie rzeczy pisze a potem cisza.. ani ich ani prezentu... dlatego nawet nie zamierzam dziecku tlumaczyc ze jest ktos taki jak oni.. nie wyobrażam sobie zeby tak sie mial cieszyc bo ktos mu obieca ze go odwiedzi, ze cos mu przywiezie a pozniej taki zawód..[emoji19]
Hitem bylo w zeszlym roku przyslanie alimentów w wyższej o 100zl kwocie niz powinien.. sms napisali ze to dodatkowo na prezent dla młodego ahaaa taa jasne w styczniu alimenty pomniejszone o ta stowe [emoji19]
Ja wg usg mam 6.06 :)
Ja licze ze jednak dzidza posiedzi do 8.06 [emoji14]

Oby tak było z tym snem ze na odwrót...
To jest po prostu taki moj strach przed kazdymi świętami... znam tamta rodzinke i wiem ze chcieli by sie po prostu na wiosce pokazac ze super z nich dziadkowie, ciotki, tatus... co w ich rozumieniu znaczy zabrac dziecko do nich, namieszać mu w głowie a potem oddac do mnie i zapomniec o nim na kolejny rok...na szczęście nadal sie nie odzywają. Wiem ze pewnie znow bedzie to samo co roku, "przypomnij jaki masz tam adres my przyjedziemy, albo paczke wyślemy, jak nie przyslesz adresu to zobaczysz policja cie znajdzie..." itp itd a i tak wychodzi zawsze na to ze ze dwa tygodnie nerwow przed swietami mam bo exa siostra do mnie takie rzeczy pisze a potem cisza.. ani ich ani prezentu... dlatego nawet nie zamierzam dziecku tlumaczyc ze jest ktos taki jak oni.. nie wyobrażam sobie zeby tak sie mial cieszyc bo ktos mu obieca ze go odwiedzi, ze cos mu przywiezie a pozniej taki zawód..[emoji19]
Hitem bylo w zeszlym roku przyslanie alimentów w wyższej o 100zl kwocie niz powinien.. sms napisali ze to dodatkowo na prezent dla młodego ahaaa taa jasne w styczniu alimenty pomniejszone o ta stowe [emoji19]
Ja licze ze jednak dzidza posiedzi do 8.06 [emoji14]
A czemu akurat 8?
Ja licze na 26 maja :)
Eh co za ludzie... Masakra

No dziś 15+0 czyli zaczynamy 16tc [emoji14]Zobacz załącznik 924523

U mnie identycznie
Screenshot_20181213-113917_Preglife.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181213-113917_Preglife.jpg
    Screenshot_20181213-113917_Preglife.jpg
    72,5 KB · Wyświetleń: 268
reklama
A czemu akurat 8?
Ja licze na 26 maja :)
Eh co za ludzie... Masakra
Wiem ze ja sobie moge chcieć, a dziec i tak wyjdzie kiedy mu bedzie pasowało [emoji14] no ale moj mlody mial byc z 6.05 a jest z 8.05 to teraz chcialabym podobnie skoro tp mam na 6.06 to niech wyjdzie 8.06 [emoji14] bedzie wiecej osemek [emoji14] jeszcze ja do kompletu jestem z 18.07 [emoji14]
Oo super [emoji16][emoji4] i jeszcze u Pianistki jest tak samo [emoji14]

Do góry