reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Chyba jednak oszalalam na punkcie córeczki :) zamówiłam jej pierwsze ciuszki :) jak się mąż dowie to mnie wysmieje, bo przeciez jeszcze pewna płeć nie jest. Ja tam jednak juz z pełnym przekonaniem robie pierwsze zakupy :)
Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg

Załączniki

• Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
    Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
    19,1 KB · Wyświetleń: 325
  • Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg
    Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg
    21,2 KB · Wyświetleń: 325
Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, ja tak na szybko bo lecę do pracy. U mnie w porządku tylko męczą mnie znowu wzdęcia. Aa i czekam na wyniki holtera i chyba w następnym tygodniu mam echo serca.

@Pianistka1991 zrobiłbym tak samo na Twoim miejscu będziesz spokojniejsza no i super jakbyś miała wynik na święta :)

Hej :-)
@Pianistka1991 Bidulko, a dzisiaj tem Twoj ciężki dzień- w szkole do 19? Nie zazdroszczę.
@Judyta26 śliczne ubranka. Miałam już dodane do obserwowanych różne dziewczęce ubranka i tylko czekałam na genetyczne żeby moc je kupić. No cóż nie było mi dane...więc szalej skoro możesz ;-)
Wasi mężowie też tak marudza, że jeszcze pół roku czasu i po co teraz jakies zakupy? Tzn mój nie jest zły itd ale zdziwiony owszem ;-) Od miesiąca obserwuję chusty na olx. Wiem co chcę, patrzę tylko na okazje cenowe. I spotkalam doradczynie, która sprzedaje coś w moim guście i na moją kieszeń...i choć mam jeszcze pół roki czasu to chyba kupię ;-)
A propos naszych tz: mój poluje dziś w lidlu na urządzenie a la termomix :-) Teraz będę królową kuchni :-D

@Pianistka1991 Bidulko, a dzisiaj tem Twoj ciężki dzień- w szkole do 19? Nie zazdroszczę.
@Judyta26 śliczne ubranka. Miałam już dodane do obserwowanych różne dziewczęce ubranka i tylko czekałam na genetyczne żeby moc je kupić. No cóż nie było mi dane...więc szalej skoro możesz ;-)
Wasi mężowie też tak marudza, że jeszcze pół roku czasu i po co teraz jakies zakupy? Tzn mój nie jest zły itd ale zdziwiony owszem ;-) Od miesiąca obserwuję chusty na olx. Wiem co chcę, patrzę tylko na okazje cenowe. I spotkalam doradczynie, która sprzedaje coś w moim guście i na moją kieszeń...i choć mam jeszcze pół roki czasu to chyba kupię ;-)
A propos naszych tz: mój poluje dziś w lidlu na urządzenie a la termomix :-) Teraz będę królową kuchni :-D
Ooo same dobre opinie slyszalam o tym urzadzeniu :) oby upolował.
Ja właśnie mężowi wysłałam zdjęcia ciuszkow i mi odpisał, ze piękne i mam kupić :) mój też nie jest zly a bardziej zdziwiony, ze ja już wszystko bym chciała, ale tez pamieta ile mialam roboty przy wyprawce pierwszego. Zaczelam na dobre dopiero miesiac przed bo się przeprowadzalismy i w kawalerce nie miałam gdzie trzymac.
Siostra mi teraz obiecala wyslac z uk ciuszki dla małej :) dla synka jak mi wyslala to mialam 4 wielkie kartony, pieknych niby uzywanych ciuszkow. Wygladaly jak nowe :) Oczywiście duzo nowych dokupilam, bo nie moglabym odebrac sobie tej przyjemności.

Aaa i chustę też muszę kupić, ale jestem w tym temacie zielona i nie wiem nawet na jakoe patrzeć. Jest u mnie w miescie doradca noszenia, ale to chyba za wcześnie na konsultacje bo zapomnę. Chyba skonczy się tak, ze jak dzidzia sie urodzi to przyjdzie i od razu mk cos sprzeda tylko pewnie za duzo większa kasę :/

@Konwalia90 mój też do dziś sobie z tego żartował, ale dzisiaj już była pretensja. Po prostu smutno mi się zrobiło, bo winy swojej w tym nie widzę żadnej, a nie trzaskam drzwiami po nocach i świateł nie palę...
@Judyta26 mi to nawet nie chodzi o to późniejsze wstawanie do Małej (choć oczywiście liczę, ze bedziemy teamem wspierającym się nawzajem), ale o trochę empatii do pracującej ciężarnej, której okropnie z tym, że ma przepracować cały boży dzień na przerywanych 4 godzinach snu...
@Ja-ga , tak, niestety to ten mój ulubiony czwarteczek + jeszcze w przerwie jadę pobrać krew na Sanco. :(
@marla015 ja też swojemy tłumaczyłam co to znaczy jak macica uciska pęcherz, ale człowiek bez tego organu chyba nie potrafi wejść w moją skórę [emoji849][emoji849][emoji849] odpłacę się kiedyś przy powrocie z imprezy, jak jego będzie cisnęło po kilku piwach w drodze samochodem do domu [emoji48]

Mój się pyta czy to nie za wcześnie i czy NA PEWNO dziewczynka. Niech się nie łudzi, że jest inaczej, dwie babeczki go wezmą w obroty. [emoji48] Ależ jestem cięta na niego!! Pokażę mu dzisiaj co to znaczy "kobieta w ciąży".... [emoji123]

reklama
@Konwalia90 mój też do dziś sobie z tego żartował, ale dzisiaj już była pretensja. Po prostu smutno mi się zrobiło, bo winy swojej w tym nie widzę żadnej, a nie trzaskam drzwiami po nocach i świateł nie palę...
@Judyta26 mi to nawet nie chodzi o to późniejsze wstawanie do Małej (choć oczywiście liczę, ze bedziemy teamem wspierającym się nawzajem), ale o trochę empatii do pracującej ciężarnej, której okropnie z tym, że ma przepracować cały boży dzień na przerywanych 4 godzinach snu...
@Ja-ga , tak, niestety to ten mój ulubiony czwarteczek + jeszcze w przerwie jadę pobrać krew na Sanco. :(
@marla015 ja też swojemy tłumaczyłam co to znaczy jak macica uciska pęcherz, ale człowiek bez tego organu chyba nie potrafi wejść w moją skórę [emoji849][emoji849][emoji849] odpłacę się kiedyś przy powrocie z imprezy, jak jego będzie cisnęło po kilku piwach w drodze samochodem do domu [emoji48]
Mój mąż do dzisiaj jest mi ogrolnie wdzięczny, że jak Ignaś był malutki to mu kazalam spać i sama do niego wstawalam. Tak czy siak byl kp więc jego rola musiałaby kończyć się na podaniu mi.
Teraz ma kolegę w pracy, który przychodzi ciągle niewyspany, bo w nocy zajmuje się synkiem. Mąż był wielce zdziwiony bo myślał, że każdy ma tak jak on miał więc zaczął mnie doceniać :)
Później zrozumiał, bo okazało się, że zona kolegi wpadła w depresje więc to wszystko tłumaczy.

Co innego pomoc w ciągu dnia :) do wszystkiego męża angażuje i teraz też tak będzie :)

Do góry