reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Chyba jednak oszalalam na punkcie córeczki :) zamówiłam jej pierwsze ciuszki :) jak się mąż dowie to mnie wysmieje, bo przeciez jeszcze pewna płeć nie jest. Ja tam jednak juz z pełnym przekonaniem robie pierwsze zakupy :)
Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg

Załączniki

• Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
    Screenshot_2018-12-13-07-36-28.jpeg
    19,1 KB · Wyświetleń: 331
  • Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg
    Screenshot_2018-12-13-07-36-02.jpeg
    21,2 KB · Wyświetleń: 330
Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, ja tak na szybko bo lecę do pracy. U mnie w porządku tylko męczą mnie znowu wzdęcia. Aa i czekam na wyniki holtera i chyba w następnym tygodniu mam echo serca.

@Pianistka1991 zrobiłbym tak samo na Twoim miejscu będziesz spokojniejsza no i super jakbyś miała wynik na święta :)

Hej :-)
@Pianistka1991 Bidulko, a dzisiaj tem Twoj ciężki dzień- w szkole do 19? Nie zazdroszczę.
@Judyta26 śliczne ubranka. Miałam już dodane do obserwowanych różne dziewczęce ubranka i tylko czekałam na genetyczne żeby moc je kupić. No cóż nie było mi dane...więc szalej skoro możesz ;-)
Wasi mężowie też tak marudza, że jeszcze pół roku czasu i po co teraz jakies zakupy? Tzn mój nie jest zły itd ale zdziwiony owszem ;-) Od miesiąca obserwuję chusty na olx. Wiem co chcę, patrzę tylko na okazje cenowe. I spotkalam doradczynie, która sprzedaje coś w moim guście i na moją kieszeń...i choć mam jeszcze pół roki czasu to chyba kupię ;-)
A propos naszych tz: mój poluje dziś w lidlu na urządzenie a la termomix :-) Teraz będę królową kuchni :-D

@Pianistka1991 Bidulko, a dzisiaj tem Twoj ciężki dzień- w szkole do 19? Nie zazdroszczę.
@Judyta26 śliczne ubranka. Miałam już dodane do obserwowanych różne dziewczęce ubranka i tylko czekałam na genetyczne żeby moc je kupić. No cóż nie było mi dane...więc szalej skoro możesz ;-)
Wasi mężowie też tak marudza, że jeszcze pół roku czasu i po co teraz jakies zakupy? Tzn mój nie jest zły itd ale zdziwiony owszem ;-) Od miesiąca obserwuję chusty na olx. Wiem co chcę, patrzę tylko na okazje cenowe. I spotkalam doradczynie, która sprzedaje coś w moim guście i na moją kieszeń...i choć mam jeszcze pół roki czasu to chyba kupię ;-)
A propos naszych tz: mój poluje dziś w lidlu na urządzenie a la termomix :-) Teraz będę królową kuchni :-D
Ooo same dobre opinie slyszalam o tym urzadzeniu :) oby upolował.
Ja właśnie mężowi wysłałam zdjęcia ciuszkow i mi odpisał, ze piękne i mam kupić :) mój też nie jest zly a bardziej zdziwiony, ze ja już wszystko bym chciała, ale tez pamieta ile mialam roboty przy wyprawce pierwszego. Zaczelam na dobre dopiero miesiac przed bo się przeprowadzalismy i w kawalerce nie miałam gdzie trzymac.
Siostra mi teraz obiecala wyslac z uk ciuszki dla małej :) dla synka jak mi wyslala to mialam 4 wielkie kartony, pieknych niby uzywanych ciuszkow. Wygladaly jak nowe :) Oczywiście duzo nowych dokupilam, bo nie moglabym odebrac sobie tej przyjemności.

Aaa i chustę też muszę kupić, ale jestem w tym temacie zielona i nie wiem nawet na jakoe patrzeć. Jest u mnie w miescie doradca noszenia, ale to chyba za wcześnie na konsultacje bo zapomnę. Chyba skonczy się tak, ze jak dzidzia sie urodzi to przyjdzie i od razu mk cos sprzeda tylko pewnie za duzo większa kasę :/

@Konwalia90 mój też do dziś sobie z tego żartował, ale dzisiaj już była pretensja. Po prostu smutno mi się zrobiło, bo winy swojej w tym nie widzę żadnej, a nie trzaskam drzwiami po nocach i świateł nie palę...
@Judyta26 mi to nawet nie chodzi o to późniejsze wstawanie do Małej (choć oczywiście liczę, ze bedziemy teamem wspierającym się nawzajem), ale o trochę empatii do pracującej ciężarnej, której okropnie z tym, że ma przepracować cały boży dzień na przerywanych 4 godzinach snu...
@Ja-ga , tak, niestety to ten mój ulubiony czwarteczek + jeszcze w przerwie jadę pobrać krew na Sanco. :(
@marla015 ja też swojemy tłumaczyłam co to znaczy jak macica uciska pęcherz, ale człowiek bez tego organu chyba nie potrafi wejść w moją skórę [emoji849][emoji849][emoji849] odpłacę się kiedyś przy powrocie z imprezy, jak jego będzie cisnęło po kilku piwach w drodze samochodem do domu [emoji48]

Mój się pyta czy to nie za wcześnie i czy NA PEWNO dziewczynka. Niech się nie łudzi, że jest inaczej, dwie babeczki go wezmą w obroty. [emoji48] Ależ jestem cięta na niego!! Pokażę mu dzisiaj co to znaczy "kobieta w ciąży".... [emoji123]

reklama
@Konwalia90 mój też do dziś sobie z tego żartował, ale dzisiaj już była pretensja. Po prostu smutno mi się zrobiło, bo winy swojej w tym nie widzę żadnej, a nie trzaskam drzwiami po nocach i świateł nie palę...
@Judyta26 mi to nawet nie chodzi o to późniejsze wstawanie do Małej (choć oczywiście liczę, ze bedziemy teamem wspierającym się nawzajem), ale o trochę empatii do pracującej ciężarnej, której okropnie z tym, że ma przepracować cały boży dzień na przerywanych 4 godzinach snu...
@Ja-ga , tak, niestety to ten mój ulubiony czwarteczek + jeszcze w przerwie jadę pobrać krew na Sanco. :(
@marla015 ja też swojemy tłumaczyłam co to znaczy jak macica uciska pęcherz, ale człowiek bez tego organu chyba nie potrafi wejść w moją skórę [emoji849][emoji849][emoji849] odpłacę się kiedyś przy powrocie z imprezy, jak jego będzie cisnęło po kilku piwach w drodze samochodem do domu [emoji48]
Mój mąż do dzisiaj jest mi ogrolnie wdzięczny, że jak Ignaś był malutki to mu kazalam spać i sama do niego wstawalam. Tak czy siak byl kp więc jego rola musiałaby kończyć się na podaniu mi.
Teraz ma kolegę w pracy, który przychodzi ciągle niewyspany, bo w nocy zajmuje się synkiem. Mąż był wielce zdziwiony bo myślał, że każdy ma tak jak on miał więc zaczął mnie doceniać :)
Później zrozumiał, bo okazało się, że zona kolegi wpadła w depresje więc to wszystko tłumaczy.

Co innego pomoc w ciągu dnia :) do wszystkiego męża angażuje i teraz też tak będzie :)

Do góry