reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Super, że tak się okazało. Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza.
Oj tak zdecydowanie. Tylko znowu ta szyjka....ale moze nie będzie tak źle. Mówiła mi o jakimś krążku ze mi założy jak sie jeszcze 1 cm skróci ale mi już się słabo zrobilo jak zobaczyłam tę uszczelkę

reklama
Brak kości nosowej wskazuje na z.Downa ale akurat na moim USG lekarz bardzo dobrze tą kość widzi.
A Ty musisz uzbroić się w cierpliwość, nie ma innej rady :))

No wlasnie skoro dobrze ja widzi to chyba te wyniki cos w kulki leca :) czy ja nie rozumiem za bardzo..

No moj maz ma anielska cierpliwosc ja niestety nie :/

Melduję się po wizycie. Z moich wyników wynika że toxo zaraziłam się napewno przed ciążą....czyli nic nie może zagrażać mojej dzidzi. Ale dla świętego spokoju zaczynam od jutra brac antybiotyk A jeszcze ide w sobotę do tego lekarza od chorób i zobaczymy czy wszystko potwierdzi.
Co do płci to jak narazie wychodzi dziewczynka....oby tam juz nic nie urosło [emoji23]
Jedynie moja szyjka zaczęła się skracać i mam uważać
...ale jeszcze nie jest na tyle źle żeby leżeć. Natomiast ja mam zamiar mimo wszystko odpoczywać w miarę możliwości przy dwójce dzieci.
Pewnie odpoczywaj ile sie da! Ja mimo, ze nie mam żadnych wskazan do kezenia instynktownie odpoczywam jak synka nie ma, bo wiemm, ze druga polowa dnia jest intensywna :)

Melduję się po wizycie. Z moich wyników wynika że toxo zaraziłam się napewno przed ciążą....czyli nic nie może zagrażać mojej dzidzi. Ale dla świętego spokoju zaczynam od jutra brac antybiotyk A jeszcze ide w sobotę do tego lekarza od chorób i zobaczymy czy wszystko potwierdzi.
Co do płci to jak narazie wychodzi dziewczynka....oby tam juz nic nie urosło [emoji23]
...ale jeszcze nie jest na tyle źle żeby leżeć. Natomiast ja mam zamiar mimo wszystko odpoczywać w miarę możliwości przy dwójce dzieci.
No to kochana dobre wieści. :* a ta szyjke.masz.u lekarza częściej kontrolować ?

Super, dobre wieści, dzidzia jest bezpieczna :)) bardzo się cieszę! No i trzymam kciuki za kolejną dzirwczynkę na forum :))

Super wieści:) teraz na spokojnie przemyślcie co i jak:)
Żaden ginekolog nigdy nie da 100% pewności, ze dzieciątko zdrowe. To jest pewne dopiero po urodzeniu, ale ZD jest możliwy do zidentyfikowania już na bardzo wczesnym etapie ciąży. Mi się wydaje, ze u Ciebie jest wszystko w porządku:)))
Racjonalnie podchodząc do tematu - myślę tak samo. Tylko ciągnie takie echo statystyk po głowie mi buszuje. Nie wiem czy jestem w stanie je skutecznie zwalczyć ;) mąż też jest zdania, że nie ma potrzeby robić dodatkowych badań. Twierdzi również, że jeśli tyle kosztuje mój spokój to też nie ma problemu.

Bezsenny poranku - witaj. Dzień mój zaczął się i 4 [emoji849] zdążyłam już wyszukać piękne rampersiki i inne cudeńka na olx [emoji854][emoji854][emoji854] do tego wyczytałam, że test NIFTY od września tego roku nie jest dostępny w Polsce - teraz zastępuje go Sanco. Różnić nie widzę, Sanco w jednej z poradni to 2100 zł, no i nie wiem, myślę i myślę i myślę..

reklama
No wlasnie skoro dobrze ja widzi to chyba te wyniki cos w kulki leca :) czy ja nie rozumiem za bardzo..

No moj maz ma anielska cierpliwosc ja niestety nie :/
Wiesz, fakty faktami, a statystyki to już inna bajka. Oprócz prawidłowego USG miałam w krwi trochę za niskie bialko pappa i trochę za wysoką betę... i to złożyło się na moją statystykę.

Do góry