reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

@Pianistka1991 cieszę się, że lekarz Cię uspokoił, pamiętaj, że te wyniki to tylko statystyka, wiesz statystycznie rzecz biorąc ja i pies mamy średnio 3 nogi ;) także wiesz, spokój, bez stresu i na pewno wszystko będzie dobrze :)

@Vivienne 1 pamiętam, że miałaś mieć prenatalne w poniedziałek ale chyba przegapilam jak po wizycie

Ja mam w czwartek niby o 11, ale wszędzie piszą , że i tak wchodzi się wg kolejności przyjścia, (szpital uniwersytecki, wiec tam ciągle wszędzie kolejki...) wiec jedziemy wcześniej

Widzę, że szalejecie juz z zakupami, ja dzisiaj znalazlam przypadkowo na allegro dwie używane koszule do karmienia na ramiączkach, z mothercare za 29zł, więc sobie zamówiłam :) a poza tym chyba wybrałam juz wózek tak prawie na 100% ;) obstawiam anex sport 2w1 liczę, że trafię na używany w ładnym kolorze
No i w zasadzie to tyle jeśli chodzi o maluszkowe zakupy, póki co skupiłam się na prezentach świątecznych, żeby wszystko doszło na czas
Ogólnie to zaczęłam pozostałe zakupy świąteczne na całego, powoli zbieram to co może poleżeć. Potem się nie wyrobię z wszystkim, bo będzie u nas 14 osób na wigilii więc trochę pracy przede mną ;)

Na dodatek nasiliły mi się zmiany skórne, moje azs dało znać o sobie, wiec mam twarz czerwoną jak burak, całą zaognioną i do tego dłonie i zagięcia łokci, gin mi mówił , że mogę stosować hydrocortison , no ale to i tak niewiele daje, wiec muszę podejść do dermatologa po clatre, skończyła mi się i nie mam już co brać , a to też wiem, że w ciąży mogę no i jakąś maść robioną, która jest bezpieczna

reklama
@Pianistka1991 mialas podwyższone ryzyko z.D prawda? A na usg wszystko super jak lekarz sprawdza, a przypadkiem nie jest tak ze brak kosci noswej moze świadczyć o z.D? Ale kurcze nie jestem pewna ale cos mi świta ze lekarz tak mowil , ale najważniejsze ze cie uspokoil! Zazdroszcze dziewczynki, tez bym chciala heheh a wyczuwam chlopaka:-p no i niestety dowiem sie dopiero 15 styczniq bo tak mam wizyte...wieczność :/

@Pianistka1991 mialas podwyższone ryzyko z.D prawda? A na usg wszystko super jak lekarz sprawdza, a przypadkiem nie jest tak ze brak kosci noswej moze świadczyć o z.D? Ale kurcze nie jestem pewna ale cos mi świta ze lekarz tak mowil , ale najważniejsze ze cie uspokoil! Zazdroszcze dziewczynki, tez bym chciala heheh a wyczuwam chlopaka:-p no i niestety dowiem sie dopiero 15 styczniq bo tak mam wizyte...wieczność :/

Brak kości nosowej wskazuje na z.Downa ale akurat na moim USG lekarz bardzo dobrze tą kość widzi.
A Ty musisz uzbroić się w cierpliwość, nie ma innej rady :))

Też się nad tym zastanawialam, ale kupilam ręczny i w sumie bie żałuję bo prawie wcale nie korzystalam.

Narazie nie warto nawet takiego drogiego kupować:) tym bardziej jak mało używałaś. Może się nawet specjalnie nie przydać. My kupiliśmy bo miałam straszna walkę o kp, a na początku było kpi. I maz sam pojechał i kupił. A facet jak to facet, nie bardzo wiedział co brać i łaski z apteki namówiły;)

Cześć cioteczki, witają Was dwie dziewczyny :)) córeczka potwierdzona na 100%, poniżej dowody i paluszki małej pianistki [emoji3]
Jestem trochę spokojniejsza po wizycie, lekarz obejrzał maluszka bardzo dokładnie, nie widział żadnych nieprawidłowości, odradził aminopunkcję - robi to zawsze kiedy ryzyko powikłań jest większe od ryzyka choroby, które podkreślał, że jest niskie. Test Nifty kazał już samodzielnie rozważyć, on gwarancji na zdrowe dziecko dać nie może ale nic nie budzi jego niepokoju. Muszę to spokojnie przemyśleć.
A tu moja Pchełka :))Zobacz załącznik 924118Zobacz załącznik 924119Zobacz załącznik 924120

Super wieści:) teraz na spokojnie przemyślcie co i jak:)
Żaden ginekolog nigdy nie da 100% pewności, ze dzieciątko zdrowe. To jest pewne dopiero po urodzeniu, ale ZD jest możliwy do zidentyfikowania już na bardzo wczesnym etapie ciąży. Mi się wydaje, ze u Ciebie jest wszystko w porządku:)))

Trzymam kciuki, daj znać! :)

@fikat to dopiero pierwsze usg? Masz anielską cierpliwość! Cieszę się że wszystko dobrze :)

A tymczasem ja zmykam do pracy.
Tak, pierwsze, chciałam iść wcześniej ale z racji tego ze prywatne kliniki co mogły zrobić wcześniejszy scan mam godzine drogi od miejsca zamieszkania a mąż od 12 do 20 w pracy.

Melduję się po wizycie. Z moich wyników wynika że toxo zaraziłam się napewno przed ciążą....czyli nic nie może zagrażać mojej dzidzi. Ale dla świętego spokoju zaczynam od jutra brac antybiotyk A jeszcze ide w sobotę do tego lekarza od chorób i zobaczymy czy wszystko potwierdzi.
Co do płci to jak narazie wychodzi dziewczynka....oby tam juz nic nie urosło [emoji23]
Jedynie moja szyjka zaczęła się skracać i mam uważać
...ale jeszcze nie jest na tyle źle żeby leżeć. Natomiast ja mam zamiar mimo wszystko odpoczywać w miarę możliwości przy dwójce dzieci.

@Pianistka1991 cieszę się, że lekarz Cię uspokoił, pamiętaj, że te wyniki to tylko statystyka, wiesz statystycznie rzecz biorąc ja i pies mamy średnio 3 nogi ;) także wiesz, spokój, bez stresu i na pewno wszystko będzie dobrze :)

@Vivienne 1 pamiętam, że miałaś mieć prenatalne w poniedziałek ale chyba przegapilam jak po wizycie

Ja mam w czwartek niby o 11, ale wszędzie piszą , że i tak wchodzi się wg kolejności przyjścia, (szpital uniwersytecki, wiec tam ciągle wszędzie kolejki...) wiec jedziemy wcześniej

Widzę, że szalejecie juz z zakupami, ja dzisiaj znalazlam przypadkowo na allegro dwie używane koszule do karmienia na ramiączkach, z mothercare za 29zł, więc sobie zamówiłam :) a poza tym chyba wybrałam juz wózek tak prawie na 100% ;) obstawiam anex sport 2w1 liczę, że trafię na używany w ładnym kolorze
No i w zasadzie to tyle jeśli chodzi o maluszkowe zakupy, póki co skupiłam się na prezentach świątecznych, żeby wszystko doszło na czas
Ogólnie to zaczęłam pozostałe zakupy świąteczne na całego, powoli zbieram to co może poleżeć. Potem się nie wyrobię z wszystkim, bo będzie u nas 14 osób na wigilii więc trochę pracy przede mną ;)

Na dodatek nasiliły mi się zmiany skórne, moje azs dało znać o sobie, wiec mam twarz czerwoną jak burak, całą zaognioną i do tego dłonie i zagięcia łokci, gin mi mówił , że mogę stosować hydrocortison , no ale to i tak niewiele daje, wiec muszę podejść do dermatologa po clatre, skończyła mi się i nie mam już co brać , a to też wiem, że w ciąży mogę no i jakąś maść robioną, która jest bezpieczna
Ja mam Anex Sport i bardzo sobie chwaliłam przy córce :)

reklama
Melduję się po wizycie. Z moich wyników wynika że toxo zaraziłam się napewno przed ciążą....czyli nic nie może zagrażać mojej dzidzi. Ale dla świętego spokoju zaczynam od jutra brac antybiotyk A jeszcze ide w sobotę do tego lekarza od chorób i zobaczymy czy wszystko potwierdzi.
Co do płci to jak narazie wychodzi dziewczynka....oby tam juz nic nie urosło [emoji23]
Jedynie moja szyjka zaczęła się skracać i mam uważać
...ale jeszcze nie jest na tyle źle żeby leżeć. Natomiast ja mam zamiar mimo wszystko odpoczywać w miarę możliwości przy dwójce dzieci.
Super, że tak się okazało. Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza.

Do góry