reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Super, ze robi usg. A za tydzień wizyta prywatnie czy tez na nfz?

Wlasnie dziewczyny prowadzicie moze ciążę rownolegle u dwoch ginow? Mnie chyba czeka taka sytuacja bo bede chodzic i prywatnie i do luxmedu (glownie po skierowania no ale badac przeciez też mnie będzie) nie mam zielonego pojęcia jak to rozegrac. Co powiedzieć jutro na wizycie lekarzowi.
Ja chciałam tak robić. Ale zrezygnowałam, mój lekarz jest świetny i pokazał w sytuacjach z krwawieniem że ma głowę na karku. A lekarz który badał mnie w szpitalu wprowadził u mnie taka schize ze zrezygnowalam z tego pomysłu. Raczej dziewczyny się nie przyznają że mają drugiego lekarza, dwie karty ciąży. A powiedz po co chcesz mieć dwóch?

reklama
Ja chciałam tak robić. Ale zrezygnowałam, mój lekarz jest świetny i pokazał w sytuacjach z krwawieniem że ma głowę na karku. A lekarz który badał mnie w szpitalu wprowadził u mnie taka schize ze zrezygnowalam z tego pomysłu. Raczej dziewczyny się nie przyznają że mają drugiego lekarza, dwie karty ciąży. A powiedz po co chcesz mieć dwóch?
W sumie to nie chce,ale moj lekarz z luxmedu przyjmuje tylko raz w tyg i to 2h i nie udalo mi sie do niego zapisac na grudzień. Ogólnie bardzo fajny lekarz. Tam mam darmowe (bo mam pakiet) wizyty, badania itp.
W zwiazku z tym, zze sie do luxmedu nie dostalam idę jutro prywatnie bo jednak gdzies isc musze nie będę czekać na cud, ze jednak sie uda...
Pójdę jutro i chyba szczerze powiem jak wyglada sytuacja. Bede chodzic prywatnie juz pewnie do konca ciąży, ale jak uda mi się dostac do luxmedu to wezme sobie skierowania. Zawsze to jakas oszczędność

W sumie to nie chce,ale moj lekarz z luxmedu przyjmuje tylko raz w tyg i to 2h i nie udalo mi sie do niego zapisac na grudzień. Ogólnie bardzo fajny lekarz. Tam mam darmowe (bo mam pakiet) wizyty, badania itp.
W zwiazku z tym, zze sie do luxmedu nie dostalam idę jutro prywatnie bo jednak gdzies isc musze nie będę czekać na cud, ze jednak sie uda...
Pójdę jutro i chyba szczerze powiem jak wyglada sytuacja. Bede chodzic prywatnie juz pewnie do konca ciąży, ale jak uda mi się dostac do luxmedu to wezme sobie skierowania. Zawsze to jakas oszczędność
A może po prostu chodź do niego prywatnie. I w luxmedzie będzie ci dawał skierowania na badania a podglądniesz dzidzię u niego w prywatnym gabinecie?

Kurde to rzeczywiście nieciekawa sytuacja. Ja bym spróbowała z nim pogadać, może Cię jakoś wcisnie po starej znajomości :-)
Nie ma raczej na to duzego wplywu :/ a poza tym nawet nie mam jak z nim zagadac. Jutro ide do lekarza, ltory prowadzi jego specjalizacje i zobaczymy co mi powie. Poskarze troche na jego podopiecznego. Tylko wlasnie lipa bo wydam w tym miesiacy 400zl na lekarza a normalnie mam w pakiecie i nie wydalabym nic

reklama
Dziewczyny czy tez macie takie lekkie pobolewanie/kłucie w podbrzuszu podobne jak przy okresie?
wczoraj pod sam wieczór taki ból mnie złapał po prawej stronie brzucha u dołu myślałam ze padnę...jakby skurcz czy coś takiego. W głowie z tego wszystkiego zakręciło się...,straszne to było :( i lek ze cos sie stało :( wiec detektor tetna w ruch czy niuni nic się nie stało ale bije serduszko uffffffff
nie mam pojęcia co to było...

Do góry