reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

U mojej babci w bloku 16latka urodziła dziecko w domu (rodzice przez 9 mcy nie zauważyli, że jest w ciąży podobno), włożyła do plecaka i do szafy. Zorientowali się po dwóch tygodniach jak już się rozkładało. I wiecie co... Nic nikomu nie zrobili, a ta gówniara chodzi uśmiechnięta... Coś niewyobrażalnego po prostu.
Dlatego ja jestem za aborcja, do pewnego etapu nawet na żądanie. Kocham nad życie moje dziecko i drugie będę pewnie kochała tak samo, ale nie uważam, że zarodek to dziecko...
Tak się dzieje jak dzieci mają dzieci..... brak świadomości i temat seksu w domu jako temat tabu i potem wychodzą takie akcje

reklama
Coś wam powiem dzwoniąc do szpitala żeby umówić się na wizytę pierwszą uslyszalam takie slowa: czy chce Pani zatrzymać dziecko czy nie ? Bo jeśli nie to od razu umówimy na zabieg.... myślę sobie co???? O co kaman,zwłaszcza że u nas w Pl nie do pomyślenia takie słowa..... okazało się że tu w Fr do 16!!! Tygodnia masz prawo usunac nie podawajac konkretnej przyczyny...... I to nie chodzi o to że jest duży przyrost , tylko , tego że każda kobieta ma prawo decydować o swoim ciele życiu.....
W Holandii nawet do 22 tygodnia. Kobieta powinna móc o sobie decydować. Tym bardziej, że nasze państwo w żaden sposób nie wspiera potem tych rodzin, choć tak bardzo walczy o zakaz aborcji.

Tak się dzieje jak dzieci mają dzieci..... brak świadomości i temat seksu w domu jako temat tabu i potem wychodzą takie akcje
Dla mnie najbardziej niepojęte było to, że matka nic nie zauważyła przez 9 mcy mieszkając z dzieckiem pod jednym dachem. Jak słabe musiały mieć relacje, że ta dziewczyna nic nie powiedziała. :/

A może zmieńmy temat bo nie wiem jak Wy ale ja jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy A szczególnie w ciąży i jeszcze jak mam dwoje dzieci.
Ja się naczytałam o toksoplazmozie i żałuję bo swoje musiałam wyryczeć....potwornie sie boje i chyba jutro zrobię wszystko żeby dostać receptę i brać juz antybiotyk [emoji24]
Dobrej nocy Wam życzę [emoji8]

A może zmieńmy temat bo nie wiem jak Wy ale ja jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy A szczególnie w ciąży i jeszcze jak mam dwoje dzieci.
Ja się naczytałam o toksoplazmozie i żałuję bo swoje musiałam wyryczeć....potwornie sie boje i chyba jutro zrobię wszystko żeby dostać receptę i brać juz antybiotyk [emoji24]
No właśnie wczoraj takie tematy poruszalysmy że aż żałuję bo teraz spać nie moge ;)
Lepiej nie myśleć o przykrych rzeczach bo i tak nie wszystko da sie przewidziec ;)

ojoj ale musialam Was nadrobic. usnelam wczoraj po 20. bylam tak rozwalona po pobieraniu krwi (cienkie zyly nic nie chcialo lecieć) mam duzo siniakow i rece bolą.... co do testow i badan ja nie robilam ani prenatalnych ani pappa. moj ginekolog uwaza ze na usg jest wszystko ok a badania i tak wszystkiego nie pokażą.nie ma wskazan w moim przypadku tak jak piszecie w ciazy moze sie wszystko zmienic. nie stresujcie się bo to szkodzi dzieciatku. co ma byc to będzie. wiem wiem ze lepiej wiedzieć i zadzialac ja tez znam wiele przypadkow kiedy wszystko z badan bylo wzorcowe a potem nieszczescie. glowa do gory i cieszmy sie z blogoslawionego stanu bo wiele kobiet nam tego zazdrosci, staraja sie latami i nic z tego. milego dnia mamuski :)

Jak zwał tak zwał... Kobieta ma prawo wyboru. Na szczęście w tym chorym kraju są jeszcze możliwości legalnego usunięcia w przypadku wad płodu, choć czytałam ostatnio wywiad z laską, która musiała pojechać do Niemiec, bo w PL mimo wyraźnych wskazań bardzo się ociągali.
Niestety w naszym kraju czesto jest tak ze lekarze czesto odsylaja z miejsca na miejsce, od badania do badania byle by jak najdłużej odwlekac i czesto zdarza sie ze jest juz 25tc i nikt nic nie moze zrobic, kobieta musi urodzic chore dziecko...
Dokładnie. Brak świadomości. ale nie tylko...Dla mnie nie pojete jest ze nikt przez 9msc czesto nie zauwaza ze dziewczyna byla w ciazy...
W moich dawnych okolicach 18letnia dziewczyna w internacie, w toalecie urodzila dziecko do muszli...dziecko sie utopilo...a ona dostala rok wiezienia...

Ja miałam 17lat jak zaszlam w ciaze, przez myśl mi nie przeszło żeby nie wiem..ukrywac ten fakt..
W Holandii nawet do 22 tygodnia. Kobieta powinna móc o sobie decydować. Tym bardziej, że nasze państwo w żaden sposób nie wspiera potem tych rodzin, choć tak bardzo walczy o zakaz aborcji.
Dokładnie. O zakaz walczą ale zeby bardziej pomoc rodzinom z chorym dzieckiem to juz nikt pozniej nie pamięta. 4tysiące po porodzie wedlug naszego rzadu zalatwia wszystko...

Tak w ogóle ostatnio widziałam we Wrocławiu przy jarmarku bozonarodzeniowym ustawili plakaty o aborcji z zakrwawionymi plodami....
Kochana u ciebie tez wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw [emoji8][emoji8]

Dobra ja juz koncze ten temat, nie chce wprowadzac tu smutnej atmosfery ani nic [emoji6]
Śnieg u nas spadł [emoji14] jak moje dziecko tylko wstanie to bedzie chcial isc lepic bałwana [emoji14]
A ja mysle czy juz wstac z lozka bo cos glodna sie robie [emoji57]

@Kaamilaaa kilka lat temu takie plakaty powiesili u nas na płocie kościoła tuż przy przystanku autobusowym, gdzie jest bardzo duży ruch. Bezmózgi nie zastanowili się, że oglądać to będą dzieci, co moim zdaniem jest przesadą.

Dzień dobry! U nas chyba śniegu nie ma, choć nie chce mi się podnieść z łóżka.
Między 1 a 3 moja córka zrobiła sobie przerwę w spaniu. Coś chyba musi ją dręczyć, bo jej zachowanie jest bardzo dziwne.

reklama
Dzień dobry!
Ja dzisiaj chyba zrobię sobie totalny dzień lenia :)
Meza odprawiam z synkiem do zlobka i pracy a sama wybralam ksiazke i leżę.
Tylko nie wiem co na obiad. Mam poledwiczke wieprzowa ale nie wiem w jaki sposob ja zrobić

Do góry