reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

U mojej babci w bloku 16latka urodziła dziecko w domu (rodzice przez 9 mcy nie zauważyli, że jest w ciąży podobno), włożyła do plecaka i do szafy. Zorientowali się po dwóch tygodniach jak już się rozkładało. I wiecie co... Nic nikomu nie zrobili, a ta gówniara chodzi uśmiechnięta... Coś niewyobrażalnego po prostu.
Dlatego ja jestem za aborcja, do pewnego etapu nawet na żądanie. Kocham nad życie moje dziecko i drugie będę pewnie kochała tak samo, ale nie uważam, że zarodek to dziecko...
Tak się dzieje jak dzieci mają dzieci..... brak świadomości i temat seksu w domu jako temat tabu i potem wychodzą takie akcje

reklama
Coś wam powiem dzwoniąc do szpitala żeby umówić się na wizytę pierwszą uslyszalam takie slowa: czy chce Pani zatrzymać dziecko czy nie ? Bo jeśli nie to od razu umówimy na zabieg.... myślę sobie co???? O co kaman,zwłaszcza że u nas w Pl nie do pomyślenia takie słowa..... okazało się że tu w Fr do 16!!! Tygodnia masz prawo usunac nie podawajac konkretnej przyczyny...... I to nie chodzi o to że jest duży przyrost , tylko , tego że każda kobieta ma prawo decydować o swoim ciele życiu.....
W Holandii nawet do 22 tygodnia. Kobieta powinna móc o sobie decydować. Tym bardziej, że nasze państwo w żaden sposób nie wspiera potem tych rodzin, choć tak bardzo walczy o zakaz aborcji.

Tak się dzieje jak dzieci mają dzieci..... brak świadomości i temat seksu w domu jako temat tabu i potem wychodzą takie akcje
Dla mnie najbardziej niepojęte było to, że matka nic nie zauważyła przez 9 mcy mieszkając z dzieckiem pod jednym dachem. Jak słabe musiały mieć relacje, że ta dziewczyna nic nie powiedziała. :/

A może zmieńmy temat bo nie wiem jak Wy ale ja jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy A szczególnie w ciąży i jeszcze jak mam dwoje dzieci.
Ja się naczytałam o toksoplazmozie i żałuję bo swoje musiałam wyryczeć....potwornie sie boje i chyba jutro zrobię wszystko żeby dostać receptę i brać juz antybiotyk [emoji24]
Dobrej nocy Wam życzę [emoji8]

A może zmieńmy temat bo nie wiem jak Wy ale ja jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy A szczególnie w ciąży i jeszcze jak mam dwoje dzieci.
Ja się naczytałam o toksoplazmozie i żałuję bo swoje musiałam wyryczeć....potwornie sie boje i chyba jutro zrobię wszystko żeby dostać receptę i brać juz antybiotyk [emoji24]
No właśnie wczoraj takie tematy poruszalysmy że aż żałuję bo teraz spać nie moge ;)
Lepiej nie myśleć o przykrych rzeczach bo i tak nie wszystko da sie przewidziec ;)

ojoj ale musialam Was nadrobic. usnelam wczoraj po 20. bylam tak rozwalona po pobieraniu krwi (cienkie zyly nic nie chcialo lecieć) mam duzo siniakow i rece bolą.... co do testow i badan ja nie robilam ani prenatalnych ani pappa. moj ginekolog uwaza ze na usg jest wszystko ok a badania i tak wszystkiego nie pokażą.nie ma wskazan w moim przypadku tak jak piszecie w ciazy moze sie wszystko zmienic. nie stresujcie się bo to szkodzi dzieciatku. co ma byc to będzie. wiem wiem ze lepiej wiedzieć i zadzialac ja tez znam wiele przypadkow kiedy wszystko z badan bylo wzorcowe a potem nieszczescie. glowa do gory i cieszmy sie z blogoslawionego stanu bo wiele kobiet nam tego zazdrosci, staraja sie latami i nic z tego. milego dnia mamuski :)

Jak zwał tak zwał... Kobieta ma prawo wyboru. Na szczęście w tym chorym kraju są jeszcze możliwości legalnego usunięcia w przypadku wad płodu, choć czytałam ostatnio wywiad z laską, która musiała pojechać do Niemiec, bo w PL mimo wyraźnych wskazań bardzo się ociągali.
Niestety w naszym kraju czesto jest tak ze lekarze czesto odsylaja z miejsca na miejsce, od badania do badania byle by jak najdłużej odwlekac i czesto zdarza sie ze jest juz 25tc i nikt nic nie moze zrobic, kobieta musi urodzic chore dziecko...
Dokładnie. Brak świadomości. ale nie tylko...Dla mnie nie pojete jest ze nikt przez 9msc czesto nie zauwaza ze dziewczyna byla w ciazy...
W moich dawnych okolicach 18letnia dziewczyna w internacie, w toalecie urodzila dziecko do muszli...dziecko sie utopilo...a ona dostala rok wiezienia...

Ja miałam 17lat jak zaszlam w ciaze, przez myśl mi nie przeszło żeby nie wiem..ukrywac ten fakt..
W Holandii nawet do 22 tygodnia. Kobieta powinna móc o sobie decydować. Tym bardziej, że nasze państwo w żaden sposób nie wspiera potem tych rodzin, choć tak bardzo walczy o zakaz aborcji.
Dokładnie. O zakaz walczą ale zeby bardziej pomoc rodzinom z chorym dzieckiem to juz nikt pozniej nie pamięta. 4tysiące po porodzie wedlug naszego rzadu zalatwia wszystko...

Tak w ogóle ostatnio widziałam we Wrocławiu przy jarmarku bozonarodzeniowym ustawili plakaty o aborcji z zakrwawionymi plodami....
Kochana u ciebie tez wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw [emoji8][emoji8]

Dobra ja juz koncze ten temat, nie chce wprowadzac tu smutnej atmosfery ani nic [emoji6]
Śnieg u nas spadł [emoji14] jak moje dziecko tylko wstanie to bedzie chcial isc lepic bałwana [emoji14]
A ja mysle czy juz wstac z lozka bo cos glodna sie robie [emoji57]

@Kaamilaaa kilka lat temu takie plakaty powiesili u nas na płocie kościoła tuż przy przystanku autobusowym, gdzie jest bardzo duży ruch. Bezmózgi nie zastanowili się, że oglądać to będą dzieci, co moim zdaniem jest przesadą.

Dzień dobry! U nas chyba śniegu nie ma, choć nie chce mi się podnieść z łóżka.
Między 1 a 3 moja córka zrobiła sobie przerwę w spaniu. Coś chyba musi ją dręczyć, bo jej zachowanie jest bardzo dziwne.

reklama
Dzień dobry!
Ja dzisiaj chyba zrobię sobie totalny dzień lenia :)
Meza odprawiam z synkiem do zlobka i pracy a sama wybralam ksiazke i leżę.
Tylko nie wiem co na obiad. Mam poledwiczke wieprzowa ale nie wiem w jaki sposob ja zrobić

Do góry