Jak zwał tak zwał... Kobieta ma prawo wyboru. Na szczęście w tym chorym kraju są jeszcze możliwości legalnego usunięcia w przypadku wad płodu, choć czytałam ostatnio wywiad z laską, która musiała pojechać do Niemiec, bo w PL mimo wyraźnych wskazań bardzo się ociągali.
Niestety w naszym kraju czesto jest tak ze lekarze czesto odsylaja z miejsca na miejsce, od badania do badania byle by jak najdłużej odwlekac i czesto zdarza sie ze jest juz 25tc i nikt nic nie moze zrobic, kobieta musi urodzic chore dziecko...
Tak się dzieje jak dzieci mają dzieci..... brak świadomości i temat seksu w domu jako temat tabu i potem wychodzą takie akcje
Dokładnie. Brak świadomości. ale nie tylko...Dla mnie nie pojete jest ze nikt przez 9msc czesto nie zauwaza ze dziewczyna byla w ciazy...
W moich dawnych okolicach 18letnia dziewczyna w internacie, w toalecie urodzila dziecko do muszli...dziecko sie utopilo...a ona dostala rok wiezienia...
Ja miałam 17lat jak zaszlam w ciaze, przez myśl mi nie przeszło żeby nie wiem..ukrywac ten fakt..
W Holandii nawet do 22 tygodnia. Kobieta powinna móc o sobie decydować. Tym bardziej, że nasze państwo w żaden sposób nie wspiera potem tych rodzin, choć tak bardzo walczy o zakaz aborcji.
Dokładnie. O zakaz walczą ale zeby bardziej pomoc rodzinom z chorym dzieckiem to juz nikt pozniej nie pamięta. 4tysiące po porodzie wedlug naszego rzadu zalatwia wszystko...
Tak w ogóle ostatnio widziałam we Wrocławiu przy jarmarku bozonarodzeniowym ustawili plakaty o aborcji z zakrwawionymi plodami....
A może zmieńmy temat bo nie wiem jak Wy ale ja jestem bardzo wrażliwa na takie rzeczy A szczególnie w ciąży i jeszcze jak mam dwoje dzieci.
Ja się naczytałam o toksoplazmozie i żałuję bo swoje musiałam wyryczeć....potwornie sie boje i chyba jutro zrobię wszystko żeby dostać receptę i brać juz antybiotyk [emoji24]
Dobrej nocy Wam życzę [emoji8]
Kochana u ciebie tez wszystko bedzie dobrze nic sie nie martw [emoji8][emoji8]
Dobra ja juz koncze ten temat, nie chce wprowadzac tu smutnej atmosfery ani nic [emoji6]
Śnieg u nas spadł [emoji14] jak moje dziecko tylko wstanie to bedzie chcial isc lepic bałwana [emoji14]
A ja mysle czy juz wstac z lozka bo cos glodna sie robie [emoji57]