reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ciekawe co powiedzą ginekolodzy na te nasze odczucia ;)))) ja kolejną wizytę mam w następny wtorek, okropnie dłuży mi sie już ten czas.
Ja mialam w poniedzialek wizytę i moja gin przy zaznaczaniu w książeczce mowila ze na ruchy to jeszcze zdecydowanie za wcześnie [emoji57]
Pojde jeszcze przed świętami do jakiegos doktorka [emoji57] wlasnie dzis wyslalam zgloszenie do pzu zeby mi umowili wizyte wiec moze jutro dadza znac [emoji14]

reklama
Ja mialam w poniedzialek wizytę i moja gin przy zaznaczaniu w książeczce mowila ze na ruchy to jeszcze zdecydowanie za wcześnie [emoji57]
Pojde jeszcze przed świętami do jakiegos doktorka [emoji57] wlasnie dzis wyslalam zgloszenie do pzu zeby mi umowili wizyte wiec moze jutro dadza znac [emoji14]
Gdybym sama była z takim wrażeniem to pewnie szybko bym zwątpiła... ale przez to, że mają tak też dziewczyny w kolejnej ciąży to jakoś ośmielają mnie w tym myśleniu [emoji39]

Hej. U mnie dzisiaj spadek mocy... Nie zrobiłam nic, byłam tylko u siostry na wsi... Dobrze ze obiad zrobiła to zjedliśmy z małym...

Jutro młody na wycieczkę jedzie z rana więc się nie wyśpię... Jakaś rozdrazniona jestem I wszytko już dzisiaj mnie wkurza....
Na szczęście zgaga odpusicila I wszystkie dolegliwości poza cyckami bolacymi I brakiem mocy... Jednak im bliżej drugiego trymestru tym lepiej...

Co do ruchów ja wg OM 13+2 natomiast usg tydzień późnej I też wydaje mi się że czuję jak maluszek się rusza a lekarz na ostatniej wizycie mówił że u mnie z racji mojego szuplego wyglądu i kolejnej ciąży może by ul to możliwe..

Gdybym sama była z takim wrażeniem to pewnie szybko bym zwątpiła... ale przez to, że mają tak też dziewczyny w kolejnej ciąży to jakoś ośmielają mnie w tym myśleniu [emoji39]
No na innym moim watku tez dziewczyny niektore juz czują wiec to na pewno nie zbiorowe halucynacje [emoji14] (zart[emoji14])
Tez bym chciala juz poczuc maluszka [emoji120]
A jesli np w święta cos poczuje to to beda najlepsze swieta w zyciu [emoji7]

Hej kochane. Już wcześniej się przedstawialam:happy: śledzilam forum ale się nie udzielalam az do dziś bo mam pytanko...jestem 15.5tc jutro mam kolejne usg myslicie że może poznamy płeć? A może któraś z was już wie co nosi w brzuszku ? :-D

Hej kochane. Już wcześniej się przedstawialam:happy: śledzilam forum ale się nie udzielalam az do dziś bo mam pytanko...jestem 15.5tc jutro mam kolejne usg myslicie że może poznamy płeć? A może któraś z was już wie co nosi w brzuszku ? :-D
Mi na prenatalnych w 13 a potem moja gin w 14tc juz z ogromna pewnością stwierdzila dziewczynke [emoji6]

Patrzcie jakie porownanie brzucha [emoji85]
IMG_2018-12-09_17-55-30.jpeg

Załączniki

• IMG_2018-12-09_17-55-30.jpeg
    IMG_2018-12-09_17-55-30.jpeg
    73,9 KB · Wyświetleń: 411
Myślę, że jest szansa, że jutro się dowiesz. :)
Mi lekarz nic nie mówił jak bylam na początku 12 tygodnia, jednak wyrostek płciowy wskazywał na dziewczynkę. Weryfikacja tego nastąpi 18.12 na najbliższej wizycie... mam nadzieje, ze nastąpi, bo bardzo jestem ciekawa :))

Hej dziewczyny, czy orientujecie się może na ile max ginekolog może jednorazowo wystawić zwolnienie? Gdzieś wyczytałam, że max 30 dni, ale nie wiem czy to prawda. Nie wiem jak umawiać sobie przyszłe wizyty, niedługo planuję już zwolnienie, więc nie chciałabym zostawić jakiejś luki.

reklama
Do góry