reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Nadrobić was to masakra :)
Dziewczyny muszę się pochwalić dokonałam pierwszych zakupów dla dzidziusia, na razie kolor uniwersalny, dla mnie to przeżycie bo pierwsza ciąża i wszystko muszę kupić bo po nikim raczej nie bede miecZobacz załącznik 923046
Ja czekam aż się dowiem co będzie.. Wózek mamy w uniwersalnych kolorach a co do ubranek to z mojej strony na 8 dzieci jest jedną dziewczynka i już ma 8 lat.. Więc na chłopca ubranka mam i to w sumie 3 bym ubrała i jeszcze by zostało..

Wy już ciążowe brzuszki.. Ja też się spodziewałam że będę już mieć... A tu nic... Jeszcze 4 kg na miniusie..

reklama
Mój maz tez jest inżynierem, powiedział mi kiedyś, ze wulgaryzmy na budowie są obowiązkowe, bo tylko tak siebie nawzajem rozumieją. Taki żargon :O.
No ale patrzę chyba podobne rzeczy robią nasi mężowie:), a tez słyszałam jak potrafi stanowczo rozmawiać. Tylko mi powiedział, ze to jest potrzebne i wiem, zw ma świetne relacje z ludźmi. U Ciebie na pewno jest tak samo:) taka praca:)
Mój w produkcji. Mi tlumaczyl, ze on czasami musi dobitnie bo oni wtedy rozumieja co robic. Tez ogólnie mysle, ze jest lubiany w kazdym poprzednim zakladzie byl no i wiem, ze on jest z tych co nie boja sie maszyn i grzebania przy nich (widzę jaki brudny przychodzi czasami)

Ja ci powiem ze nieraz pozwole sobie na cos słodkiego ale ja nie mam nigdy problemu z cukrem po posilku, i nie wazne co zjem...
Jedynie rano dzis mialam 104...
Troche zawiodlam sie na mojej gin bo uznała ze diabetolog u ktorego bylam nie zna sie na niczym i w sumie nawet nie ma sensu zebym mierzyla cukry...ale i tak robie swoje i sprawdzam tak jak mi diabetolog kazal czyli pierwszy tydzień mierzylam po kazdym posilku i skoro nie bylo zadnych skoków to mam zostac przy mierzeniu tylko na czczo...
Ja sobie nie pozwalam, bo widzę jaki to ma wpływ nawet później, nie bezpośrednio po posiłku. Ale każdy organizm reaguje inaczej. Ostatnio skusiłam się na racucha (robię bez cukru, dla córki) i miałam cukier ponad 130 godzinę po posiłku, po pełnoziarnistej tortilli z mnóstwem warzyw i grillowanym mięsem ponad 150! Jak jem nieprzetworzone rzeczy to cukier super, nawet mandarynki i jabłka jem :)
Wiol a ty sama z siebie przeszłaś na dietę? Czy cukrzyce już masz stwierdzona?
Mam cukrzycę niestety :(

Mój w produkcji. Mi tlumaczyl, ze on czasami musi dobitnie bo oni wtedy rozumieja co robic. Tez ogólnie mysle, ze jest lubiany w kazdym poprzednim zakladzie byl no i wiem, ze on jest z tych co nie boja sie maszyn i grzebania przy nich (widzę jaki brudny przychodzi czasami)
No wiadomo kazdy organizm inaczej moze zareagowac. Powiem ci ze ja po madarynkach ktore zjadlam w nocy rano cukier mialam 88. Chyba do tej pory jedyny raz mi sie zdarzylo ze mialam wlasnie ponizej 90.
Musze znaleźć lepszego gina ktory mi nie zlekcewazy tego ze mam problem...
Ale ostatnio to mam gorzej znow z regularnym jedzeniem bo mdlosci i wymioty dalej mnie męczą..

Witam wszystkie czerwcowe mamy Jestem nowa na forum. Widzę, ze dużo ciekawych tematów poruszacie. Obecnie jestem w 12 tygodniu ciąży i mogę nareszcie odetchnąć z ulgą, bo przekroczyłam najgorszy dla mnie okres Pozdrawiam

Witamy ;)))
A powiesz dlaczego najgorszy okres ??

reklama
Do góry