reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja dzisiaj nie moglam sie oderwac od książki i wkoncu skończyłam czutac. Caly czas ryczalam mimo, ze to kryminal. A co do reklam ja nie kestem w stanie ogladac tego bez ciazy wiec teraz nie dalabym rady. Nie ogladam nic gdzie sa powaznie chore dzieci bo pozniej nie moge sie otrząsnąć. Wspieram rozne akcke, zbiorki itp ale nie lubie się zaglebiac w problem bo jest mj cholernie ciężko.
Moja siostrzenica chodzi do szkoly specjalnej i raz bylam na przedstawieniu to cale przeplakalam tak mnie to wzruszylo. Te dzieci byly niesamowite. Teraz maja byc jaselka ale chyba sie nie zdecyduje bo obawiam się, ze moim ryczeniem moge te wspianiale dzieci tylko przestraszyć.
U mnie wyszla 1,95 wiec też chyba sporo, ale nikt mi nie zasugerował, ze to zle. Byl to 12 tc dopiero

Ja tez miałam 1.8 w 12+2, ale miałam 2 pomiary. Jeden 1.8 drugi 1.4 także tutaj to sama nie wiem jaka jest realna

Pamiętacie laski jak miałam wysokie próby wątrobowe? No więc wyszło że wzw ć mam pozytywne .... połamaną jestem ....podpytalam W laboratorium trzeba kolejne badania zrobić jaka wiremia jest . Jednak może to też oznaczać że miałam z nim.stycznosc ale może być nieaktywny ... byle do poniedziałku.
...

Jejku:(( na pewno będzie dobrze. A to tylko tak na podstawie prób wątrobowych?

Dzielny chlopak :) lecicie cala rodzinką?
Nie. Tylko moja 8letnia córka. Jej szkola bierze udział w projekcie Erasmus+, gdzie współpracują ze sobą dzieci z Polski, Francji, Grecji, Rumunii. Do tego dochodZi jeszcze kwestia integracji dzieci niepełnosprawnych z pelnosprawnymi (córka chodzi do szkoły integracyjnej). I teraz w ramach projektu 6 dzieci ze szkoly leci z nauczycielami na 6dniowe warsztaty z dziećmi z innych krajów+zwiedzanie. To będzie pierwsza tak dluga rozlaka z córką i do tego pierwszy lot samolotem. Ale jestem szczęśliwa, że leci...to jej nowa szkoła. Balam się, że się nie odnajdzie po naszej przeprowadzce (poszla do 3klasy, czyli dzieciaki juz przez 2lata się wcześniej znały). A ona od razu pokochała szkole, trafiła na cudownych nauczycieli, stała się bardzo samodzielna. Bardzo lubię jej szkołę...niby "zwykła" rejonowka. Ale podejście do dzieci, zaangazowanie nauczycieli-jestem pod wrażeniem.

Dziewczyny, doradźcie coś. 27.12 synek kończy rok i tak się zastanawiam czy zapraszać Gości na sam tort i kawkę, czy lepiej przygotować obiad? Jak sądzicie? Nie mam doświadczenia i wole podpytać jak to u Was wyglądało. W się będzie sama najbliższa rodzina, ok 8doroslych( ze mną i mężem) i 3 dzieciaczków.

Nie. Tylko moja 8letnia córka. Jej szkola bierze udział w projekcie Erasmus+, gdzie współpracują ze sobą dzieci z Polski, Francji, Grecji, Rumunii. Do tego dochodZi jeszcze kwestia integracji dzieci niepełnosprawnych z pelnosprawnymi (córka chodzi do szkoły integracyjnej). I teraz w ramach projektu 6 dzieci ze szkoly leci z nauczycielami na 6dniowe warsztaty z dziećmi z innych krajów+zwiedzanie. To będzie pierwsza tak dluga rozlaka z córką i do tego pierwszy lot samolotem. Ale jestem szczęśliwa, że leci...to jej nowa szkoła. Balam się, że się nie odnajdzie po naszej przeprowadzce (poszla do 3klasy, czyli dzieciaki juz przez 2lata się wcześniej znały). A ona od razu pokochała szkole, trafiła na cudownych nauczycieli, stała się bardzo samodzielna. Bardzo lubię jej szkołę...niby "zwykła" rejonowka. Ale podejście do dzieci, zaangazowanie nauczycieli-jestem pod wrażeniem.
Ale super! :) świetnie, ze ma okazję już teraz do takixh podróży na pewno bedzie świetnie!
Sama korzystalam z erasmusa ;) tyle, ze na studiach ahh ale tam bylo bosko :)

reklama
Dziewczyny, doradźcie coś. 27.12 synek kończy rok i tak się zastanawiam czy zapraszać Gości na sam tort i kawkę, czy lepiej przygotować obiad? Jak sądzicie? Nie mam doświadczenia i wole podpytać jak to u Was wyglądało. W się będzie sama najbliższa rodzina, ok 8doroslych( ze mną i mężem) i 3 dzieciaczków.
Ja nie z doświadczenia, ale z obserwacji i własnych przekonań - dla mnie to nie lada okazja i na pewno przygotowałabym jakiś większy poczęstunek ;) z mężem już planowaliśmy roczek naszego dziecka w czerwcu 2020 :D chcemy zamówić salę z fajnym plenerem i oprócz rodzinki zaprosić znajomych, żeby impreza nie byla tak sztywna jak przykladowo chrzciny ;)) ale co wyjdzie z planów to nie wiem. ;)

Do góry