reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej dwupaki. Ja wczoraj zaczęłam 15 tydzień [emoji7] i muszę wam powiedzieć ze o ile mnie organizm nie oszukuje to we wtorek w nocy jak leżałam a dodam ze zjadłam żelki miałam pierwszy raz takie uczucie jakby łaskotania tak niziutko! Mam nadzieje ze to pierwsze oznaki mojego małego człowieka. Dzisiaj leniwie spędzamy dzień w lozku. Nie miałam siły wstać zaprowadzic młodej wiec będzie zalegała ze mną i budowała z klocków a później jak to przystało na mame przedszkolanke dorwiemy jakieś książki coby trochę się pouczyć :)
Ja dziś zaczęłam 15 tc i wczoraj właśnie poczułam takie delikatne ruchy a potem w tym miejscu zrobiła mi się taka wielka kula, po prostu miałam nierowny brzuch. Nie wiem jak to wytłumaczyć i też nie wiem czy to jelita było czuć czy dzidziusia

reklama
Kiedyś czytałam na fb jak jedna mama powiedziała w laboratorium, że ma mocz dziecka z nocnika. I nie przyjęli jej, bo powiedzieli, że wyjdzie fałszywy wynik z ogromną ilością bakterii
No jak się go nie wyparzy to wiadomo że wyjdzie mnóstwo bakterii dlatego właśnie pytam czy można wyparzac nocnik plastikowy

Kochane, poradzicie co mogę dać w prezencie świątecznym 5cio letniemu chłopcu?
Ja kupiłam grę Dobble i spodnie dresowe, bo mama mówiła, że potrzebne. Szukam jeszcze czegoś małego :)
A ja właśnie usłyszałam na innym forum kolejna teorie co do płci[emoji22] że biksa przeziernosc zwiastuje dziewczynke... Sprawdziło się u was??
Mój młody jeszcze w łóżku zaraz zobaczy swój Mikolajkowe prezent [emoji3][emoji848]
No to niezły numer, bo ja też mam wysoko, a od niedawna mam przeczucie na chłopca. Z tym, że w pierwszej ciąży też miałam a mam córkę ;)

My nadal w domu, mała już znudzona i nie w sosie więc o wszystko jest afera, a największa jak jest GIL. "Pomocy, pomocy, gil!". To jest dopiero mistrzyni dramaturgii, nie chcę wiedzieć jakie numery będzie robić swojemu facetowi jak ją hormony w ciąży dopadną hahaha :)

Ja już w ogóle finalizuję kupowanie prezentów świątecznych i bardzo się cieszę, że będzie spokój.
Moja mała dostanie od Mikołaja KOPARKĘ, o której marzy, ale czekamy z prezentem na tatę :)

Rety! A ja właśnie zobaczyłam ze już powoli zaczyna mi się wydzielać z piersi bezbarwna substancja. A miałam nadzieje ze tym razem nie będzie tak szybko. W ciąży z młoda od 18tyg się zaczęło a jakoś w 25 to już musiałam w staniku spać bo miałam plamy na bluzce

Ja kupiłam grę Dobble i spodnie dresowe, bo mama mówiła, że potrzebne. Szukam jeszcze czegoś małego :)No to niezły numer, bo ja też mam wysoko, a od niedawna mam przeczucie na chłopca. Z tym, że w pierwszej ciąży też miałam a mam córkę ;)

My nadal w domu, mała już znudzona i nie w sosie więc o wszystko jest afera, a największa jak jest GIL. "Pomocy, pomocy, gil!". To jest dopiero mistrzyni dramaturgii, nie chcę wiedzieć jakie numery będzie robić swojemu facetowi jak ją hormony w ciąży dopadną hahaha :)

Ja już w ogóle finalizuję kupowanie prezentów świątecznych i bardzo się cieszę, że będzie spokój.
Moja mała dostanie od Mikołaja KOPARKĘ, o której marzy, ale czekamy z prezentem na tatę :)
Szczerze to ja tez myślę że to zależy w dużej mierze od przyswajania kwasu foliowego

A ja właśnie usłyszałam na innym forum kolejna teorie co do płci[emoji22] że biksa przeziernosc zwiastuje dziewczynke... Sprawdziło się u was??
Mój młody jeszcze w łóżku zaraz zobaczy swój Mikolajkowe prezent [emoji3][emoji848]
Ciekawe...
Moja dzidzia tak się wiercila że na początku wyszedł pomiar 0,9 lekarz musiał powtórzyć pomiar i wyszło 1,4 . Podobno maks przyziernosc i to 3,5.

reklama
Przezierność?

Dziewczyny, skoro zaczęłam myśleć o płci to podkusiło mnie żeby wyszukać USG z 6/7 tygodnia. Podpowiecie mi co mówi Ramzi? :)
Nie tak sama przeziernosc ale ogólnie wady genetyczne co wiąże się... Na studiach miałam pół roku położnictwo i podobne badania pokazywała nam babka że kwas ma wpływ też na to

Do góry