reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Miałam wczoraj wam pisać ale czasu brakło więc zgłaszam dziś że u najprawdopodobniej syna, bo moja pani doktor mówiła że na 80% syn, jest puki co wszystko ok, leżał plecami stąd ciężko było cokolwiek zobaczyć. Ma już ponad 9 cm od głowy do pupy wrzucam zdjęcie pleców mojego synka xD Zobacz załącznik 922016

Super ten synek:)))) i duzyuyy:)))

reklama
Dziewczyny a mam pytanie, zmieniala ktoras z was ginekologa w czasie ciazy ?
Pojutrze juz chcemy stąd jechac a jutro akurat moja dotychcasowa gin przyjmuje i nie wiem czy iść, zeby dali mi moje wyniki ktore do tej pory robilam bo orginaly mam w karcie... czy po prostu odpuscic sobie i w styczniu isc do nowego gina z nowymi wynikami tego co teraz mi zlecila czyli morfo i mocz ?

Eh załamałam się...
Do mojego lekarza nagle nie ma żadnych terminów i nie dostanę się najprawdopodobniej w grudniu. Ciekawe co ja zrobie chociażby z l4? Mam do 29.12. I 27 miałam mieć wizytę i kolejne l4 a tak to musze sobie szukać nowego lekarza. Chyba faktycznie zmienię bo to bez sensu. Tyle, że teraz mam wizyty w luxmedzie więc wszystko darmowe a jak pójdę prywatnie to będę miała płatne wszystkie badania :/
A dodatkowo nie wiem do jakiego lekarza iść. Normalnie się mojemu doktorkowi nazbieralo jak go jeszcze kiedyś spotkam to chyba uduszę

Oj, a czemu da takie problemy? Poczytaj opinie o innych z Twojego luxmedu i przepisz się. Nie ma sensu tak się denerwować://

Dziewczyny a mam pytanie, zmieniala ktoras z was ginekologa w czasie ciazy ?
Pojutrze juz chcemy stąd jechac a jutro akurat moja dotychcasowa gin przyjmuje i nie wiem czy iść, zeby dali mi moje wyniki ktore do tej pory robilam bo orginaly mam w karcie... czy po prostu odpuscic sobie i w styczniu isc do nowego gina z nowymi wynikami tego co teraz mi zlecila czyli morfo i mocz ?
Ja jestem przed zmianą, wezmę tylko obecna ksiazeczke z wpisanymi wynikami no i tymi co mam ma papierze, ale zadnej dokumentacji medycznej itp to nie.
Ja w zasadzie jak sie uda bede chodzic do dwóch bo skoro do mojego tak ciężko sie dostac to pojde do drugiego i ppwoem w czym rzecz a moj obecny najwyżej bedzie wystawial mi sloerowania w luxmedzie zebym płacić nie musiala dodatkowo za badania

Oj, a czemu da takie problemy? Poczytaj opinie o innych z Twojego luxmedu i przepisz się. Nie ma sensu tak się denerwować://
No właśnie u mnie w luxmedzie tylko on jest ok.
Jest jeszcze jakas kobieta ale niezbyt ma opinie i lekarz ktory prowadził moja pierwsza ciążę i też nie jestem do niego przekonana.
Zostaje mi tylko chodzic prywatnie i jak sie uda to do tego mojego w luxmedzie. Ale wole byc gdzoes zapisana zeby nie zostac z niczym

Ja jestem przed zmianą, wezmę tylko obecna ksiazeczke z wpisanymi wynikami no i tymi co mam ma papierze, ale zadnej dokumentacji medycznej itp to nie.
Ja w zasadzie jak sie uda bede chodzic do dwóch bo skoro do mojego tak ciężko sie dostac to pojde do drugiego i ppwoem w czym rzecz a moj obecny najwyżej bedzie wystawial mi sloerowania w luxmedzie zebym płacić nie musiala dodatkowo za badania
No ksiazeczke to oczywiście mam z wynikami wpisanymi itd. Chodzi mi o te badania bo np te pierwsze ktore mi zlecila wziela orginaly do karty a mi skserowala tylo jedna strone zebym miala podkladke z wynikiem tsh zeby isc do endo...

Ale jestem dzisiaj nieznośna! Przez te nerwy z lekarzem, pewnie przez hormony trzy razy bardziej przezywam niz normalnie. Ginekologow w mieście jest ze 30 z czego z 10 w szpitalu przyjmuje więc luz ogarne to jakos a kase no trudno bede wydawac dodatkowo.

To co zrobilam mężowi to już przesada. Przyszedl z pracy ja cos tam sie krecilam i nie zarejestrowalam ze dal mi buziaka na przywitanie. Po 5 minutach zrobiłam mu awanturę, ze nawet buziaka nie dostalam!
Biedny mi sie tlumaczyl i przypomnial mi sytuację i faktycznie dostalam tegoz buziaka. Na koniec to on się juz trochę zdenerwowal ta sytuacja...

No te Nasze hormony dają czasami popalić naszym partnerom://

No ksiazeczke to oczywiście mam z wynikami wpisanymi itd. Chodzi mi o te badania bo np te pierwsze ktore mi zlecila wziela orginaly do karty a mi skserowala tylo jedna strone zebym miala podkladke z wynikiem tsh zeby isc do endo...
No tak, ale te np hiv czy kila to moze lepiej mieć. Chociaż pozniej sa jeszcze raz powtarzane te wyniki więc bedziesz miala. Bardziej chodzi mi pozniej o przyjecie do szpitala

reklama
Sądzicie że może coś się stać jak córka często kopie, skacze mi po brzuchu? Oczywiście robi to nieświadomie bo ma dopiero 1,5 roku i np siada mi na brzuchu i skacze albo jak się wierci to kopnie niechcący. Czasem to jest taki ból że mnie zwija. Strasznie się boję ale czasem nawet nie zdążę zareagować

Tez to mam z synkiem:(((

Do góry