reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mialam 3 dni wolnego wiec sobie odpoczywam nadal a od jutra sie zacznie :) na sama mysl mi sie nie chce...zaraz ide cos pogrzebać w kuchni ;) a tak wgl to juz mamy choinke maz sie uparł i wczoraj ubieralismy :)

@Judyta26 a ufasz temu swojemu lekarzowi? Bo jeśli tak to jest sens szukac nowego, którego nie znasz i nie masz z nim doświadczenia? Zawsze po l4 możesz wybrac sie do rodzinnego ;) na pewno Ci wypisze :)

reklama
Ja mialam 3 dni wolnego wiec sobie odpoczywam nadal a od jutra sie zacznie :) na sama mysl mi sie nie chce...zaraz ide cos pogrzebać w kuchni ;) a tak wgl to juz mamy choinke maz sie uparł i wczoraj ubieralismy :)

@Judyta26 a ufasz temu swojemu lekarzowi? Bo jeśli tak to jest sens szukac nowego, którego nie znasz i nie masz z nim doświadczenia? Zawsze po l4 możesz wybrac sie do rodzinnego ;) na pewno Ci wypisze :)
Mojemu ufam, ale nie ufam temu, ze sie kiedyś do niego jeszcze dostane. A po co mam tak ryzykowac. Tak na prawdę nawet nie mam pewności, ze w styczniu mi sie uda zapisac. Teraz nawet nie wiem kiedy byla mozliwosc zapisania bo nawet w nocy sprawdzałam i nie bylo :\

Miałam wczoraj wam pisać ale czasu brakło więc zgłaszam dziś że u najprawdopodobniej syna, bo moja pani doktor mówiła że na 80% syn, jest puki co wszystko ok, leżał plecami stąd ciężko było cokolwiek zobaczyć. Ma już ponad 9 cm od głowy do pupy wrzucam zdjęcie pleców mojego synka xD Zobacz załącznik 922016
SUPER :) niby plecami odwrócony ale jaki słodki Dzidziuś :) :)

Dzieki dziewczyny za rady :) no właśnie od razu odmówiłam...i zdenerwowalo mnir w ogóle to pytanie...ale potem zaczelam myśleć ze moze jednak przesadzam...no ale utwierdzilyscie mnie w przekonaniu ze nie! Dzieki!
Jade do ginekologa! Ależ jestem podekscytowana ;) hehe
Nie przesadzasz. Ty jesteś w ciazy nie na urlopie wakacyjnym. Musisz myslec o sobie i dziecku. Unikać chorób....:)

Już po wizycie :) 3cm i wszystko ok :)
Ale jakie przeżyłam chwile grozy....
Na początku mały jakos dziwnie sie ulozyl i wychodzilo ze ma tylko 1.9cm, czyli ze przestał sie rozwijać...dodatkowo gin nie mogla znaleźć tętna....szukala jakis dluzszy czas a ja juz płakałam...juz w glowie mialam szpital i lyzeczkowanie...juz mi nawet powiedziala że wyglada na to ze przestala sie rozwijać ciąża...i nagle maly sie przekrecil i pokazal w calej okazałości, ukazalo sie tez serduszko ❤

Ale co ja przeżyłam....masakra....

Zazwyczaj chodze do mojej Pani dr w innym mieście i sama mówiła już wcześniej żebym lepiej tam jeździła bo tam ma duzo lepszy sprzęt, chociaz mam sporo dalej. A dzisiaj pojechalam tu bliżej siebie bo to taka niezapowiedziana wizyta z wynikami moczu byla....no ale zrobila mi tez usg :) i jak widac sprzęt naprawde kiepski...

A co do bakterii w moczu to kazala kupić jakies ziolowe tabletki wspomagajace uklad moczowy - polecacie jakieś? I starac sie trochę zakwasic mocz poprzez picie sokow z żurawiny, pomidorowych, herbaty z cytrynka i powtorzyc badanie za 2 tygodnie :)
O kurczę ale się musislas najeść strachu biedna:(

Ale jestem dzisiaj nieznośna! Przez te nerwy z lekarzem, pewnie przez hormony trzy razy bardziej przezywam niz normalnie. Ginekologow w mieście jest ze 30 z czego z 10 w szpitalu przyjmuje więc luz ogarne to jakos a kase no trudno bede wydawac dodatkowo.

To co zrobilam mężowi to już przesada. Przyszedl z pracy ja cos tam sie krecilam i nie zarejestrowalam ze dal mi buziaka na przywitanie. Po 5 minutach zrobiłam mu awanturę, ze nawet buziaka nie dostalam!
Biedny mi sie tlumaczyl i przypomnial mi sytuację i faktycznie dostalam tegoz buziaka. Na koniec to on się juz trochę zdenerwowal ta sytuacja...

reklama
Ja dziś miałam mega zapieprz w pracy i co weszłam na forum to mi wlazil klient....jeszcze dwa tygodnie i l4;) strasznie mnie bolą plecy od siedzenia....
Mój synek ma zawalona krtan i mąż z nim na l4 siedzi...
Dziewczyny jakie polecacie termometry? Synek pierwszy raz mi zachorował od 3 lat i mam w domu tylko taki bzdetny na podczerwień z Lidla- zle mi mierzy.raz tak raz tak. Możecie coś polecić?:)

Do góry