reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Ja mialam 3 dni wolnego wiec sobie odpoczywam nadal a od jutra sie zacznie :) na sama mysl mi sie nie chce...zaraz ide cos pogrzebać w kuchni ;) a tak wgl to juz mamy choinke maz sie uparł i wczoraj ubieralismy :)

@Judyta26 a ufasz temu swojemu lekarzowi? Bo jeśli tak to jest sens szukac nowego, którego nie znasz i nie masz z nim doświadczenia? Zawsze po l4 możesz wybrac sie do rodzinnego ;) na pewno Ci wypisze :)

reklama
Ja mialam 3 dni wolnego wiec sobie odpoczywam nadal a od jutra sie zacznie :) na sama mysl mi sie nie chce...zaraz ide cos pogrzebać w kuchni ;) a tak wgl to juz mamy choinke maz sie uparł i wczoraj ubieralismy :)

@Judyta26 a ufasz temu swojemu lekarzowi? Bo jeśli tak to jest sens szukac nowego, którego nie znasz i nie masz z nim doświadczenia? Zawsze po l4 możesz wybrac sie do rodzinnego ;) na pewno Ci wypisze :)
Mojemu ufam, ale nie ufam temu, ze sie kiedyś do niego jeszcze dostane. A po co mam tak ryzykowac. Tak na prawdę nawet nie mam pewności, ze w styczniu mi sie uda zapisac. Teraz nawet nie wiem kiedy byla mozliwosc zapisania bo nawet w nocy sprawdzałam i nie bylo :\

Miałam wczoraj wam pisać ale czasu brakło więc zgłaszam dziś że u najprawdopodobniej syna, bo moja pani doktor mówiła że na 80% syn, jest puki co wszystko ok, leżał plecami stąd ciężko było cokolwiek zobaczyć. Ma już ponad 9 cm od głowy do pupy wrzucam zdjęcie pleców mojego synka xD Zobacz załącznik 922016
SUPER :) niby plecami odwrócony ale jaki słodki Dzidziuś :) :)

Dzieki dziewczyny za rady :) no właśnie od razu odmówiłam...i zdenerwowalo mnir w ogóle to pytanie...ale potem zaczelam myśleć ze moze jednak przesadzam...no ale utwierdzilyscie mnie w przekonaniu ze nie! Dzieki!
Jade do ginekologa! Ależ jestem podekscytowana ;) hehe
Nie przesadzasz. Ty jesteś w ciazy nie na urlopie wakacyjnym. Musisz myslec o sobie i dziecku. Unikać chorób....:)

Już po wizycie :) 3cm i wszystko ok :)
Ale jakie przeżyłam chwile grozy....
Na początku mały jakos dziwnie sie ulozyl i wychodzilo ze ma tylko 1.9cm, czyli ze przestał sie rozwijać...dodatkowo gin nie mogla znaleźć tętna....szukala jakis dluzszy czas a ja juz płakałam...juz w glowie mialam szpital i lyzeczkowanie...juz mi nawet powiedziala że wyglada na to ze przestala sie rozwijać ciąża...i nagle maly sie przekrecil i pokazal w calej okazałości, ukazalo sie tez serduszko ❤

Ale co ja przeżyłam....masakra....

Zazwyczaj chodze do mojej Pani dr w innym mieście i sama mówiła już wcześniej żebym lepiej tam jeździła bo tam ma duzo lepszy sprzęt, chociaz mam sporo dalej. A dzisiaj pojechalam tu bliżej siebie bo to taka niezapowiedziana wizyta z wynikami moczu byla....no ale zrobila mi tez usg :) i jak widac sprzęt naprawde kiepski...

A co do bakterii w moczu to kazala kupić jakies ziolowe tabletki wspomagajace uklad moczowy - polecacie jakieś? I starac sie trochę zakwasic mocz poprzez picie sokow z żurawiny, pomidorowych, herbaty z cytrynka i powtorzyc badanie za 2 tygodnie :)
O kurczę ale się musislas najeść strachu biedna:(

Ale jestem dzisiaj nieznośna! Przez te nerwy z lekarzem, pewnie przez hormony trzy razy bardziej przezywam niz normalnie. Ginekologow w mieście jest ze 30 z czego z 10 w szpitalu przyjmuje więc luz ogarne to jakos a kase no trudno bede wydawac dodatkowo.

To co zrobilam mężowi to już przesada. Przyszedl z pracy ja cos tam sie krecilam i nie zarejestrowalam ze dal mi buziaka na przywitanie. Po 5 minutach zrobiłam mu awanturę, ze nawet buziaka nie dostalam!
Biedny mi sie tlumaczyl i przypomnial mi sytuację i faktycznie dostalam tegoz buziaka. Na koniec to on się juz trochę zdenerwowal ta sytuacja...

reklama
Ja dziś miałam mega zapieprz w pracy i co weszłam na forum to mi wlazil klient....jeszcze dwa tygodnie i l4;) strasznie mnie bolą plecy od siedzenia....
Mój synek ma zawalona krtan i mąż z nim na l4 siedzi...
Dziewczyny jakie polecacie termometry? Synek pierwszy raz mi zachorował od 3 lat i mam w domu tylko taki bzdetny na podczerwień z Lidla- zle mi mierzy.raz tak raz tak. Możecie coś polecić?:)

Do góry