reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Już po wizycie :) 3cm i wszystko ok :)
Ale jakie przeżyłam chwile grozy....
Na początku mały jakos dziwnie sie ulozyl i wychodzilo ze ma tylko 1.9cm, czyli ze przestał sie rozwijać...dodatkowo gin nie mogla znaleźć tętna....szukala jakis dluzszy czas a ja juz płakałam...juz w glowie mialam szpital i lyzeczkowanie...juz mi nawet powiedziala że wyglada na to ze przestala sie rozwijać ciąża...i nagle maly sie przekrecil i pokazal w calej okazałości, ukazalo sie tez serduszko ❤

Ale co ja przeżyłam....masakra....

Zazwyczaj chodze do mojej Pani dr w innym mieście i sama mówiła już wcześniej żebym lepiej tam jeździła bo tam ma duzo lepszy sprzęt, chociaz mam sporo dalej. A dzisiaj pojechalam tu bliżej siebie bo to taka niezapowiedziana wizyta z wynikami moczu byla....no ale zrobila mi tez usg :) i jak widac sprzęt naprawde kiepski...

A co do bakterii w moczu to kazala kupić jakies ziolowe tabletki wspomagajace uklad moczowy - polecacie jakieś? I starac sie trochę zakwasic mocz poprzez picie sokow z żurawiny, pomidorowych, herbaty z cytrynka i powtorzyc badanie za 2 tygodnie :)

reklama
Na początku mały jakos dziwnie sie ulozyl i wychodzilo ze ma tylko 1.9cm, czyli ze przestał sie rozwijać...dodatkowo gin nie mogla znaleźć tętna....szukala jakis dluzszy czas a ja juz płakałam...juz w glowie mialam szpital i lyzeczkowanie...juz mi nawet powiedziala że wyglada na to ze przestala sie rozwijać ciąża...i nagle maly sie przekrecil i pokazal w calej okazałości, ukazalo sie tez serduszko [emoji173]

Zazwyczaj chodze do mojej Pani dr w innym mieście i sama mówiła już wcześniej żebym lepiej tam jeździła bo tam ma duzo lepszy sprzęt, chociaz mam sporo dalej. A dzisiaj pojechalam tu bliżej siebie bo to taka niezapowiedziana wizyta z wynikami moczu byla....no ale zrobila mi tez usg :) i jak widac sprzęt naprawde kiepski...

A co do bakterii w moczu to kazala kupić jakies ziolowe tabletki wspomagajace uklad moczowy - polecacie jakieś? I starac sie trochę zakwasic mocz poprzez picie sokow z żurawiny, pomidorowych, herbaty z cytrynka i powtorzyc badanie za 2 tygodnie :)
Ufff, to dobrze, że wszystko ok, ale co się najadłaś stresu to Twoje... 3 cm - Maleństwo :)) w którym tygodniu jesteś?
Sok z żurawiny jest ponoć nieoceniony w walce z drogami moczowymi, jak wyszły mi gorsze wyniki to się w niego zaopatrzyłam od razu :)

Na początku mały jakos dziwnie sie ulozyl i wychodzilo ze ma tylko 1.9cm, czyli ze przestał sie rozwijać...dodatkowo gin nie mogla znaleźć tętna....szukala jakis dluzszy czas a ja juz płakałam...juz w glowie mialam szpital i lyzeczkowanie...juz mi nawet powiedziala że wyglada na to ze przestala sie rozwijać ciąża...i nagle maly sie przekrecil i pokazal w calej okazałości, ukazalo sie tez serduszko [emoji173]

Uff dobrze, ze wszystko ok! Ale musiałaś byc przerażona. Ja tmjakos w tej ciazy co mam usg i widze ze dziecko sie nie rusza to mam jakies czarne scenariusze.
Mi na problemy z ukladem moczowym w poprzedniej ciazy gin zalecol picie wody jana chyba szklanke dziennie czy dwie.

Miałam kiedyś zabiegi u fizjo, który jest też osteopata i bardzo całościowo podchodzi do organizmu człowieka. Wiedzę miał niesamowitą, a ręce zadziałały cuda. Tylko on uważał, że to jest tylko walka ze skutkami, a przyczyny tkwią w mojej psychice. I faktycznie jest w tym dużo prawdy ;-)

@Kaamilaaa powodzenia przy szyciu. Moja mama dawniej szyla, robiła na drutach, teraz szydełko...a ja jestem lewa do tego. Mąż potrafi lepiej ode mnie przyszyc guzik :-D

To tak jak ja. Szycie to dla mnie coś strasznego a moj maz ma ogromne zdolności manualne i jak mial nascie lat to sam uszyl sobie spodenki :rolleyes:

No faktycznie .... kurczę dobrze że wszystko ok

Wczoraj u mamy jadlam golabki :)

Jeju dziewczyny ja przez ta ciaze trace cierpliwosc do synka. Ciezko to opisac ale jakos nie mam sil i nawet czasami ochoty na zadne zabawy z nim itp. Mam nadzieje ze szybko mi to minie :/
Kochana, myślę że to normalne. Każda mama czasem tak ma. Ja na pewno! Twój organizm chce odpoczynku, a dzieciak wiadomo jak do dzieciak bawić, bawić, bawić!!! Trudno zawsze być super cierpliwą mamą Supermanką ;)

Ooo a który ty masz tydzień? Nie pamiętam wszystkich

Ja już 13t2d, a 21 stycznia zaczynam 20 tydzień i moja gin mówi że najlepiej właśnie bardziej od 20 robić.

No i super ze tak szybko cie umowili [emoji6] dawaj znac co powie kardio [emoji6]
No i juz na polowkowe jestes zapisana, mega szybko [emoji14]
Ja dopiero za tydzien bede szukac nowego ginekologa zeby umowic sie na wizyte poczatkiem stycznia [emoji85]

Też jestem w szoku, ale położną mam na prawdę rewelacyjną o wszystkim myśli na zapas;) sama bym nie dała rady bo ja kompletnie tej ciąży nie ogarniam:D

@Konwalia90 jejku ale też dziwny lekarz, że najpierw nie próbował obudzić dziecka głowicą od USG tylko takie wnioski od razu, współczuję stresu. Super że wszystko dobrze

Wiesz co jakoś mi to nie przeszkadza [emoji57] wiem ze na olx sa ogloszenia ze nawet za 30zl mozna nowa kupic ale dla mnie to fajna zabawa z tym bedzie [emoji14] i tak mam czas i checi i bede wieksze ilosci materiału i wypelnienia zamawiac bo nie tylko poduche chce uszyc ale i kocyki, kurę i np takie gniazdko do spania [emoji6]Zobacz załącznik 921962
Ja właśnie kupiłam takie gniazdo na sobotnich targach. Brakowało mi czegoś takiego przy córce.

Dziewczyny, jak zrobić kilka cytatów na raz?

reklama
Wiesz co jakoś mi to nie przeszkadza [emoji57] wiem ze na olx sa ogloszenia ze nawet za 30zl mozna nowa kupic ale dla mnie to fajna zabawa z tym bedzie [emoji14] i tak mam czas i checi i bede wieksze ilosci materiału i wypelnienia zamawiac bo nie tylko poduche chce uszyc ale i kocyki, kurę i np takie gniazdko do spania [emoji6]Zobacz załącznik 921962
Napaliłam się na taki kokon. Potem naczytałam się internetu, żeby pod żadnym pozorem nie zostawiać w tym dziecka bez opieki, a już broń boże żeby w tym spało

Do góry