reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
@Berry90 , a jakiś masaż rozluzniajacy na ból głowy? Nie tyle skronie co kark i potylica i uciskanie odpowiednich punktów. U mnie pomaga. Tylko przyczyną moich częstych boli głowy są najprawdopodobniej zbyt spięte mięśnie, począwszy od karku poprzez całą głowę. I niestety tak naprawdę wpływ na stres, sposob życia itd
Przez rok chodziłam po lekarzach (neurolog, fizjoterapeuta, laryngolog, rezonans magnetyczny itd itp)...jestem zdrowa jak ryba...Tylko, że bardzo często nie jestem w stanie funkcjonować przez to spinanie mięśni, gdy jest silne dochodzi do zawrotow głowy i problemów z koncentracją :-\ Takze muszę bardzo Ci współczuję...bo wiem jak podle czuje się czlowiek z takim bólem.
Co do zmian pogody-też je odczuwam, niestety. Ale najgorzej jest w czasie przesilenia wiosennego wtedy zasypiam w pozycji stojącej i dosłownie mam ochote w płakać jak muszę wstać z łóżka :-\
Jeżeli chodzi o bóle napieciowe to potwierdzam że masaże działają cuda. Ale niestety to nie to chociaż na pewno spróbuje jak tylko chłop do domu wróci A mnie ból dopadnie.

Ja tak miałam z bólem podczas stosunku. Nie wiedziałam co się dzieje plus wieczne infekcje. 3 lata po gienlologach A okazalo się że to skóra atopowa A nie infekcje I napieciowe bóle mięśni dna miednicy. Wystarczyło kilka sesji u fizjoterapeuty I ginekologiczne terapia manualna (ginekolog uciska od wewnątrz co kawalek napięty mięsień dokladnie tak jak fizjoterapeuta) w tydzień przeszło wszystko minęły 2 lata nic nie wróciło .

Eh a on jeszcze teraz taki lobuz sie zrobił. Wiecznie ma swoje zdanie. Na szczescie pozniej przychodzi i przeprasza jak mozna to tak nazwac. Teraz mnie malo nie pobil bo on nie będzie spaci koniec...
Oj, a może jest w stanie choć po części zrozumieć, ze musi być grzeczny bo dzidzię w brzuszku obudzi? ;) często dzieci mają więcej empatii niż nam się może wydawać :)

Oj, a może jest w stanie choć po części zrozumieć, ze musi być grzeczny bo dzidzię w brzuszku obudzi? ;) często dzieci mają więcej empatii niż nam się może wydawać :)
Tak na szczęście on mozna powiedzieć, ze cieszy się z dzidziusia. Czesto mu o nim mówimy i on dużo jak na swoj wiek rozumie. Nie chce tez za dużo, zeby zazdrosci w nim duzej nie obudzic.
Teraz zasnal wtulony wiec juz mam swojego grzecznego malego dzidziusia chociaz na godzinkę :)
Najgorsze co może być to spiace dziecko!

Jeżeli chodzi o bóle napieciowe to potwierdzam że masaże działają cuda. Ale niestety to nie to chociaż na pewno spróbuje jak tylko chłop do domu wróci A mnie ból dopadnie.

Ja tak miałam z bólem podczas stosunku. Nie wiedziałam co się dzieje plus wieczne infekcje. 3 lata po gienlologach A okazalo się że to skóra atopowa A nie infekcje I napieciowe bóle mięśni dna miednicy. Wystarczyło kilka sesji u fizjoterapeuty I ginekologiczne terapia manualna (ginekolog uciska od wewnątrz co kawalek napięty mięsień dokladnie tak jak fizjoterapeuta) w tydzień przeszło wszystko minęły 2 lata nic nie wróciło .
Miałam kiedyś zabiegi u fizjo, który jest też osteopata i bardzo całościowo podchodzi do organizmu człowieka. Wiedzę miał niesamowitą, a ręce zadziałały cuda. Tylko on uważał, że to jest tylko walka ze skutkami, a przyczyny tkwią w mojej psychice. I faktycznie jest w tym dużo prawdy ;-)

@Kaamilaaa powodzenia przy szyciu. Moja mama dawniej szyla, robiła na drutach, teraz szydełko...a ja jestem lewa do tego. Mąż potrafi lepiej ode mnie przyszyc guzik :-D

Ja już po wizycie u gina, ale bez USG Nabyłam niestety infekcje więc mam przepisaną nystatyne dowcipnie :( No i na 14 lecę do kardiologa jestem w szoku jak szybko mnie umówiła położną na wizytę.
A w ogóle mam już umówione połówkowe na 21 stycznia szoook:)

Ja już po wizycie u gina, ale bez USG Nabyłam niestety infekcje więc mam przepisaną nystatyne dowcipnie :( No i na 14 lecę do kardiologa jestem w szoku jak szybko mnie umówiła położną na wizytę.
Ooo a który ty masz tydzień? Nie pamiętam wszystkich

reklama
No i super ze tak szybko cie umowili [emoji6] dawaj znac co powie kardio [emoji6]
No i juz na polowkowe jestes zapisana, mega szybko [emoji14]
Ja dopiero za tydzien bede szukac nowego ginekologa zeby umowic sie na wizyte poczatkiem stycznia [emoji85]

Do góry