reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
@Berry90 , a jakiś masaż rozluzniajacy na ból głowy? Nie tyle skronie co kark i potylica i uciskanie odpowiednich punktów. U mnie pomaga. Tylko przyczyną moich częstych boli głowy są najprawdopodobniej zbyt spięte mięśnie, począwszy od karku poprzez całą głowę. I niestety tak naprawdę wpływ na stres, sposob życia itd
Przez rok chodziłam po lekarzach (neurolog, fizjoterapeuta, laryngolog, rezonans magnetyczny itd itp)...jestem zdrowa jak ryba...Tylko, że bardzo często nie jestem w stanie funkcjonować przez to spinanie mięśni, gdy jest silne dochodzi do zawrotow głowy i problemów z koncentracją :-\ Takze muszę bardzo Ci współczuję...bo wiem jak podle czuje się czlowiek z takim bólem.
Co do zmian pogody-też je odczuwam, niestety. Ale najgorzej jest w czasie przesilenia wiosennego wtedy zasypiam w pozycji stojącej i dosłownie mam ochote w płakać jak muszę wstać z łóżka :-\
Jeżeli chodzi o bóle napieciowe to potwierdzam że masaże działają cuda. Ale niestety to nie to chociaż na pewno spróbuje jak tylko chłop do domu wróci A mnie ból dopadnie.

Ja tak miałam z bólem podczas stosunku. Nie wiedziałam co się dzieje plus wieczne infekcje. 3 lata po gienlologach A okazalo się że to skóra atopowa A nie infekcje I napieciowe bóle mięśni dna miednicy. Wystarczyło kilka sesji u fizjoterapeuty I ginekologiczne terapia manualna (ginekolog uciska od wewnątrz co kawalek napięty mięsień dokladnie tak jak fizjoterapeuta) w tydzień przeszło wszystko minęły 2 lata nic nie wróciło .

Eh a on jeszcze teraz taki lobuz sie zrobił. Wiecznie ma swoje zdanie. Na szczescie pozniej przychodzi i przeprasza jak mozna to tak nazwac. Teraz mnie malo nie pobil bo on nie będzie spaci koniec...
Oj, a może jest w stanie choć po części zrozumieć, ze musi być grzeczny bo dzidzię w brzuszku obudzi? ;) często dzieci mają więcej empatii niż nam się może wydawać :)

Oj, a może jest w stanie choć po części zrozumieć, ze musi być grzeczny bo dzidzię w brzuszku obudzi? ;) często dzieci mają więcej empatii niż nam się może wydawać :)
Tak na szczęście on mozna powiedzieć, ze cieszy się z dzidziusia. Czesto mu o nim mówimy i on dużo jak na swoj wiek rozumie. Nie chce tez za dużo, zeby zazdrosci w nim duzej nie obudzic.
Teraz zasnal wtulony wiec juz mam swojego grzecznego malego dzidziusia chociaz na godzinkę :)
Najgorsze co może być to spiace dziecko!

Jeżeli chodzi o bóle napieciowe to potwierdzam że masaże działają cuda. Ale niestety to nie to chociaż na pewno spróbuje jak tylko chłop do domu wróci A mnie ból dopadnie.

Ja tak miałam z bólem podczas stosunku. Nie wiedziałam co się dzieje plus wieczne infekcje. 3 lata po gienlologach A okazalo się że to skóra atopowa A nie infekcje I napieciowe bóle mięśni dna miednicy. Wystarczyło kilka sesji u fizjoterapeuty I ginekologiczne terapia manualna (ginekolog uciska od wewnątrz co kawalek napięty mięsień dokladnie tak jak fizjoterapeuta) w tydzień przeszło wszystko minęły 2 lata nic nie wróciło .
Miałam kiedyś zabiegi u fizjo, który jest też osteopata i bardzo całościowo podchodzi do organizmu człowieka. Wiedzę miał niesamowitą, a ręce zadziałały cuda. Tylko on uważał, że to jest tylko walka ze skutkami, a przyczyny tkwią w mojej psychice. I faktycznie jest w tym dużo prawdy ;-)

@Kaamilaaa powodzenia przy szyciu. Moja mama dawniej szyla, robiła na drutach, teraz szydełko...a ja jestem lewa do tego. Mąż potrafi lepiej ode mnie przyszyc guzik :-D

Ja już po wizycie u gina, ale bez USG Nabyłam niestety infekcje więc mam przepisaną nystatyne dowcipnie :( No i na 14 lecę do kardiologa jestem w szoku jak szybko mnie umówiła położną na wizytę.
A w ogóle mam już umówione połówkowe na 21 stycznia szoook:)

Ja już po wizycie u gina, ale bez USG Nabyłam niestety infekcje więc mam przepisaną nystatyne dowcipnie :( No i na 14 lecę do kardiologa jestem w szoku jak szybko mnie umówiła położną na wizytę.
Ooo a który ty masz tydzień? Nie pamiętam wszystkich

reklama
No i super ze tak szybko cie umowili [emoji6] dawaj znac co powie kardio [emoji6]
No i juz na polowkowe jestes zapisana, mega szybko [emoji14]
Ja dopiero za tydzien bede szukac nowego ginekologa zeby umowic sie na wizyte poczatkiem stycznia [emoji85]

Do góry