reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wzięłam jeden apap I przespałam 2h po czym ból mnie obudził:( jest mi już niedobrze z bólu. Ale przecież nie mogę bo brać zbyt często :( nawet nie wiem z jaka częstotliwością mogę... Aktualnie boję się przyjść pozycję pionową.
Mnie na ból głowy pomaga picie dużej ilości wody.

reklama
Wzięłam jeden apap I przespałam 2h po czym ból mnie obudził:( jest mi już niedobrze z bólu. Ale przecież nie mogę bo brać zbyt często :( nawet nie wiem z jaka częstotliwością mogę... Aktualnie boję się przyjść pozycję pionową.
A mierzylas sobie ciśnienie? Mnie ostatnio jak tak bolało strasznie miałam bardzo niskie, spróbuj wypić sobie kawę parzoną z cukrem. Mnie pomogła.

Ja właśnie też . Ja mam taki charakter że wykrzycze wyrycze i mi przechodzi..... za każdym razem jak próbuje rozmawiać to on twierdzi że mam mu nie truć i dac mu spokój...... że że mną się nie da rozmawiać.... choć jestem spokojna
Chyba musisz użyć ciężkich argumentów.. że takie ciągłe poddenerwowanie szkodzi dziecku i że on odmawiając spokojnej rozmowy przyczynia się do tego.

A mierzylas sobie ciśnienie? Mnie ostatnio jak tak bolało strasznie miałam bardzo niskie, spróbuj wypić sobie kawę parzoną z cukrem. Mnie pomogła.
Sprawdzałam od wczoraj 3 x. Jest W normie... normalnie przed ciaza miałam dość niskie, w granicy 109/65 , dziś rano 124/75 A w nocy 119/69 Więc normalne... to jest typowo meteopatyczny ból głowy związany ze zmianami pogody. Ale nie zmienia to faktu że boli jak diabli :(

A ja dzisiaj zobacze mojego Bąbelka :)) kolo 10 wizyta :)
Trzymam kciuki

Cześć laski u mnie nadal ciche dni w chacie .... Tak od soboty..... urwicy dostaje.... właśnie zaraz będę eksmitowac malolate do szkoły.... jadę potem po badania i na zakupy
Mam nadzieję , że ciche dni niedługo się skończą, dla nikogo z Was nie jest to komfortowe

Trzymam kciuki :)
Dzień dobry dziewczyny :) u mnie dzisiaj bedzie nudny dzień. Zostaje z synkiem w domu, mam nadzieje ze posprzatamy troche i się pobawimy. Nie mam pomyslu na obiad :(
Mnie też brak pomysłów, w ostateczności będzie makaronu sosem pomidorowym ;)

Witam się i ja, dzisiaj wolne i zaraz jadę do gin. Pogoda podla, aż się nie chce wychodzić, jak wrócę to wskakuje pod koc. Znowu dzisiaj mdłości po śniadaniu i głowa ćmi, straciłam nadzieję że będzie lepiej :(
Trzymam kciuki za wizytę

Hej Dziewczyny
Od wczoraj wieczorem strasznie się męczę z bólem gardła i taka jakby flegma która stoi mi w gardle. Na noc zjadłam ząbek czosnku. Dziś zostaje w domu zjadłam cebulę i wypiłam ciepłe mleko. Dodatkowo wystąpił ból głowy więc wzięłam paracetamol i wypiłam dwa duże kubki ciepłej herbaty z cytryna i miodem.

Może ktoś wie czy mozna stosować olejek eukaliptusowy w ciąży? W sensie ze dodam kilka kropel do podgrzewacze

Martwię się o moją dzidzie
Takie olejki do wdychania są ok, jak szybko nie przejdzie ból gardła to idź do lekarza, bo może to być nawet angina, a to trzeba szybko wyleczyć

Dzień dobry... U nas pdoga masakra. A miałam małego wziąść na zakupy dziś... Wogole wyszła mi opryszczka.. Zawsze raz do roku mi wychodzi i mąż pojechał do apteki oczywiście Pani w aptece problem bo ona nie wie co dać bo ciąża i wgl.. Dała jakiś żel no masakra nie dość że roznioslo to już na pół wargi to boli jak nie wiem..
Mnie lekarz w ciąży przepisywal na opryszczke heviran

Wczoraj zrobiłam na dzisiaj:)
Zobacz załącznik 921924
Tylko bez szparagów, bo nie znalazłam:)
Ale pysznie wygląda

I zawsze możesz wskoczyć spowrotem do łóżka, a ja do 15 w pracy, na szczęście ją lubię więc łatwiej jest przetrwać i nie zasnąć [emoji6]

Poradzicie mi proszę czy przed badaniami moczu gdzie rano zawożę próbkę do laboratorium, na 12 h przed też muszę wstrzymać się z jedzeniem i piciem? Są tak różne opinie że już sama nie wiem, a dawno moczu nie badałam więc nie chciałabym czegoś zrobić źle...
Nie musisz się oszczędzać ;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem przewrażliwiona czy siostra mojego męża przesadza. Zapytała mnie czy jakby jej synek zachorowal i nie mógł isc do prEdszkola to czy bym z nim posiedziala kilka dni...
Gdyby to było lekkie przeziębienie a ja czułabym się dobrze to nie widzę problemu, ale przy konkretnej chorobie bym nie ryzykowała

Paracetamol możesz brać co 6 godzin dwie tabletki takie 500mg, czyli jednorazowa dawka max to 1000mg co 6 godzin. To dziecku nie szkodzi a bez sensu się tak strasznie męczyć, przy lekkim bólu można spróbować innych sposobów ale przy silnym naprawdę nie ma sensu się katować, wymioty i osłabienie z tym związane nie będą lepsze dla malucha

Ja dzisiaj zalegam w łóżku, jednak wczoraj przesadziłam z dźwiganiem prezentów przedszkolnych, brzuch nadal pobolewa o ogólnie słabo się czuję wiec wróciłam po zawiezieniu dzieciaków i odpoczywam

Dziewczyny, ja po rozmowie w pracy wczoraj. Powiedziałam mojemu zespołowi o ciąży, wyściskali mnie, gratulowali. Roboty jest full a oni super dają radę sami, jestem dumna :) Szefowa bardzo prosi, żebym wróciła jeszcze chociaż do końca grudnia i chyba spróbuję, żeby jeszcze pomóc i podomykać różne sprawy.

Co do konfliktów z mężem to nasz związek dojrzał bardzo przy małej. Mąż bardzo się spinał, żeby być dobrym ojcem i zjadało go to od środka. Zaczęliśmy chodzić na różne warsztaty o NVC, komunikacji itp. i łatwiej nam się teraz rozmawia, bez wzajemnych oskarżeń i niepotrzebnych słów. Mąż nadal jeszcze nie wszystko sobie przerobił ale myślę że czuje się już lepiej sam ze sobą.

U nas córcia chora, nas też łamie po mału, nawet pies się pochorował :/ Ale walczymy wszyscy dzielnie.

Pierniczki mamy już od niedzieli, musimy je jeszcze tylko ozdobić :) Do końca tygodnia chciałabym też kupić wszystkie prezenty, więc przygotowania do Świąt ruszyły na maksa :)

reklama
Uważam, że siedzenie z chorym dzieckiem to nie jest odpowiednie zajęcie dla kobiety w ciąży. Spokojnie możesz jej tak powiedzieć... nie powinna się obrazić.

Tez tak uwazam. Siostry mojego męża syn jak jest chory to nawet na kawę się nie spotykamy. Wczoraj bylam zla bo w niedzielę byliśmy u sąsiadów i oczywiście przywitanie buziak w policzek a sąsiad wczoraj pisze ze nie poszedl do pracy bo chory i dzień wcześniej bolaly go zatoki i gardlo :eek:

Do góry