reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wzięłam jeden apap I przespałam 2h po czym ból mnie obudził:( jest mi już niedobrze z bólu. Ale przecież nie mogę bo brać zbyt często :( nawet nie wiem z jaka częstotliwością mogę... Aktualnie boję się przyjść pozycję pionową.
Mnie na ból głowy pomaga picie dużej ilości wody.

reklama
Wzięłam jeden apap I przespałam 2h po czym ból mnie obudził:( jest mi już niedobrze z bólu. Ale przecież nie mogę bo brać zbyt często :( nawet nie wiem z jaka częstotliwością mogę... Aktualnie boję się przyjść pozycję pionową.
A mierzylas sobie ciśnienie? Mnie ostatnio jak tak bolało strasznie miałam bardzo niskie, spróbuj wypić sobie kawę parzoną z cukrem. Mnie pomogła.

Ja właśnie też . Ja mam taki charakter że wykrzycze wyrycze i mi przechodzi..... za każdym razem jak próbuje rozmawiać to on twierdzi że mam mu nie truć i dac mu spokój...... że że mną się nie da rozmawiać.... choć jestem spokojna
Chyba musisz użyć ciężkich argumentów.. że takie ciągłe poddenerwowanie szkodzi dziecku i że on odmawiając spokojnej rozmowy przyczynia się do tego.

A mierzylas sobie ciśnienie? Mnie ostatnio jak tak bolało strasznie miałam bardzo niskie, spróbuj wypić sobie kawę parzoną z cukrem. Mnie pomogła.
Sprawdzałam od wczoraj 3 x. Jest W normie... normalnie przed ciaza miałam dość niskie, w granicy 109/65 , dziś rano 124/75 A w nocy 119/69 Więc normalne... to jest typowo meteopatyczny ból głowy związany ze zmianami pogody. Ale nie zmienia to faktu że boli jak diabli :(

A ja dzisiaj zobacze mojego Bąbelka :)) kolo 10 wizyta :)
Trzymam kciuki

Cześć laski u mnie nadal ciche dni w chacie .... Tak od soboty..... urwicy dostaje.... właśnie zaraz będę eksmitowac malolate do szkoły.... jadę potem po badania i na zakupy
Mam nadzieję , że ciche dni niedługo się skończą, dla nikogo z Was nie jest to komfortowe

Trzymam kciuki :)
Dzień dobry dziewczyny :) u mnie dzisiaj bedzie nudny dzień. Zostaje z synkiem w domu, mam nadzieje ze posprzatamy troche i się pobawimy. Nie mam pomyslu na obiad :(
Mnie też brak pomysłów, w ostateczności będzie makaronu sosem pomidorowym ;)

Witam się i ja, dzisiaj wolne i zaraz jadę do gin. Pogoda podla, aż się nie chce wychodzić, jak wrócę to wskakuje pod koc. Znowu dzisiaj mdłości po śniadaniu i głowa ćmi, straciłam nadzieję że będzie lepiej :(
Trzymam kciuki za wizytę

Hej Dziewczyny
Od wczoraj wieczorem strasznie się męczę z bólem gardła i taka jakby flegma która stoi mi w gardle. Na noc zjadłam ząbek czosnku. Dziś zostaje w domu zjadłam cebulę i wypiłam ciepłe mleko. Dodatkowo wystąpił ból głowy więc wzięłam paracetamol i wypiłam dwa duże kubki ciepłej herbaty z cytryna i miodem.

Może ktoś wie czy mozna stosować olejek eukaliptusowy w ciąży? W sensie ze dodam kilka kropel do podgrzewacze

Martwię się o moją dzidzie
Takie olejki do wdychania są ok, jak szybko nie przejdzie ból gardła to idź do lekarza, bo może to być nawet angina, a to trzeba szybko wyleczyć

Dzień dobry... U nas pdoga masakra. A miałam małego wziąść na zakupy dziś... Wogole wyszła mi opryszczka.. Zawsze raz do roku mi wychodzi i mąż pojechał do apteki oczywiście Pani w aptece problem bo ona nie wie co dać bo ciąża i wgl.. Dała jakiś żel no masakra nie dość że roznioslo to już na pół wargi to boli jak nie wiem..
Mnie lekarz w ciąży przepisywal na opryszczke heviran

Wczoraj zrobiłam na dzisiaj:)
Zobacz załącznik 921924
Tylko bez szparagów, bo nie znalazłam:)
Ale pysznie wygląda

I zawsze możesz wskoczyć spowrotem do łóżka, a ja do 15 w pracy, na szczęście ją lubię więc łatwiej jest przetrwać i nie zasnąć [emoji6]

Poradzicie mi proszę czy przed badaniami moczu gdzie rano zawożę próbkę do laboratorium, na 12 h przed też muszę wstrzymać się z jedzeniem i piciem? Są tak różne opinie że już sama nie wiem, a dawno moczu nie badałam więc nie chciałabym czegoś zrobić źle...
Nie musisz się oszczędzać ;)

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem przewrażliwiona czy siostra mojego męża przesadza. Zapytała mnie czy jakby jej synek zachorowal i nie mógł isc do prEdszkola to czy bym z nim posiedziala kilka dni...
Gdyby to było lekkie przeziębienie a ja czułabym się dobrze to nie widzę problemu, ale przy konkretnej chorobie bym nie ryzykowała

Paracetamol możesz brać co 6 godzin dwie tabletki takie 500mg, czyli jednorazowa dawka max to 1000mg co 6 godzin. To dziecku nie szkodzi a bez sensu się tak strasznie męczyć, przy lekkim bólu można spróbować innych sposobów ale przy silnym naprawdę nie ma sensu się katować, wymioty i osłabienie z tym związane nie będą lepsze dla malucha

Ja dzisiaj zalegam w łóżku, jednak wczoraj przesadziłam z dźwiganiem prezentów przedszkolnych, brzuch nadal pobolewa o ogólnie słabo się czuję wiec wróciłam po zawiezieniu dzieciaków i odpoczywam

Dziewczyny, ja po rozmowie w pracy wczoraj. Powiedziałam mojemu zespołowi o ciąży, wyściskali mnie, gratulowali. Roboty jest full a oni super dają radę sami, jestem dumna :) Szefowa bardzo prosi, żebym wróciła jeszcze chociaż do końca grudnia i chyba spróbuję, żeby jeszcze pomóc i podomykać różne sprawy.

Co do konfliktów z mężem to nasz związek dojrzał bardzo przy małej. Mąż bardzo się spinał, żeby być dobrym ojcem i zjadało go to od środka. Zaczęliśmy chodzić na różne warsztaty o NVC, komunikacji itp. i łatwiej nam się teraz rozmawia, bez wzajemnych oskarżeń i niepotrzebnych słów. Mąż nadal jeszcze nie wszystko sobie przerobił ale myślę że czuje się już lepiej sam ze sobą.

U nas córcia chora, nas też łamie po mału, nawet pies się pochorował :/ Ale walczymy wszyscy dzielnie.

Pierniczki mamy już od niedzieli, musimy je jeszcze tylko ozdobić :) Do końca tygodnia chciałabym też kupić wszystkie prezenty, więc przygotowania do Świąt ruszyły na maksa :)

reklama
Uważam, że siedzenie z chorym dzieckiem to nie jest odpowiednie zajęcie dla kobiety w ciąży. Spokojnie możesz jej tak powiedzieć... nie powinna się obrazić.

Tez tak uwazam. Siostry mojego męża syn jak jest chory to nawet na kawę się nie spotykamy. Wczoraj bylam zla bo w niedzielę byliśmy u sąsiadów i oczywiście przywitanie buziak w policzek a sąsiad wczoraj pisze ze nie poszedl do pracy bo chory i dzień wcześniej bolaly go zatoki i gardlo :eek:

Do góry