reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Kurczę :/ też się na tym nie znam. Żadnych nawet domowych metod nie znam bo bol glowy dopada mnie co wyjatkowo dziwne tylko w ciąży
Ja z nim walczę całe życie. Nie choruje-rzadko kiedy...nigdy nie goraczkoujr I ogólnie jest ok. Ale bóle głowy te ba zmiany pogody plus migrena to mija zmora. Jak nie byłam w ciąży brałam Ibuprom max tak często jak było trzeba I się nie przejmowałam. I po dzisiejszej nocy widzę że to było dobre rozwiązanie A teraz ?
Jeżeli nie męczą Cię tak silne bóle jak moje to bardzo dobrze się sprawdza masaż skroni I spacer na świeżym powietrzu, albo chociaż dobrze przewietrzyć mieszkanie. U mnie to trochę za mało niestety :(

reklama
Biedna :( a może musisz sobie podnieść ciśnienie? Mi czasem kawa pomaga na ból głowy.. choć u Ciebie moze być całkiem odwrotnie. Nie przesadzałabym z apapem mimo wszystko. Odpoczywaj w miarę możliwości, oby samo przeszło ;*
Sprawdzałam swoje ciśnienie dwa razy w nocy. Zazwyczaj mam niskie ale miałam w normie (ostatnie 119 /69) Więc nie wiem czy kawa pomoże... Na pewno spróbuje jak tylko odważne się wstać z łóżka. No staram się nie przesadzać. Wzięłam w nocy jedna tabletkę więc poczekam może chociaż do południa z druga A te 3 h jakoś wytrzymam... dzięki :*

Witam się i ja. Wstałam dosłownie przed chwila ale to tylko z powodu mojego "zastoju snu" od 3.30 do 6... jak ja nie znoszę tej nocnej gonitwy myśli. No ale cóż, trzeba się zebrać i jechać do pracy.
Wczoraj na 90% udało mi się znalezc zastępstwo za mnie w tej szkole z "empatyczną" dyrekcją... od razu z jej strony usmiech na twarzy i inne traktowanie. Aż niedobrze się robi. [emoji849]
Bossz ja bym tam nic nie szukala tej babie

Dobrze, ze sie udalo przynajmniej jeszcze na ten czas co bedzoesz pracować zmieni swoje podejście tylko szkoda, ze od razu takiego nie miala...
Coś sie nie mozemy zebrac do sprzatania a mamy go tyle, ze caly dzien bysmy sprzatali a i tak bedzie malo. Muszę zaczac produkcje pierbiczkow na choinke i chciałabym, zeby mieszkanie bylo już czyste na ten czas.
Dobrze, dobrze, ale nie znoszę takiego fałszu i "dobrej woli" w zamian za coś... ale jeszcze tylko 2 miesiące w których jest przerwa świąteczna i ferie zimowe, więc niewiele :)

Pierniczki,mniam :)) ja jako torunianka powinnam rozwijać inicjatywę, a jednak nigdy akurat pierniczków nie robiłam... może dlatego, ze nie mam jeszcze dzieci ;)))

@Kaamilaaa no to faktycznie nie fajnie, myślałam że lepiej się czujesz, ale dasz radę! Najważniejsze żeby maleństwo miało się dobrze [emoji7]

A co do gier komputerowych, mój narzeczony też gra a ile razy położy się koło mnie na chwilę, twierdząc że jeszcze będzie grał, po czym zasypia a ja muszę wstać i wyłączyć komputer bo świeci w całym pokoju [emoji23]

Bossz ja bym tam nic nie szukala tej babie
Chciałam dać jej pstryczka w nos.. żeby schowała tą skwaszoną minę. Może niepotrzebnie, bo nie poczułam się z tym lepiej.

A odnośnie Ciebie - może warto przerwać tą ciszę w domu i spróbować na spokojnie pogadać? Sama wiem ile taka cisza kosztuje, można się udusić w tym, nie znoszę takiego stanu rzeczy u siebie w domu.

@Kaamilaaa no to faktycznie nie fajnie, myślałam że lepiej się czujesz, ale dasz radę! Najważniejsze żeby maleństwo miało się dobrze [emoji7]

A co do gier komputerowych, mój narzeczony też gra a ile razy położy się koło mnie na chwilę, twierdząc że jeszcze będzie grał, po czym zasypia a ja muszę wstać i wyłączyć komputer bo świeci w całym pokoju [emoji23]
Haha :D u nas na szczęście mąż gry ma w salonie, sypialna jest absolutnie bez mediów - ani telewizora, ani komputera.. to miejsce ciszy, snu i wiadomo czego niekiedy [emoji39][emoji39][emoji39]

Cześć dziewczyny. Witam się I ja... przezylam dziś w nocy najgorszy ból głowy w swoim życiu który niestety jeszcze nie puścił. Jestem meteopatka I zmiany pogody mnie wykanczaja ale to co przeżyłam dziś to przekracza ludzkie pojęcie. Nie wiem już co mam robic ani jak sobie pomóc. Najzwyczajniej w świecie nie daje rady :(

O jej mm to samo też mnie pogoda wykańcza ból głowy od rana. Zastanawiam się nad paracetamolem:(

Dziewczyny powiedzcie mi czy to ja jestem przewrażliwiona czy siostra mojego męża przesadza. Zapytała mnie czy jakby jej synek zachorowal i nie mógł isc do prEdszkola to czy bym z nim posiedziala kilka dni...

Jesteś w ciąży i to w pierwszym trymestrze, nie powinnaś przebywać teraz z małym chorym dzieckiem. Jejku strasznie egoistyczne podejście że strony siostry twojego męża, jak tak można. Oczywiście odmów wszelkie infekcje to zagrożenie.

Chciałam dać jej pstryczka w nos.. żeby schowała tą skwaszoną minę. Może niepotrzebnie, bo nie poczułam się z tym lepiej.

A odnośnie Ciebie - może warto przerwać tą ciszę w domu i spróbować na spokojnie pogadać? Sama wiem ile taka cisza kosztuje, można się udusić w tym, nie znoszę takiego stanu rzeczy u siebie w domu.
Ja właśnie też . Ja mam taki charakter że wykrzycze wyrycze i mi przechodzi..... za każdym razem jak próbuje rozmawiać to on twierdzi że mam mu nie truć i dac mu spokój...... że że mną się nie da rozmawiać.... choć jestem spokojna

reklama
Dobrze, dobrze, ale nie znoszę takiego fałszu i "dobrej woli" w zamian za coś... ale jeszcze tylko 2 miesiące w których jest przerwa świąteczna i ferie zimowe, więc niewiele :)

Pierniczki,mniam :)) ja jako torunianka powinnam rozwijać inicjatywę, a jednak nigdy akurat pierniczków nie robiłam... może dlatego, ze nie mam jeszcze dzieci ;)))
Ja za pierniczki się zabieram w następny weekend (pierwszy wolny od dawna) :) A w tygodniu jeszcze za te nieszczęsne pierogi ... jeszcze tylko zdać egzaminy w weekend I będzie spokój do stycznia <3

Do góry