reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Aa to dzięki to u mnie pewnie nie wyjdzie wysokie bo oprocz tego, ze w 37 tc sie urodzil to nic sie nie działo więc chyba nie połączą faktów. Kurcze ciekawe czy później moj lekarz będzie też sobie cos obliczal na podstawie swoich wyników usg czy wezmie tylko te ze szpitala pod uwage. Boje sie ze wyniki dostane za dwa tyg. A wizyta dopiero za 4. Na wynikach juz mialyscie wszystko rozpisane czy dopiero komentowal lekarz na wizycie?
Ja mialam wcześniej robiona pappe i w dzien usg u lekarza juz byly wyniki i od razu mialam obliczone wszystkie ryzyka i od razu omowienie z lekarzem ktory to badanie robil. Moja gin nic wiecej nie bedzie obliczac ani robic.
Też mnie tak boli po prawej stronie pośladek, nie promieniuje jeszcze do nogi ale to pewnie kwestia czasu... mam tak od kilku tygodni już. :( ewidentnie czuję ucisk.
No wlasnie okolo 3tygodnie mnie juz tak pobolewa i z kazdym dniem jest gorzej [emoji58]
A ja jeszcze nie mam wyników papa, właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze to:( i teraz mam stres. Może do końca tygodnia będę miała wynik. W ogóle jutro mam wizytę u gina mojego, ale bez USG., powiedziała mi że tak często się nie zagląda do dziecka. Będę konsultowac infekcje bo chyba ciągle mam i mam nadzieję dostanę skierowanie do kardiologia.
A kiedy mialas wizyte ze teraz bez usg ?
Dziwne to jest, ja sobie nie wyobrażam isc do gin na wizytę czy co tydzien czy co dwa i nie miec usg...

reklama
Aleksandra góra ! :D Aleksander też pięknie ale byłoby dziwnie mama Aleksandra synek Aleksander ;p
U nas gdyby jednak coś się zmienilo I była dziewczynka będzie Emilka I to już akurat postanowione:)
Też mi się podoba Emilka ;) chociaż gdzieś tam przeplata się rowniez Iga, Blanka (mężowi się nie podoba), Kaja.. sama już nie wiem. Bardzo często imiona kojarzą mi się z moimi uczniami w szkole dlatego mam utrudnione zadanie [emoji39]

Też mi się podoba Emilka ;) chociaż gdzieś tam przeplata się rowniez Iga, Blanka (mężowi się nie podoba), Kaja.. sama już nie wiem. Bardzo często imiona kojarzą mi się z moimi uczniami w szkole dlatego mam utrudnione zadanie [emoji39]
Iga też super ale mój stwierdził że już wybrałam Emilke I jemu się podoba I już zdania zmieniać nie będzie [emoji14] I to już tak chyba jest że imiona nam się kojarzą z ludźmi których znamy o na tej podstawie następuje pierwsza eliminacja imion [emoji14] A jeszcze jak masz dzieci pod opieką to tym bardziej. Szybki przesiew [emoji14]

Iga też super ale mój stwierdził że już wybrałam Emilke I jemu się podoba I już zdania zmieniać nie będzie [emoji14] I to już tak chyba jest że imiona nam się kojarzą z ludźmi których znamy o na tej podstawie następuje pierwsza eliminacja imion [emoji14] A jeszcze jak masz dzieci pod opieką to tym bardziej. Szybki przesiew [emoji14]
Oj, szybki!! [emoji23]

Ja mialam wcześniej robiona pappe i w dzien usg u lekarza juz byly wyniki i od razu mialam obliczone wszystkie ryzyka i od razu omowienie z lekarzem ktory to badanie robil. Moja gin nic wiecej nie bedzie obliczac ani robic.No wlasnie okolo 3tygodnie mnie juz tak pobolewa i z kazdym dniem jest gorzej [emoji58]A kiedy mialas wizyte ze teraz bez usg ?
Dziwne to jest, ja sobie nie wyobrażam isc do gin na wizytę czy co tydzien czy co dwa i nie miec usg...

Ja też, dla mnie to podstawa na wizycie że mamy podglądnąć czy wszystko w porządku. Dzisiaj miałam prenatalne a wizyta położnicza jeszcze 18.12, jak najbardziej z usg.

Meldujemy się po wizycie ciąża starsza o tydzień niz z terminu om. Termin na 6.06 wszystko ok, przeziernosc karku 1.7. Narządy, kończyny, serduszko itp wszystko w porządku. Jeszcze dzidziuś się nie chciał ujawnić z płcią ale lekarz bardziej skłania się ku chłopakowi. Zobaczymy następnym razem Zobacz załącznik 921624
gratulacje;):)

Ja też, dla mnie to podstawa na wizycie że mamy podglądnąć czy wszystko w porządku. Dzisiaj miałam prenatalne a wizyta położnicza jeszcze 18.12, jak najbardziej z usg.
No ja sobie nie wyobrażam isc na wizyte i nie miec usg. Tym bardziej jesli za wizyte place. Widomo jak to bywa na nfz...
Ja bylam na prenatalnych we wtorek a dzis mam wizytę u mojej gin i na pewno bedziemy oodgladac malucha i bede meczyc czy potwierdza slaowa lekarza o plci [emoji6]

reklama
No ja sobie nie wyobrażam isc na wizyte i nie miec usg. Tym bardziej jesli za wizyte place. Widomo jak to bywa na nfz...
Ja bylam na prenatalnych we wtorek a dzis mam wizytę u mojej gin i na pewno bedziemy oodgladac malucha i bede meczyc czy potwierdza slaowa lekarza o plci [emoji6]
Ja też na kazdej wizycie usg. Mogę odpuścić już później jak wizyty są częściej i lekarz slucha chociaz serducha to mj wystarczy. Moj teraz lekarz tez mnie polozniczo bada na kazdej wizycie a np w poprzedniej ciąży lekarz bywało, ze robil np tylko usg przez brzuch i koniec wizyty

Do góry