reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Morfologię tez miałam raz, na następna wizytę badań tylko mocz. Także luz, nie trzeba raz w msc robić:) zależy od lekarza, zależy od ciazy

Mi kazał zrobić na następną położniczą czyli za miesiąc. Na ostatniej położniczej miałam zrobione badania i mam zrobić teraz morfologię, mocz i powtórzyć tsh bo miałam minimalnie podwyższone. Nie wiem jak będzie na następnych wizytach :)

reklama
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

To super że jest ok :)

Na początku lekarz zleca mnóstwo badań, morfo jest między innymi. Musisz zrobić toxolazmoze, glukozę, odczyn coombsa, odczyn wasermana, tsh, hcv b lub c ( nie śmietan, które pierwsze) itd, i na tej podstawie wiadomo czy cukier był ok

Mi kazał zrobić na następną położniczą czyli za miesiąc. Na ostatniej położniczej miałam zrobione badania i mam zrobić teraz morfologię, mocz i powtórzyć tsh bo miałam minimalnie podwyższone. Nie wiem jak będzie na następnych wizytach :)
Na pierwszej wizycie w tej ciąży miałam zlecone badania ale tsh mi nie zlecil. Pozniej ten nowy tego chyba nie zauwazyl.
Teraz jak szlam to zrobilam morfologie i tsh to lekarz mnie pochwalił, ze ja taka obeznana w temacie, bo on zapomnial o tym tsh :)
Hah sama skbje ta ciążę poprowadzę. Z Waszymi radami dalabym radę :)

Na początku lekarz zleca mnóstwo badań, morfo jest między innymi. Musisz zrobić toxolazmoze, glukozę, odczyn coombsa, odczyn wasermana, tsh, hcv b lub c ( nie śmietan, które pierwsze) itd, i na tej podstawie wiadomo czy cukier był ok
A co to ten odczyn coombasa i wasermana? Nie robilam tego

Hej dziewczyny :) ostatnio trochę zły czas miałam i stąd tak zamilkłam, mąż szuka pracy obecnie, jakieś fuchy puki co łapie, żeby cokolwiek wpadło do portfela na święta. Damy radę jakoś.... z tym że przed świętami trochę ciężko złapać fajną ofertę. Dzisiaj mam wizytę i liczę że po ostatnim stresie usłyszę same dobre wieści. Badania z krwi już rano zrobiłam wyniki jak nigdy książkowe. Postaram się odezwać po wizycie. Trzymam kciuki za inne dziś wizytujace bo wiem że były takie :)

Hej dziewczyny :) ostatnio trochę zły czas miałam i stąd tak zamilkłam, mąż szuka pracy obecnie, jakieś fuchy puki co łapie, żeby cokolwiek wpadło do portfela na święta. Damy radę jakoś.... z tym że przed świętami trochę ciężko złapać fajną ofertę. Dzisiaj mam wizytę i liczę że po ostatnim stresie usłyszę same dobre wieści. Badania z krwi już rano zrobiłam wyniki jak nigdy książkowe. Postaram się odezwać po wizycie. Trzymam kciuki za inne dziś wizytujace bo wiem że były takie :)
Dobrze, ze sie udalo cos chociaz tymczasowo znaleźć. Trzymam kciuki za jakąś dobra ofertę pracy jak najszybciej.
Trzymam kciuki za wizyte! :)

Kciuki za wizytę :)

Miałam te wszystkie badania dla ciezarnych zrobione I przed ciaza I zaraz na początku powtórka oraz morfologia. Wszystko wyszło ok poza bakteriamymi w moczu ale nie kazali powtarzać... minęły 2 miesiące I nie wiem co dalej. Zobaczę w czwartek

@Agatki kciuki za wizytę. Myślałam o Was :-*

Co do badań: cały zestaw robiłam w 9tyg. Wyszły bardzo dobrze, więc nie dostałam teraz nic. Lekarz powiedział, że przy takiej morfo (hemoglobina 13,9) i mocz (też idealnie), nie ma sensu znowu robić. Pewnie na wizycie przed świętami dostanę znowu na mocz i morfo z info żeby zrobić na swiezo i przed wizytą (czyli w połowie stycznia).
Dziewczyny jutro kończę 12tydzień! Podekscytowana jestem tym faktem :-D

reklama
wlasnie dzis myslalam o was...bedzie dobrze, super ze mąz działa i już coś sie udaje złapac :) trzymam za niego kciuki:)

Do góry