reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Morfologię tez miałam raz, na następna wizytę badań tylko mocz. Także luz, nie trzeba raz w msc robić:) zależy od lekarza, zależy od ciazy

Mi kazał zrobić na następną położniczą czyli za miesiąc. Na ostatniej położniczej miałam zrobione badania i mam zrobić teraz morfologię, mocz i powtórzyć tsh bo miałam minimalnie podwyższone. Nie wiem jak będzie na następnych wizytach :)

reklama
Dostałeś skierowanie na podstawie wyników z pierwszej morfologii ?

To super że jest ok :)

Na początku lekarz zleca mnóstwo badań, morfo jest między innymi. Musisz zrobić toxolazmoze, glukozę, odczyn coombsa, odczyn wasermana, tsh, hcv b lub c ( nie śmietan, które pierwsze) itd, i na tej podstawie wiadomo czy cukier był ok

Mi kazał zrobić na następną położniczą czyli za miesiąc. Na ostatniej położniczej miałam zrobione badania i mam zrobić teraz morfologię, mocz i powtórzyć tsh bo miałam minimalnie podwyższone. Nie wiem jak będzie na następnych wizytach :)
Na pierwszej wizycie w tej ciąży miałam zlecone badania ale tsh mi nie zlecil. Pozniej ten nowy tego chyba nie zauwazyl.
Teraz jak szlam to zrobilam morfologie i tsh to lekarz mnie pochwalił, ze ja taka obeznana w temacie, bo on zapomnial o tym tsh :)
Hah sama skbje ta ciążę poprowadzę. Z Waszymi radami dalabym radę :)

Na początku lekarz zleca mnóstwo badań, morfo jest między innymi. Musisz zrobić toxolazmoze, glukozę, odczyn coombsa, odczyn wasermana, tsh, hcv b lub c ( nie śmietan, które pierwsze) itd, i na tej podstawie wiadomo czy cukier był ok
A co to ten odczyn coombasa i wasermana? Nie robilam tego

Hej dziewczyny :) ostatnio trochę zły czas miałam i stąd tak zamilkłam, mąż szuka pracy obecnie, jakieś fuchy puki co łapie, żeby cokolwiek wpadło do portfela na święta. Damy radę jakoś.... z tym że przed świętami trochę ciężko złapać fajną ofertę. Dzisiaj mam wizytę i liczę że po ostatnim stresie usłyszę same dobre wieści. Badania z krwi już rano zrobiłam wyniki jak nigdy książkowe. Postaram się odezwać po wizycie. Trzymam kciuki za inne dziś wizytujace bo wiem że były takie :)

Hej dziewczyny :) ostatnio trochę zły czas miałam i stąd tak zamilkłam, mąż szuka pracy obecnie, jakieś fuchy puki co łapie, żeby cokolwiek wpadło do portfela na święta. Damy radę jakoś.... z tym że przed świętami trochę ciężko złapać fajną ofertę. Dzisiaj mam wizytę i liczę że po ostatnim stresie usłyszę same dobre wieści. Badania z krwi już rano zrobiłam wyniki jak nigdy książkowe. Postaram się odezwać po wizycie. Trzymam kciuki za inne dziś wizytujace bo wiem że były takie :)
Dobrze, ze sie udalo cos chociaz tymczasowo znaleźć. Trzymam kciuki za jakąś dobra ofertę pracy jak najszybciej.
Trzymam kciuki za wizyte! :)

Kciuki za wizytę :)

Miałam te wszystkie badania dla ciezarnych zrobione I przed ciaza I zaraz na początku powtórka oraz morfologia. Wszystko wyszło ok poza bakteriamymi w moczu ale nie kazali powtarzać... minęły 2 miesiące I nie wiem co dalej. Zobaczę w czwartek

@Agatki kciuki za wizytę. Myślałam o Was :-*

Co do badań: cały zestaw robiłam w 9tyg. Wyszły bardzo dobrze, więc nie dostałam teraz nic. Lekarz powiedział, że przy takiej morfo (hemoglobina 13,9) i mocz (też idealnie), nie ma sensu znowu robić. Pewnie na wizycie przed świętami dostanę znowu na mocz i morfo z info żeby zrobić na swiezo i przed wizytą (czyli w połowie stycznia).
Dziewczyny jutro kończę 12tydzień! Podekscytowana jestem tym faktem :-D

reklama
wlasnie dzis myslalam o was...bedzie dobrze, super ze mąz działa i już coś sie udaje złapac :) trzymam za niego kciuki:)

Do góry