reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Eh kondycja do tańca już nie ta :) czuję się jak Olinek Okraglinek na parkiecie hehe
Zaczynam sie wkurzac, jednak nie lubie być jedyną trzezwa osoba w towarzystwie :)
Irytuje się na siebie bo ciągle chodze do toalety bo tylko wodę pije i pije a mam kombinezon strasznie niewygodny do sciagania
Bycie jedyną trzeźwą faktycznie nie jest czymś najprzyjemniejszym [emoji39] kombinezony są efektowne ale mało funkcjonalne, szczególnie w ciąży. Wczoraj prawie kupiłam sobie nowy, ale zważając na częste chodzenie do toalety to się powstrzymałam ;)
...
Miłej niedzieli Dwupaczki ;*

reklama
Kawał wieczoru czytałam czy to w ogóle możliwe, ale wczoraj jak lezałam spokojnie, trzymałam się za brzuch to wyczuwałam takie delikatne bulgotanie, "trzepot skrzydeł motyla" (super określenie ;)) i w sumie wahałam się czy o tym pisać, ale naprawdę nie miałam tak nigdy wcześniej ;) może naiwnie, ale wierzę, że to pierwsze wyczuwalne sygnały z macicy [emoji39] znalazłam w necie kilka osób, które miały coś podobnego więc nie czuję, że ześwirowałam [emoji39]

Kawał wieczoru czytałam czy to w ogóle możliwe, ale wczoraj jak lezałam spokojnie, trzymałam się za brzuch to wyczuwałam takie delikatne bulgotanie, "trzepot skrzydeł motyla" (super określenie ;)) i w sumie wahałam się czy o tym pisać, ale naprawdę nie miałam tak nigdy wcześniej ;) może naiwnie, ale wierzę, że to pierwsze wyczuwalne sygnały z macicy [emoji39] znalazłam w necie kilka osób, które miały coś podobnego więc nie czuję, że ześwirowałam [emoji39]
Wiesz co... Ja 3 lata po ciąży i czasem czułam ruchu dziecka. ;) Myślę, że to jednak jelita ;)

Witajcie [emoji6] ja sobie jeszcze leżę i odpoczywam. Przespałam cała noc z jedną przerwa na siku, ale po 5 min zasnęłam znów. Muszę się rozejrzeć za sukienką na sylwestra, tylko zastanawiam się czy za 4 tyg, brzuch będzie znacznie większy. I chyba najrozsadniej będzie kupić coś po świętach [emoji6]

Ja też tak mam, juz tak ze cztery dni. Szczególnie jak mam brzuch lekko uciśnięty

Witajcie [emoji6] ja sobie jeszcze leżę i odpoczywam. Przespałam cała noc z jedną przerwa na siku, ale po 5 min zasnęłam znów. Muszę się rozejrzeć za sukienką na sylwestra, tylko zastanawiam się czy za 4 tyg, brzuch będzie znacznie większy. I chyba najrozsadniej będzie kupić coś po świętach [emoji6]
Najrozsądniej również od strony finansowej, bo po świętach zaczynają sie wyprzedaże. :))

Wiesz co... Ja 3 lata po ciąży i czasem czułam ruchu dziecka. ;) Myślę, że to jednak jelita ;)
Może, nie wykluczam, ale ja swoje ciało przed ciąża równie bacznie obserwowałam, a szczególnie brzuch który rzeźbiłam i nigdy jelita tak się nie odzywały [emoji39] one są bardziej radykalne w komunikowaniu, że coś im się nie podoba [emoji39] a to tylko takie lekkie drgania.

reklama
Ja z sukienka na sylwestra czekam do sylwestra ;p kupię zaraz po świętach bo jeszcze nie wiadomo co wigilijnym jedzeniu zobaczę w lustrze :)

Do góry