reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Kurczę dziewczyny muszę się z wami podzielić jeszcze jedna rzeczą która nie daje mi od wczoraj spokoju. Moja ciąża jest pierwszą ciąża z rodzinie. Wyczekana przez przyszłych dziadkow. I wszystko fajnie gdyby nie kolejne... hmm... rozczarowanie ? Nie mogłam się doczekać żeby przekazać wiadomość mojemu tacie (mamy nie mam już ponad 12 lat) A on albo zgrywal twardziela albo nie wiem. Generalnie jakoś tak nie widziałam tej radości w jego oczach jak się dowiedział że zostanie po raz pierwszy dziadkiem ( A o niczym innym nie gadał od ślubu...) Ale mniejsza. Mój tata zawsze mówił że wnuczka I wnuczka i czeka na wnusie. Wczoraj po prenatalnych zgodnie z przeczuciami na 75% chlopak. Po wszystkim dzwonilam do taty (na co dzień jest za granica) I wysłałam mu zdjęcie z usg I się zapytal czy znana płeć- Od razu zapytał czy dziewczynka. Mówię że nie na 100% wiadomo ale nie, chlopak. I usłyszałam "szkoda, liczylem na dziewczynke". Może przesadzam i wiem ze najwazniejsze ze zdrowe i nir powinnam sie przejmowac ale nie na takie słowa się czeka od jedynego rodzica, który po raz pierwszy zostanie dziadkiem. Trochę mi jednak przykro... A zdjęciem z usg pochwalę się przed WamiZobacz załącznik 920878
zobaczysz jak bedzie za nim szalal:) zakocha sie od 1 wejrzenia,gwarantuje:)

reklama
Kurczę dziewczyny muszę się z wami podzielić jeszcze jedna rzeczą która nie daje mi od wczoraj spokoju. Moja ciąża jest pierwszą ciąża z rodzinie. Wyczekana przez przyszłych dziadkow. I wszystko fajnie gdyby nie kolejne... hmm... rozczarowanie ? Nie mogłam się doczekać żeby przekazać wiadomość mojemu tacie (mamy nie mam już ponad 12 lat) A on albo zgrywal twardziela albo nie wiem. Generalnie jakoś tak nie widziałam tej radości w jego oczach jak się dowiedział że zostanie po raz pierwszy dziadkiem ( A o niczym innym nie gadał od ślubu...) Ale mniejsza. Mój tata zawsze mówił że wnuczka I wnuczka i czeka na wnusie. Wczoraj po prenatalnych zgodnie z przeczuciami na 75% chlopak. Po wszystkim dzwonilam do taty (na co dzień jest za granica) I wysłałam mu zdjęcie z usg I się zapytal czy znana płeć- Od razu zapytał czy dziewczynka. Mówię że nie na 100% wiadomo ale nie, chlopak. I usłyszałam "szkoda, liczylem na dziewczynke". Może przesadzam i wiem ze najwazniejsze ze zdrowe i nir powinnam sie przejmowac ale nie na takie słowa się czeka od jedynego rodzica, który po raz pierwszy zostanie dziadkiem. Trochę mi jednak przykro... A zdjęciem z usg pochwalę się przed WamiZobacz załącznik 920878
Śliczny maluszek. Nie przejmuj sie najwazniejsze ze zdrowe, moj tata raczej na chłopca czeka ale ja sie bede z obu płci cieszyć. Mnie pewnie tez by dotknęło to jakby sie okazala dziewczynka...ale nie mozna wszystkim dogodzic. Jak sie urodzi bedzie dziadek w niebo wziety zobaczysz [emoji4]

A co do reakcji rodziców, u nas wiedza tylko tz rodzice bo ze swoimi nie utrzymuje kontaktu (juz slysze jaka byla by reakcja mojej matki na kolejne dziecko... a po co ci to?..)
Za to tz rodzice sie cieszą bardzo [emoji6] tz mamie ostatnio powiedzialam ze najprawdopodobniej dziewczynka to jest mega szczęśliwa, wiec lepiej zeby nic jej tam nie uroslo [emoji87] tz rodzice maja tylko 3synów i dodatkowo kolejny chlopak w rodzine to moj młody [emoji14] wiec nie dziwie sie ze mama tz jest mega szczesliwa ze bedzie pierwsza dziewczynka [emoji4]

Hej a ja wrzuce zdjęcie mojego klonika, który skończył dziś 11 miesiecy:)
Mąż oczywiście uważa, że nie ma żadnego podobieństwa:)
received_1022730941119877.jpeg
IMG_20181130_121648.jpeg

Załączniki

• received_1022730941119877.jpeg
    received_1022730941119877.jpeg
    120,8 KB · Wyświetleń: 265
  • IMG_20181130_121648.jpeg
    IMG_20181130_121648.jpeg
    46,3 KB · Wyświetleń: 267
U mnie też była podobna reakcja i to w całej rodzinie. Wszyscy oczekiwali dziewczynki tak bardzo że mnie do łez doprowadzili. A jak sie Aleks urodził to świata poza nim nie widzieli. I później przy drugim dziecku szybko zaakceptowali że będzie chlopak. A teraz znowu gadają. Wszyscy tylko dopytują czy juz wiem A mojemu mężowi dogadują czy sie tym razem postarał. Także musisz to wszystko lekceważyć bo inaczej zacznie Ci to caly czas na głowie siedziec [emoji6]
Mnie strasznie irytuje takie gadanie, jakby to można było sobie tak o ustalić jaka teraz płeć będzie ...

reklama
Do góry