reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Wczoraj wynalazłam na olx wózek 2w1 taki jaki chciałam. Stan idealny, spacerówka nowa, gondola używana chwilę. Cena 2500, nowy kosztuje 3600.
Napisalam przez olx, ale od razu chcieli przejść na kotntakt sms.
Cena do negocjacji, to zapytałam czy się zgodzi na 2300 z wysyłką za pobraniem.
Odpowiedzieli mi że tak. No to ja cała ucieszona, wypytalam jeszcze o drobiazgi.
I nagle pani zmienia zdanie, że jednak nie wyśle za pobraniem bo dzwoniła do kuriera i na kasę musiałaby czekać 2 tygodnie. ????
Napisałam, że nie zrobie przelewu na 2tys osobie z internetu. No to chciała jakąś zaliczkę. Też powiedziałam że nie.
Za jakis czas pisze do mnie, że wyśle mi ten wózek.
Dopiero potem zobaczyłam, że ma nowe konto na olx. Jednak podziękowałam.
Przestraszyłam się, że może to oszuści i w paczce dostanę jakieś śmieci, a nie wózek.

Nawet jakbym otwierała przy kurierze, to chyba i tak najpierw się płaci kasę, a mi zostaje ewentualnie spisany protokół i sama musiałabym się martwić o zwrot kasy?

Ogłoszenie z miejscowości 400km ode mnie

Nie musisz płacić kuroerowi:)

reklama
A jak Ci się trafi taki egzemplarz jak mój, że od razu 62?:-D :-D :-D
Watpie [emoji14] jakos mam przeczucie ze i druga dzidzia bedzie malutka [emoji6] moj mial tylko 48cm [emoji6]
A jeśli bedzie wieksze no to wystawie na olx i oddam te ktore nie beda mi pasowaly za czekoladę dla mlodego [emoji14] juz nieraz tak robiłam [emoji6]
Albo oddam do domu samotnej matki, bo u mnie wtedy beda sie marnować a tak na pewno sie przydadzą [emoji6]
Wczoraj wynalazłam na olx wózek 2w1 taki jaki chciałam. Stan idealny, spacerówka nowa, gondola używana chwilę. Cena 2500, nowy kosztuje 3600.
Odpowiedzieli mi że tak. No to ja cała ucieszona, wypytalam jeszcze o drobiazgi.
I nagle pani zmienia zdanie, że jednak nie wyśle za pobraniem bo dzwoniła do kuriera i na kasę musiałaby czekać 2 tygodnie. ????
Napisałam, że nie zrobie przelewu na 2tys osobie z internetu. No to chciała jakąś zaliczkę. Też powiedziałam że nie.
Przestraszyłam się, że może to oszuści i w paczce dostanę jakieś śmieci, a nie wózek.

Nawet jakbym otwierała przy kurierze, to chyba i tak najpierw się płaci kasę, a mi zostaje ewentualnie spisany protokół i sama musiałabym się martwić o zwrot kasy?

Oj juz nieraz natknelam sie na podobnych oszustow. A ile to juz widzialam ogloszen ze jakis wózek w duuuzo nizszej cenie niz normalnie "chodza" a sie okazywalo ze zdjecia ukradzione z innego ogłoszenia... i tez najpierw kasa a potem wysylka. Juz widze ze na pewno nie wozek by przyszedl...

Z tego co wiem to kurier niestety nie ma obowiązku czekać żeby otworzyć przy nim paczkę... potem w razie w spisuje się protokół szkody. Ja np zamowilam zlew i przyszedl pekniety na pol i na kuriera czekałam ponad tydzień ale może to zależy od firmy czy miasta bo u mnie dpd jest straszny kurier akurat. Tak czy siak ja bym przez Internet nie kupila jednak w ciemno używki, tylko osobiście ☹

A na poprawę humoru ostatnio oglądałam łóżeczka na olx i znalazlam naprawdę piękne w dobrej cenie i napisałam wiadomość czy lozeczko nie jest uszkodzone i czy są ślady po ząbkach co przecież często się zdarza na co otrzymałam odpowiedź: ja mam w domu małe dziecko a nie bobry

A ja kupiłam używany wózek z ogłoszenia wysłany kurierem i wszystko super :) tu koty testują :D
received_2062480190476620.jpeg

Załączniki

• received_2062480190476620.jpeg
    received_2062480190476620.jpeg
    223,9 KB · Wyświetleń: 91
Ja sobie wynajduje zajęcia, żeby jakoś wytrzymać do soboty. Po pracy od razu posprzatałam lazienkę, teraz układam ciuchy w szafkach [emoji3] Na szczęście rano mam wizytę. Mój mąż ma urodziny w poniedziałek, mam nadzieję że będę miała piękny prezent z wizyty [emoji4]

Ja sobie wynajduje zajęcia, żeby jakoś wytrzymać do soboty. Po pracy od razu posprzatałam lazienkę, teraz układam ciuchy w szafkach [emoji3] Na szczęście rano mam wizytę. Mój mąż ma urodziny w poniedziałek, mam nadzieję że będę miała piękny prezent z wizyty [emoji4]

Trzymam kciuki my byliśmy ostatnio na wizycie akurat w męża urodziny i udalo wtedy nam się usłyszeć pierwszy raz bicie serduszka

Trzymam kciuki my byliśmy ostatnio na wizycie akurat w męża urodziny i udalo wtedy nam się usłyszeć pierwszy raz bicie serduszka
Też tak myślę, że musi być dobrze. Ostatnio byłam 4 tygodnie temu to był 8+0 No i było wszystko dobrze na usg, wyniki wzorowe. Ale po miesiącu jestem pełna obaw. To trochę za długo jak dla mnie. Chyba poproszę o wizytę między świętami a sylwestrem żeby mieć spokojna głowę w nowy rok [emoji6]

reklama
Też tak myślę, że musi być dobrze. Ostatnio byłam 4 tygodnie temu to był 8+0 No i było wszystko dobrze na usg, wyniki wzorowe. Ale po miesiącu jestem pełna obaw. To trochę za długo jak dla mnie. Chyba poproszę o wizytę między świętami a sylwestrem żeby mieć spokojna głowę w nowy rok [emoji6]

Ja bylam 3 tygodnie temu i dla mnie to wieczność

Do góry