reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja dziś rozmawiałam z szefową. O dziwo wykazała się wielkim zrozumieniem dla moich dwóch tygodni zwolnienia. Powiedziała, że trochę nawet przygotowuje się na to, że mogę już nie wrócić, chociaż jeśli się lepiej poczuję to chciałaby, żebym wróciła choć na trochę. W poniedziałek jadę do pracy powiedzieć zespołowi o ciąży i moim samopoczuciu. Jakoś tak mi lżej na sercu.
Wracam pod koc i do książki :)

Ja dziś rozmawiałam z szefową. O dziwo wykazała się wielkim zrozumieniem dla moich dwóch tygodni zwolnienia. Powiedziała, że trochę nawet przygotowuje się na to, że mogę już nie wrócić, chociaż jeśli się lepiej poczuję to chciałaby, żebym wróciła choć na trochę. W poniedziałek jadę do pracy powiedzieć zespołowi o ciąży i moim samopoczuciu. Jakoś tak mi lżej na sercu.
Wracam pod koc i do książki :)
Super, ze ma takie podejście :)
Ja ide na szybka kapiel i drzemkę przed wizyta

Ja już po badaniu prenatalnymi.Wszystko w porządku :Ddziecko ma 6,5cm, 12,6tyg ciąży. Data porodu 7 czerwiec.
No i lekarz się skłania ku chłopczykowi! :):):) ale jak wiadomo to jeszcze loteria, ale ulga ogromna. Zdjęcia nie wklejam bo mało co widać.
hehe no to bedziesz miala chlopaczka gratuluje:)

Dziewczyny podzielę się z wami szokującym odkryciem z dziś rano. Na ostatniej wizycie diabetolog dała mi drugi glukometr dla porównania. Taki, który z reguły pokazuje trochę niższe wyniki. Powiedziała, że jestem uparta w kwestii insuliny i wobec tego mam poranny cukier mierzyć na razie jednym i drugim glukometrem i porównywać wyniki. Dziś tak zrobiłam, wynik różni się o 20 jednostek!!! 20!!! Jestem w szoku. Na tym moim starym jestem 4 jednostki ponad normę, na nowym piękny cukier. Nie wiem co myśleć. Nie jestem fanem teorii spiskowych, ale nie podoba mi się się, że glukometr, który u nas wszyscy dostają za darmo pokazuje wyższe wyniki, w dodatku w okresie gdy niedługo kończy się patent na insulinę (wiem co nieco na ten temat, bo u męża w rodzinie jest dwójka chorych dzieci i mówi się o tym, że nie dopuszcza się nowych metod leczenia dopóki jest patent i koncerny zarabiają na insulinie). Jestem skołowana. Który wynik jest prawidłowy? Zobacz załącznik 920504

A powiedz mi czy nie było między mierzeniem przerwy? Żadnych ćwiczeń, aktywności? Picia wody? Wkuwała się w ten sam palec, ale u innej ręki?

reklama
Do góry