reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Hej :) ja dzisiaj pół nocy nie spalam bo u synka odezwalo sie azs i cala noc sie drapal :(
Mój najmłodszy tez ma AZS wiec rozumiem Cię, u nas najgorsze było pierwsze 1,5 roku, teraz już dużo lepiej, trzeba ciągle nawiązać skórę ale to tyle, nic mu się takiego nie dzieje, poza lekkimi przesuszeniami pod kolankami, my używamy mediderm, tani i dobry, za 500g pojemnik ok 25zł

Synek ma 1,5 roczku. I w zasadzie nikt jeszcze nic mu nie zdiagnozowal. Ale to na pewno cos w typie azs bo drapie sie ale tylko przez sen najczęściej po udach. Spac nie może widac, ze go wszystko swedzi.
Wlasnie zima chyba najgorsza do przejścia?
Masz cos sprawdzonego co Wam pomaga? Ja mam taka emulsje 3w1 do kapania i smarowania moze jak do tegi powroce to mu minie.
U nas najlepiej mediderm, i od czasu do czasu dla odmiany używamy dermedic, masło do ciała, lekkie i pięknie pachnie ;)

Dziewczyny ile wasze fasolki mają cm? Mi lekarz powiedziała że dziecko rośnie w ekspresowym tempie i zapowiada się że będzie to duże dziecko aż jestem przerażona, bo ledwo córkę 3100 i 54 cm wypchalam. Według usg to termin jednak na 31 maja a według miesiączki 06.06, no i dziecko ma 7,5 cm a to dopiero 13+6 tc
Może chodziło jej o to, że jest starsze niż wg om, do 13-14 tygodnia dzieci rosną zawsze tam samo, dlatego na usg genetycznym ustala się ostateczny termin porodu, bo wg om może różnie wyjść

Ja miesiac temu skończyłam 26 :)
Na szczescie nie czuje się jakoś staro :)
Ja 3.06.19 skończę 37, to co mam powiedzieć :D

Wszystkiego najlepszego! Rany, jaka młódka! :D

U mnie znowu nieciekawie, na 15.00 jadę do szpitala na badanie :(
Jej, trzymam kciuki, będzie dobrze, daj szybko znać co się dzieje

Hej!
U nas wszystko w porządku, nie nadrobilam Was wczoraj [emoji28]
Bobon strasznie ruchliwy (trzeci gin i kolejny zszokowany, chyba będę miała niezłe kopniaki;)), usg trawlo z 30 minut tylko przez brzuch, niestety tluszczyk przeszkadzał + ciągłe fikolki i wszystkiego nie zobaczyliśmy.
Płeć nieznana, crl 6.77 więc jakby 13+1 a nie 12+4, obwody brzuszka i glowki w normie, długości kosci nozek i rąk też, przeziernosc 1.4 [emoji4]nosek w porządku, serducho, żołądek, nerki i pęcherz też, waga chyba 61g. Spr jeszcze ilość wód i to by było na tyle. W środę wyniki papa i wizyta u genetyka.Zobacz załącznik 920272
Super wieści :)

Hej!
Moje wczorajsze usg spoko. Wszystko na swoim miejscu, przeziernosc 1,0. Wg usg 11w5d.

Natomiast w domu mam lipę. Tż się wczoraj wyprowadził, odwołujemy ślub i się rozstajemy. Wymyślił sobie, że zrobi wieczór kawalerski w ten weekend, 3dniowy, 200 km od domu. Powiedziałam, że się nie zgadzam. Od słowa do słowa była straszna awantura i oboje doszliśmy do wniosku, że nie chcemy być razem i że to bez sensu. Na dodatek nasza córka jeszcze nie spała i wszystko słyszała. Tak mi jej żal.
Powiedziałam mamie, że jestem w ciąży, wyzwala mnie, że dobrze mi tak i że zmarnowałam sobie życie, bo zostanę panną z dwójką małych dzieci. Jestem załamana. Od wczoraj od 14 nic nie jadłam. Masakra jakaś.
Potem Was nadrobię, bo niestety muszę pracować. Wyglądam jak zombie, pol nocy przeryczalam.
Usg super, co do tz współczuję i trzymam kciuki żebyście się jednak dogadali, może to tylko chwilowe z powodu burzy hormonów

No ja już po :) wszystko jest ok, maleństwo ma 6,5 cm. Przezierność karczku to 1,5. Wychodzi że to 12t6d :) płeć niestety nie znana, bo się maleństwo bokiem odwróciło :p Zobacz załącznik 920356
Świetne wiadomości :)

Ledwie Was nadrobilam, teraz lecę z młodym do kontroli, a potem jeszcze do sklepu

Mój najmłodszy tez ma AZS wiec rozumiem Cię, u nas najgorsze było pierwsze 1,5 roku, teraz już dużo lepiej, trzeba ciągle nawiązać skórę ale to tyle, nic mu się takiego nie dzieje, poza lekkimi przesuszeniami pod kolankami, my używamy mediderm, tani i dobry, za 500g pojemnik ok 25zł

U nas najlepiej mediderm, i od czasu do czasu dla odmiany używamy dermedic, masło do ciała, lekkie i pięknie pachnie ;)

Może chodziło jej o to, że jest starsze niż wg om, do 13-14 tygodnia dzieci rosną zawsze tam samo, dlatego na usg genetycznym ustala się ostateczny termin porodu, bo wg om może różnie wyjść

Ja 3.06.19 skończę 37, to co mam powiedzieć :D

Jej, trzymam kciuki, będzie dobrze, daj szybko znać co się dzieje

Super wieści :)

Usg super, co do tz współczuję i trzymam kciuki żebyście się jednak dogadali, może to tylko chwilowe z powodu burzy hormonów

Świetne wiadomości :)

Ledwie Was nadrobilam, teraz lecę z młodym do kontroli, a potem jeszcze do sklepu
Mój mąż uzywa mediderm :) wlasnie w aptece nam pani polecila a faktycznie działa no i jest tani :)

Cześć Dziewcyzny, ja dzisiaj kończę 21 lat :o
Wszystkiego najlepszego [emoji320][emoji320][emoji320]
Ja w styczniu 31 [emoji6] fajnie mieć urodziny w grudniu [emoji3]
Ja w lutym będę miała 31 [emoji6]

Wszystkim wizytujacym gratuluję świetnych informacji.
Ja dzisiaj mialam wizyte na nfz i lekarz na pierwszej wizycie mówił, że dzisiaj mam przyjść bo bedzie juz wynik cytologii a okazalo sie że w ogole jej nie pobrał. Masakra, dopiero dzisiaj ja zrobił i kolejne 3 tyg czekania. Ale wyniki krwi ok, sprawdził serduszko i to by bylo na tyle. Następna wizyta za 2 tygodnie.

W ogole jak wyjechałam rano z domu to wróciłam przed 15. Jezdzialam jeszcze po sklepach za prezentami dla dzieci. Niby jest tego duzo a jal przyjdzie co do czego nie mozna sie na nic zdecydowac. Ale na szczescie mam nuz wszystko.

Trafiłam na super panią gin...ciepla i sympatyczna jak koleżanka :-) Usg genetyczne udało mi się przesunąć o 3dni wcześniej...to będzie 13+1 więc ok. Był szybki podgląd dzidziusia i juz dziś usłyszałam, że "ładna kość nosowa" :-) Długość od pupy do głowy 4,5cm. Tydzień temu fasolka była 2dni mlodsza niz wg Om, a dziś 1dzień starsza...aaaa...znowu długie dziecko będzie :-) :-) :-)

Bardzo dobre wieści:))(

Dziewczyny cukrowe mam pytanie. Czy cukier 115 godzinę po obiedzie to dużo? Znajoma załatwiła mi glukometr za darmo bo pracuje w szpitalu, nawet jej nie prosiłam a ona taka w sumie kochana :p No i oczywiście musiałam test zrobic:D

reklama
Dziewczyny cukrowe mam pytanie. Czy cukier 115 godzinę po obiedzie to dużo? Znajoma załatwiła mi glukometr za darmo bo pracuje w szpitalu, nawet jej nie prosiłam a ona taka w sumie kochana [emoji14] No i oczywiście musiałam test zrobic:D
Tu masz normy prosto z takiej fajnej ksiazeczki ktora dostalam od diabetologa :)
115 nie jest zle [emoji6] ja dziś na czczo mialam 98, 1h po sniadaniu mialam 120, po 1h od drugiego sniadania 98 [emoji6]
1543418470377.jpeg

Załączniki

• 1543418470377.jpeg
    1543418470377.jpeg
    51,1 KB · Wyświetleń: 313
Do góry