reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Zgadza się.. A jakby lekarz z dnia na dzień kazał mi leżeć albo iść do szpitala i otrzymałaby elektroniczne zwolnienie z dnia na dzień to byłoby bardziej w porządku? [emoji849]
Dokładnie, chyba dobrze, że informujesz o ciąży wcześniej... Ale to tak właśnie często jest człowiek chce być fair to i tak tego nie docenią ...

U nas bylo to samo z nerkami. W drugiej dobie wyszlo ze nerka mu nie pracuje. Tak przynajmniej mi powiedziano. Ja panika...
Wspolczuje bo jednak serducho to jeszcze musialas gorsze miec nerwy. Chociaz ja tez bylam tak roztrzesiona ze sie poplakalam u lekarki i chyba polowy już nie zrozumialam.
Współczuję nerwow i doskonale cie rozumiem.
U nas przy pierwszym osluchiwaniu od razu wyszło ze ma jakies szmery nad serduszkiem, z tego względu dostal 9/10 punktów...
Jezu jaka ja wtedy bylam przerażona... pamietam tylko ze lekarka kazała az tak sie nie martwic bo moze sie okazac ze to nic takiego i do roku czy dwoch szmery znikną i dostalam skierowanie do kardio na usg... tyle pamiętam z tego bo tez plakalam i nie wiedzialam czemu takie cos wyszlo...

Czesc dziewczyny. Trzy razy wchodzilam zaczynalam pisac i kasowalam. W pon zglosilam sie do szpitala zrobiono mi wszystkie badania w dn przyjecia ciśnienie mialam 170/90 w sumie czulam sie normalnie tylko straszne poty mnie zalały. Po pobraniu krwi okazalo sie ze mam silna anemie. Do wtorku wieczorem bylo ok. Koło 1 w nocy zrobilo mi sie slabo i gorąco myslalam ze sie dusze poszlam do dyzurki zbadali cisnienie okazalo sie ze bardzo wysokie w ciagu 3 godzin, najgorszych w moim zyciu zaczelam krwawic a o 11 rano bylo po wszystkim, stracilam aniolka i nadzieje. Musieli mnie czyscic. Koszmar trwal do 14. Na obserwacji zostalam na noc w czwartek wypisano mnie. Dzisiaj miałam kontrole na ktorej dowiedzialam sie po szczegółowych badaniach ze nie udaloby sie utrzymac ciazy poniewaz serduszko bylo slabe i na 90 procent juz na prenatalnych wyszloby ze fasolka jest powaznie chora i na 80 procent bylaby to dzidzia z wadami genetycznymi jesli cudem udaloby sie donosic. To byla dziewczynka. Nie zaluje ani chwili ze kolejna cora, zaluje jedynie ze tak sie skonczylo. Nie moge dojsc do siebie, caly czas placze umowilam sie na wizyte z psychologiem. Dziwi mnie ze urodzilam 2 zdrowe córki a tu taki pstryczek w nos. Los sobie zakpil ze mnie. Zdecydowalismy z mezem ze juz nie bedziemy probowac kolejny raz bo chyba nie przezylabym czegos podobnego ponownie.
Obecnie jestem w domu wzielam miesiac wolnego zeby dojsc psychicznie do siebie. Potem wracam do pracy.
Co do forum jesli pozwolicie nie chcialabym was opuszczac i od czasu do czasu skrobnac cos, pomoc radą albo pomoc w sprawach technicznych. Ktoras pisala cos o tabelce ale na chwile obecna ciezko mi ja skorygowac bo sama swiadomosc ze ja tam widnieje i musze sie usunac wywoluje rozpacz. Wiec zajme sie nia za kilka dni jak umysl da znak ze czas zamknac ten etap.
Duzo wczesniej byla mala wymiana zdan ze nie powinno sie pisac o obawach itp zeby nie straszyc innych. Wiec idac tym tokiem nie powinnam teraz wogole pisac o tym co mnie spotkalo wiec jesli ktoras czuje sie urazona ze strasze kogos to wybaczcie ale musialam bo nikt mnie nie zrozumie tak jak inne dziewczyny stad ktore to przezyly i musialam. Poprostu musialam....
Mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie doskonale wasze fasolki zdrowe i duze i aby tak juz zostalo do konca. Tym które beda mialy prenatalne zycze najlepszych wiadomosci. A dziewczynom po prenatalnych szczerze gratuluje i ciesze sie razem z Wami.

@Ces, Kochana, tak nieopisanie jest mi przykro. Nawet nie wiem co powiedzieć, musisz to przerobić w sobie, daj sobie czas na przepracowanie tych trudnych emocji. Pisz kiedy tylko poczujesz potrzebę. Wszystkie tutaj bardzo się o Ciebie martwiłyśmy. Chcemy wiedzieć co u Ciebie.
Mocno trzymam kciuki żeby zaświeciło słońce u Ciebie. Trzymaj się, bądź dzielna!!

@Ces wiesz jak bardzo jest mi przykro..[emoji22] czytam drugi raz ta straszna informacje od ciebie i znow płacze[emoji22] doskonale wiem co czujesz i jest mi tak cholernie zle ze cie to spotkało, to jest tak niesprawiedliwe...
Kochana chcialabym ci jakos ulżyć ale wiem ze sie nie da wiec powtorze tylko ze jestem z toba calym sercem i myślami i przytulam wirtualnie [emoji8]
Jesli bedziesz miala siłę wpadaj do nas kiedy bedziesz chciala czy potrzebowała [emoji8][emoji22]
Codziennie mysle o tobie [emoji8]

Czesc dziewczyny. Trzy razy wchodzilam zaczynalam pisac i kasowalam. W pon zglosilam sie do szpitala zrobiono mi wszystkie badania w dn przyjecia ciśnienie mialam 170/90 w sumie czulam sie normalnie tylko straszne poty mnie zalały. Po pobraniu krwi okazalo sie ze mam silna anemie. Do wtorku wieczorem bylo ok. Koło 1 w nocy zrobilo mi sie slabo i gorąco myslalam ze sie dusze poszlam do dyzurki zbadali cisnienie okazalo sie ze bardzo wysokie w ciagu 3 godzin, najgorszych w moim zyciu zaczelam krwawic a o 11 rano bylo po wszystkim, stracilam aniolka i nadzieje. Musieli mnie czyscic. Koszmar trwal do 14. Na obserwacji zostalam na noc w czwartek wypisano mnie. Dzisiaj miałam kontrole na ktorej dowiedzialam sie po szczegółowych badaniach ze nie udaloby sie utrzymac ciazy poniewaz serduszko bylo slabe i na 90 procent juz na prenatalnych wyszloby ze fasolka jest powaznie chora i na 80 procent bylaby to dzidzia z wadami genetycznymi jesli cudem udaloby sie donosic. To byla dziewczynka. Nie zaluje ani chwili ze kolejna cora, zaluje jedynie ze tak sie skonczylo. Nie moge dojsc do siebie, caly czas placze umowilam sie na wizyte z psychologiem. Dziwi mnie ze urodzilam 2 zdrowe córki a tu taki pstryczek w nos. Los sobie zakpil ze mnie. Zdecydowalismy z mezem ze juz nie bedziemy probowac kolejny raz bo chyba nie przezylabym czegos podobnego ponownie.
Obecnie jestem w domu wzielam miesiac wolnego zeby dojsc psychicznie do siebie. Potem wracam do pracy.
Co do forum jesli pozwolicie nie chcialabym was opuszczac i od czasu do czasu skrobnac cos, pomoc radą albo pomoc w sprawach technicznych. Ktoras pisala cos o tabelce ale na chwile obecna ciezko mi ja skorygowac bo sama swiadomosc ze ja tam widnieje i musze sie usunac wywoluje rozpacz. Wiec zajme sie nia za kilka dni jak umysl da znak ze czas zamknac ten etap.
Duzo wczesniej byla mala wymiana zdan ze nie powinno sie pisac o obawach itp zeby nie straszyc innych. Wiec idac tym tokiem nie powinnam teraz wogole pisac o tym co mnie spotkalo wiec jesli ktoras czuje sie urazona ze strasze kogos to wybaczcie ale musialam bo nikt mnie nie zrozumie tak jak inne dziewczyny stad ktore to przezyly i musialam. Poprostu musialam....
Mam nadzieje ze wszystkie czujecie sie doskonale wasze fasolki zdrowe i duze i aby tak juz zostalo do konca. Tym które beda mialy prenatalne zycze najlepszych wiadomosci. A dziewczynom po prenatalnych szczerze gratuluje i ciesze sie razem z Wami.
Tak mi przykro Kochanie :( nie wyobrażam sobie tego co teraz musisz czuć ... Dobrze, że skorzystasz z pomocy specjalisty. I jak najbardziej zaglądaj do nas jak tylko będziesz miała ochotę ... Trzymaj się Słonko

reklama
Strasznie mi przykro :( az mi lzy naplynely do oczu i nie wiem co napisac. Badz silna! Masz dwie zdrowe coreczki dla ktorych mama najwazniejsza. Zycze Ci duzo sily i wsparcia od najblizszych

Do góry