reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

I uwierz, że on patrzy na te nadmuchane lale, ale w życiu nie chciałby takiej kobiety u swego boku. Facet (nie mówię, że każdy ale większość) szuka w kobiecie odpowiedzialnej osoby i matki swojego dziecka. Spróbuj mu spokojnie wytłumaczyć, że komentowanie Twojego wyglądu sprawia Ci przykrość i zmniejsza pewność siebie.. a te filmiki spróbuj zignorować... bo po takiej kłótni Ty nie będziesz mogła spać w nocy, a on beztrosko zaśnie po minucie.
Wiesz... Ja bym nie chciała mieć świadomości, że mój facet jest ze mną bo widzi we mnie matkę swojego dziecka, a na dupy musi popatrzeć sobie w internecie, choć dziecka by z nimi nie chciał. I raczej nie czułabym się wówczas dowartościowana. ;)

Decyzji o rozstaniu nie podejmowałabym w ciąży, bo wiem po sobie, że emocje mną kierują. Chyba, że wątpliwości miałaś już przed ciążą to powiem jedno: dziecko nie zmieni Waszego związku na lepsze. Moim zdaniem scala relację, ale jest to zarazem mega trudne.

reklama
Ciasto : 3 szkl mąki, 5 zoltek, paczka proszku do pieczenia,5 lyzek cukru. I to zagnieść na kruche..... Nadzienie : 12 duzych jabłek cynamon na oko opcjonalnie cukier na oko, jesli kwaśne .... ja zcieram na grubych oczkach mieszam że składnikami i nie podsmażam....wykładam na ciasto. I beza: 5 białek ubić na sztywno ,powoli dosypywać szkl cukru i dwa budynie waniliowe lub śmietankowe.... 160 stopni ok .50 minut.... mam nadzieję że w miarę czytelnie?[emoji16][emoji23]
Oto ona . Może nie wygląda jak z masterchefa ale niebo w gębie
20181125_225539.jpeg

Załączniki

• 20181125_225539.jpeg
    20181125_225539.jpeg
    35,9 KB · Wyświetleń: 324
Ciasto : 3 szkl mąki, 5 zoltek, paczka proszku do pieczenia,5 lyzek cukru. I to zagnieść na kruche..... Nadzienie : 12 duzych jabłek cynamon na oko opcjonalnie cukier na oko, jesli kwaśne .... ja zcieram na grubych oczkach mieszam że składnikami i nie podsmażam....wykładam na ciasto. I beza: 5 białek ubić na sztywno ,powoli dosypywać szkl cukru i dwa budynie waniliowe lub śmietankowe.... 160 stopni ok .50 minut.... mam nadzieję że w miarę czytelnie?[emoji16][emoji23]
Lecę jutro po szarą renete i pieke, smaka mi narobiłaś, a do tej budyniowej pianki na wierzch nie dajesz oleju? Ja mam podobny przepis na ciasto z malinami i tam właśnie do białek i budyniu daję pół szklanki oleju cienkim strumieniem podczas ubijania

Lecę jutro po szarą renete i pieke, smaka mi narobiłaś, a do tej budyniowej pianki na wierzch nie dajesz oleju? Ja mam podobny przepis na ciasto z malinami i tam właśnie do białek i budyniu daję pół szklanki oleju cienkim strumieniem podczas ubijania
Nie daje ... tylko cukier i 2 budynie

Pochwal się jak ci wyjdzie . Na 1000 procent tak .

To jest nas 3! Super! Staram się nie dać opanować przez stres [emoji6]
Ja staram się myśleć pozytywnie i cieszyć, że znowu zobaczę dzidziunia, bo następne usg pewnie dopiero w 20tc u mnie chyba że pójdę prywatnie. Trzymam za nas wszystkie kciuki!
Dziewczyny moja gin nie odpisuje w sprawie infekcji, myślicie że mogę się smarować clotrimazolum mam w domu.
Możesz, jest bezpieczny w ciąży.
Wiesz jakby dostawał i sam nie wysyłał to inna sprawa. A jak sam wysyła. A do mnie takie walk teksty to jest różnica, ze przy nim nie mam żadnego poczucia wartości i tego ze mu się podobam najbardziej. Jak zrobiłam awanturę to powiedział, ze zachowuje się jak gowniara a nie dorosła osoba i albo ja się pakuje albo on. A później kiciu, misiu
Wiesz co, nie daj sobie wmówić że z Tobą jest coś nie tak, że masz kompleksy i paranoję, bo dojrzały mężczyzna takich rzeczy po prostu nie robi. Ma Ciebie szanować i pożądać a nie oglądać inne dupy.

@Vivienne ależ mi narobilas ochoty na szarlotke! ❤️ Teraz nie mam kiedy upiec, ale we wtorek chyba zrobię :D

reklama
@Vivienne 1 , @baby_55 Dziewczyny, ja tez nie godzę się na instrumentalne traktowanie przez faceta jako "matka jego dzieci" a poza domem "hulaj dusza piekła nie ma" [emoji39] chodzi mi tylko o to, że nie traktują poważnie lasek z jakichś durnych filmików i nic dla nich nie znaczą. Akurat mam to szczęście, że czuję się szanowana i kochana przez męża [emoji6] i życzę tego nam wszystkim, amen! [emoji6]

Oczywiście już nie śpię od 5 z wrażenia przed badaniami obudzona snem, że się na nie spóźniłam i jeszcze pojechałam bez skierowania. A w recepcji z kwitkiem odesłała mnie Ewa Drzyzga z Rozmów w toku...... [emoji849][emoji849][emoji849]

Do góry