reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Ja uważam, że masz rację, niech się facet nauczy jak się zachowywać w stosunku do swojej partnerki. Mój mąż w życiu by mi czegoś takiego nie powiedział, przecież to chamskie i poniżające. Dla mnie to jest nie do przyjęcia i całkowicie rozumiem twoje podejście.
Porozmawiaj z nim i powiedz jak się czujesz i że to ci przeszkadza jeśli nie zrozumie to sięgnij po broń na jego poziomie. Puść mu filmik z murzynem któremu wisi do kolan i powiedz, że nie dorasta temu z filmu do pięt... Może wtedy dotrze do niego co nieco

Uff. Myślałam, ze już zwariowałam. Ale na prawdę nie czuje się później pewnie przy nim, a tak nie powinno być. On by zaczął się śmiać jakby zobaczył taki filmik i szczerze nie przejąłby się tym.. owszem raz koleżanka mi wysłała filmik z gołym chłopem na świata i tyle RAZ. Rozumiem jakby jemu kolega raz wysłał jakiś głupi filmik i tyle, ale ze jeszcze on wysyła... i do mnie takie teksty

No właśnie jeśli to niezdolny żart, to trzeba chłopakowi wybaczyć głupotę. Osobiście mój mąż akurat niczego sobie z kumplami nie podsyła( ale tez nic nie sprawdzam, wiec ręki nie dam sobie uciąć). W związku można sobie mówić co nam się w sobie podoba lub nie, ale są granice dobrego smaku. Także to prawda, ze to zależy jak to powiedział.

Akurat to nie było w żartobliwy sposób powiedziane.. później mówił, ze na żarty jak to wypomniałam...
kiedyś było ze mi mówił ze jakbym schudła to nic by się nie stało a teraz ze za chuda. Porażka

No też fakt, mój mąż tylko dostaje takie filmiki, więc może dlatego mam do tego taki dystans [emoji6]

Wiesz jakby dostawał i sam nie wysyłał to inna sprawa. A jak sam wysyła. A do mnie takie walk teksty to jest różnica, ze przy nim nie mam żadnego poczucia wartości i tego ze mu się podobam najbardziej. Jak zrobiłam awanturę to powiedział, ze zachowuje się jak gowniara a nie dorosła osoba i albo ja się pakuje albo on. A później kiciu, misiu

Wiesz jakby dostawał i sam nie wysyłał to inna sprawa. A jak sam wysyła. A do mnie takie walk teksty to jest różnica, ze przy nim nie mam żadnego poczucia wartości i tego ze mu się podobam najbardziej. Jak zrobiłam awanturę to powiedział, ze zachowuje się jak gowniara a nie dorosła osoba i albo ja się pakuje albo on. A później kiciu, misiu
Uważam, że poczucie własnej wartości musisz zbudować sama, nikt tego za Ciebie nie zrobi niestety. Oczywiście, że facet może to zachwiać, ale najważniejsza jest Twoja samoakceptacja. Już nie mówiąc o tym, że dziewczyny z filmikow im mają większe cycki, tym mniejsze mózgi...

hej dziewczyny. nie nadążam Was czytac :D staram sie ale jak narobi sie zaległości z 4 dni to szanse marne na nadrobienie . Powiedzcie mi prosze czy Wy robicie badanie morfologii i moczu na każdą wizytę do ginekologa? mam wizyte s przyszly wtorek i sie zastanawiam czy trzeba bo on nic nie powiedział :)

Uważam, że poczucie własnej wartości musisz zbudować sama, nikt tego za Ciebie nie zrobi niestety. Oczywiście, że facet może to zachwiać, ale najważniejsza jest Twoja samoakceptacja. Już nie mówiąc o tym, że dziewczyny z filmikow im mają większe cycki, tym mniejsze mózgi...

Osobiście nie uważam się za jakiegoś trolla. I zagadują do mnie faceci, czy coś w ten deseń. Nie jestem tez zakompleksiona. Ale nie czuje się przy nim dobrze jako kobieta, nie umiem czuć się pewnie. Gdzie na codzień chodzę z głowa podniesiona do góry. Nie chodzi mi tu, ze jestem narcyzem żebyście nie zrozumiały mnie źle. Tylko chodzi o to ze czuje się wartościowa, ze coś wiem, ze coś potrafie. A przy nim czuje się stłamszona... może to nie dla mnie. Fakt nie jesteśmy małżeństwem, ale zaręczeni.

Akurat to nie było w żartobliwy sposób powiedziane.. później mówił, ze na żarty jak to wypomniałam...
kiedyś było ze mi mówił ze jakbym schudła to nic by się nie stało a teraz ze za chuda. Porażka
I uwierz, że on patrzy na te nadmuchane lale, ale w życiu nie chciałby takiej kobiety u swego boku. Facet (nie mówię, że każdy ale większość) szuka w kobiecie odpowiedzialnej osoby i matki swojego dziecka. Spróbuj mu spokojnie wytłumaczyć, że komentowanie Twojego wyglądu sprawia Ci przykrość i zmniejsza pewność siebie.. a te filmiki spróbuj zignorować... bo po takiej kłótni Ty nie będziesz mogła spać w nocy, a on beztrosko zaśnie po minucie.

hej dziewczyny. nie nadążam Was czytac :D staram sie ale jak narobi sie zaległości z 4 dni to szanse marne na nadrobienie . Powiedzcie mi prosze czy Wy robicie badanie morfologii i moczu na każdą wizytę do ginekologa? mam wizyte s przyszly wtorek i sie zastanawiam czy trzeba bo on nic nie powiedział :)
Rób badania tylko wtedy, kiedy zleci Ci Twój lekarz prowadzący [emoji6]

reklama
I uwierz, że on patrzy na te nadmuchane lale, ale w życiu nie chciałby takiej kobiety u swego boku. Facet (nie mówię, że każdy ale większość) szuka w kobiecie odpowiedzialnej osoby i matki swojego dziecka. Spróbuj mu spokojnie wytłumaczyć, że komentowanie Twojego wyglądu sprawia Ci przykrość i zmniejsza pewność siebie.. a te filmiki spróbuj zignorować... bo po takiej kłótni Ty nie będziesz mogła spać w nocy, a on beztrosko zaśnie po minucie.

Mówiłam mu raz, ze nie czuje się pewnie to stwierdził ze jak jestem zakompleksiona to nie dziwne, ze tak jest. I on uważa, ze cały czas mówi mi ze jestem najpiękniejsza.
Próbowałam rozmawiać z nim, ale co ja mogę jak on mówi, ze nie ogląda tego? A ja jak na niego patrzę to tylko widzę filmik, nie mam ochoty na nic. Może to chore, ale niestety.

Do góry