reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Osobiście nie uważam się za jakiegoś trolla. I zagadują do mnie faceci, czy coś w ten deseń. Nie jestem tez zakompleksiona. Ale nie czuje się przy nim dobrze jako kobieta, nie umiem czuć się pewnie. Gdzie na codzień chodzę z głowa podniesiona do góry. Nie chodzi mi tu, ze jestem narcyzem żebyście nie zrozumiały mnie źle. Tylko chodzi o to ze czuje się wartościowa, ze coś wiem, ze coś potrafie. A przy nim czuje się stłamszona... może to nie dla mnie. Fakt nie jesteśmy małżeństwem, ale zaręczeni.
Moim zdaniem jeżeli on faktycznie robi uwagi na temat Twojego wyglądu i nic sobie nie robi z tego gdy zwracasz mu uwagę, to może czas pomyśleć o rozstaniu. Facet powinien pomagać budować poczucie własnej wartości i utwierdzać w tym, że przynajmniej dla niego jest się piękną, a nie obniżać samo ocenę.
Aczkolwiek nie mnie decydowac i oceniać, nie znam Was i sytuacji konkretnie.

reklama
A który masz tc?
10+2tc

A wlasnie dziewczyny nosice karte ciazy zawsze przy sobie ? [emoji14]
Tak, mam zawsze w torebce

Ja nawet jeszcze karty ciąży nie mam. ;)
Czemu jeszcze nie masz? To który to tydzień?

Dziewczyny moja gin nie odpisuje w sprawie infekcji, myślicie że mogę się smarować clotrimazolum mam w domu.
Clotrimazol jest bezpieczny w ciąży, w irl można nawet globulki z Clotrimazolu kupić bez recepty i brać w ciąży

Tak. Mówiłam, ze tego nie akceptuje. On mówi ze tego nie ogląda co koledzy mu wysyłają, ale sam wysyła dalej takie filmiki. Bezsensu. Nie wiem, a czy wy Były byście złe? Bo może ja robię problem z niczego?
To że dostaje nie zależy od niego , no trudno się mówi , ale ze wysyła to już jego decyzja i ja czegoś takiego nie toleruje, mnie takie filmiki nie przeszkadzają, bo sama czasem z mężem oglądam , ale robimy to wspólnie dla zabawy żeby się odpowiednio "nastroic" i wybieramy razem cis co nam się obojgu podoba i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek komentarzy wzajemnie kierowanych

Wiesz jakby dostawał i sam nie wysyłał to inna sprawa. A jak sam wysyła. A do mnie takie walk teksty to jest różnica, ze przy nim nie mam żadnego poczucia wartości i tego ze mu się podobam najbardziej. Jak zrobiłam awanturę to powiedział, ze zachowuje się jak gowniara a nie dorosła osoba i albo ja się pakuje albo on. A później kiciu, misiu
To niech się pakuje cwaniaczek, grrrr i to jeszcze kobiecie w ciąży coś takiego, no przegięcie, żadnego szacunku do kobiety która nosi jego dziecko

hej dziewczyny. nie nadążam Was czytac :D staram sie ale jak narobi sie zaległości z 4 dni to szanse marne na nadrobienie . Powiedzcie mi prosze czy Wy robicie badanie morfologii i moczu na każdą wizytę do ginekologa? mam wizyte s przyszly wtorek i sie zastanawiam czy trzeba bo on nic nie powiedział :)
Mnie kazał na każdą wizytę robić badanie moczu a morfologie co drugą wizytę, ale jeśli tobie nie zlecił nic to nie rób

Mówiłam mu raz, ze nie czuje się pewnie to stwierdził ze jak jestem zakompleksiona to nie dziwne, ze tak jest. I on uważa, ze cały czas mówi mi ze jestem najpiękniejsza.
Próbowałam rozmawiać z nim, ale co ja mogę jak on mówi, ze nie ogląda tego? A ja jak na niego patrzę to tylko widzę filmik, nie mam ochoty na nic. Może to chore, ale niestety.
Ach, ten brak empatii... masowy problem u facetów. Jeżeli ciągle bedziesz czuła sie tak stłamszona jak opisujesz to zastanów się nad relacją. Zainicjuj taką przemyślaną rozmowę zeby on wiedział, że to jest sprawa bardzo trudna i jednocześnie ważna dla Ciebie. Ja ze swoim mężem też miałam swego czasu sporo tematów do "wyprostowania".. gdyby nie godzinne rozmowy i czynne wulkany emocji to pewnie nigdy nie trafiłabym na to forum, z wiadomych przyczyn [emoji6]

I uwierz, że on patrzy na te nadmuchane lale, ale w życiu nie chciałby takiej kobiety u swego boku. Facet (nie mówię, że każdy ale większość) szuka w kobiecie odpowiedzialnej osoby i matki swojego dziecka. Spróbuj mu spokojnie wytłumaczyć, że komentowanie Twojego wyglądu sprawia Ci przykrość i zmniejsza pewność siebie.. a te filmiki spróbuj zignorować... bo po takiej kłótni Ty nie będziesz mogła spać w nocy, a on beztrosko zaśnie po minucie.
Jeśli szuka matki swojego dziecka to niech ją szanuje, takie tanie komentarze kierowane do swojej partnerki to dno i nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia
Niestety ale jest wielu facetów którzy szukają pustej blondi do pokazywania się z nią i robienia loda...
Także tutaj zupełnie się z Tobą nie zgadzam

Moim zdaniem jeżeli on faktycznie robi uwagi na temat Twojego wyglądu i nic sobie nie robi z tego gdy zwracasz mu uwagę, to może czas pomyśleć o rozstaniu. Facet powinien pomagać budować poczucie własnej wartości i utwierdzać w tym, że przynajmniej dla niego jest się piękną, a nie obniżać samo ocenę.
Aczkolwiek nie mnie decydowac i oceniać, nie znam Was i sytuacji konkretnie.
Mam takie samo zdanie w tym temacie. Jeszcze bezczelnie mówi : no jak jesteś zakompleksiona.... what??? Dziewczynki dawno mi nie wyszła tak pyszna szarlotka jak dziś .... mam prosciutki przepis jakby co[emoji16][emoji23]

Jeśli szuka matki swojego dziecka to niech ją szanuje, takie tanie komentarze kierowane do swojej partnerki to dno i nie ma dla mnie żadnego usprawiedliwienia
Niestety ale jest wielu facetów którzy szukają pustej blondi do pokazywania się z nią i robienia loda...
Także tutaj zupełnie się z Tobą nie zgadzam
Egzakli[emoji23][emoji1787][emoji6]

10+2tc

Tak, mam zawsze w torebce

Czemu jeszcze nie masz? To który to tydzień?

Clotrimazol jest bezpieczny w ciąży, w irl można nawet globulki z Clotrimazolu kupić bez recepty i brać w ciąży

To że dostaje nie zależy od niego , no trudno się mówi , ale ze wysyła to już jego decyzja i ja czegoś takiego nie toleruje, mnie takie filmiki nie przeszkadzają, bo sama czasem z mężem oglądam , ale robimy to wspólnie dla zabawy żeby się odpowiednio "nastroic" i wybieramy razem cis co nam się obojgu podoba i nie wyobrażam sobie jakichkolwiek komentarzy wzajemnie kierowanych

To niech się pakuje cwaniaczek, grrrr i to jeszcze kobiecie w ciąży coś takiego, no przegięcie, żadnego szacunku do kobiety która nosi jego dziecko

Mnie kazał na każdą wizytę robić badanie moczu a morfologie co drugą wizytę, ale jeśli tobie nie zlecił nic to nie rób
11 tc, na wizycie byłam miesiąc temu jak było 6+4 i mówił, że kartę założymy za miesiąc. Na upartego mam te kartki z usg, ale książeczki nie mam.

reklama
Dawaj przepis z chętnie wyprobuje coś nowego :)
Ciasto : 3 szkl mąki, 5 zoltek, paczka proszku do pieczenia,5 lyzek cukru. I to zagnieść na kruche..... Nadzienie : 12 duzych jabłek cynamon na oko opcjonalnie cukier na oko, jesli kwaśne .... ja zcieram na grubych oczkach mieszam że składnikami i nie podsmażam....wykładam na ciasto. I beza: 5 białek ubić na sztywno ,powoli dosypywać szkl cukru i dwa budynie waniliowe lub śmietankowe.... 160 stopni ok .50 minut.... mam nadzieję że w miarę czytelnie?[emoji16][emoji23]

Do góry