reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Hej :) A mnie obudził dzisiaj koszmar. Byłam na usg i lekarz powiedział, że dzidzia nie rośnie od 8 tc. Niby serduszko bije, ale na jego oko poronienie się zbliża. Przepisał jeszcze jakiś syrop na wzrost dziecka (??) i po 3 dniach miałam się zgłosić. Brr, płakałam aż jak wstałam.

reklama
Hej :) A mnie obudził dzisiaj koszmar. Byłam na usg i lekarz powiedział, że dzidzia nie rośnie od 8 tc. Niby serduszko bije, ale na jego oko poronienie się zbliża. Przepisał jeszcze jakiś syrop na wzrost dziecka (??) i po 3 dniach miałam się zgłosić. Brr, płakałam aż jak wstałam.
Ehhh straszny sen :( mi na szczęście nie śnią się takie horrory. Odliczam czas do środy żeby znowu zobaczyć swoje Maleństwo :)

Tak już prenatalne, jak ten czas leci :) ostatnia wizyta 07.11 , w sumie niecałe trzy tygodnie :) a u Ciebie kiedy ostatnia wizyta?
3.11 więc równe 4 tygodnie między jedną a drugą. Jak dla mnie to wieczność. Tym bardziej, że ciazowych objawów nie mam. Pewnie dopiero kopniaki utwierdzą mnie w tym, że jestem w ciąży :D

Też mam jutro prenatalne! :)
Będą emocje!

U mnie była podobna sytuacja to tak się wk.. że się prawie o rozwód otarło :/ nie wiem czy dalej to robi, wolę nie wiedzieć bo mi ciśnienie podnosi, ale na taki komentarz nigdy bym nie pozwoliła.

Ja też zazdroszczę, bo teraz nie mogę za długo chodzić a jeszcze niedawno biegałam po 5km lekko :/
Czuję się jak worek ziemniaków :p

Zrób tak koniecznie musisz się uspokoić i wiedzieć co się dzieje.
noo.....zestresowana jestem jak cholera bo sie naczytalam w necie ze bakteria ida z krwia matki do dziecka....ze przedwczesny porod itd...ehhh:( kolezanka wlsnie mi w pracy powiedziala ze gosciu w naszym miescie ma taki sprzęt:endometr i on jest max drogi bo zdjecie 450 zl ale ze nie szkodzi dziecku bo to nie RTG...ide dzis na konsultacje

noo.....zestresowana jestem jak cholera bo sie naczytalam w necie ze bakteria ida z krwia matki do dziecka....ze przedwczesny porod itd...ehhh:( kolezanka wlsnie mi w pracy powiedziala ze gosciu w naszym miescie ma taki sprzęt:endometr i on jest max drogi bo zdjecie 450 zl ale ze nie szkodzi dziecku bo to nie RTG...ide dzis na konsultacje
Moim zdanien nie ma sensu panikować. ;) Nic się dzidzi nie stanie! ;)

Porozmawiaj na spokojnie, przedstaw swoje zdanie na ten temat. Powiedz jakie rzeczy są dopuszczalne, a które są dla Ciebie upokarzajace i przede wszystkim powiedz o tym, że uwagi na temat Twojego wyglądu nie są śmieszne i nie życzysz sobie takowych. Jeśli jest rozsądnym facetem powinien zrozumieć.

Dzięki dziewczyny za rady! Na prawdę! Jesteście najlepsze!![emoji846]

reklama
Muszę to dobrze przemyśleć i zastanowić się nad tym wszystkim. Bez pochopnych decyzji. Pierwsze co to będzie rozmowa bez nerwów. Na spokojnie będę chciała z nim porozmawiać i jeszcze raz przedstawić to jak wyglada wszystko z mojej strony. Jeżeli będzie ingnorowal moje zastrzeżenia to nie widzę tego. Lubię się pośmiać z fajnych i śmiesznych rzeczy. Nie mówię, ze nic nie bawi mnie z takich filmików gdzie jest jakaś nagość bo niektóre są śmieszne. Ale nie typowy filmik gdzie pisze „ pozdrowienia od jakiejś tam” wyuzdana laska i pokazuje co ma między nogami. Albo następny gola dziewczyna która siada na twarz facetowi i moj wysyła takie filmiki kolega. I akurat nic w tym zabawnego nie ma, żadnej puenty z której coś wychodzi.
Może Twój facet ma jakieś braki w swerze intymnej? A może to po prostu dziecinada. Pogadaj z nim!

Do góry