reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

reklama
Nawet większy i dużo bardziej denerwujacy niz dziecko! Ja tez częściej narzekam na rodziców niż na dzieci...

Mam nadzieję że jak sama już będę matką to bede właśnie taka "mądra" jak jestem teraz kiedy narzekam na niektórych rodziców...

No ale dziewczyny...w tym roku mialam taka sytuację ze przyszla do przedszkola nowa dziewczynka i oczywiscie plakala przy wejsciu...jak zdecydowana wiekszosc dzieci...aaale co najgorsze matka plakala razem z nią...i jak wtedy dziecko ma myslec ze przedszkole to cos fajnego skoro matka placze kiedy go tak zostawia? No jak...
No to jest straszne. Ja zawsze bylam dzielna :) plakalam po wyjsciu ;)
Mi sie wydaje, ze ja jestem ta fajna mama. Uwazam swoje dziecko za najpieknieksze j najmadrzejsze ale tego nie musza wszyscy popierać, wiec sie z tym nie obnosze :) no i gemeralnie raczej nie jestem z tych rozczeniowych mam :)

Eh znow popołudnie i u mnie normalnie jakby baterie byly na wyczerpaniu [emoji52] musze sie za kazdym razem polozyc i pospac... wlasnie przed chwila zasnelam w sypialni ale ze tz gra na kompie i gada cos do kumpli w tej grze to sie obudzilam i przenosze sie do salonu dalej spac [emoji52]

Mi sie wydaje, ze ja jestem ta fajna mama. Uwazam swoje dziecko za najpieknieksze j najmadrzejsze ale tego nie musza wszyscy popierać, wiec sie z tym nie obnosze :) no i gemeralnie raczej nie jestem z tych rozczeniowych mam :)
Chciałabym taka być ;)

Dziś kolejny długi dzień, jeszcze 2h pracy, potem znowu optyk a potem na gitarę :p
A już bym spać poszła...

Brzuch czasem pobolewa ale plamienie już ustalo, więc mam nadzieję że niebezpieczeństwo minęło. Jutro kończę 12tc i mam nadzieję że niedługo trochę energii mi wróci.
Dzisiaj szefowa pytała jak się czuję i czy na pewno mogę dalej pracować, mam jej koniecznie dawać znać jeśli coś będzie nie tak.
Na wszelki wypadek kupujemy właśnie superkompa, żebym mogła pracować w domu.
Kupiłam też wózek i fotelik, bo te największe wydatki też chcę mieć z głowy.

Nawet większy i dużo bardziej denerwujacy niz dziecko! Ja tez częściej narzekam na rodziców niż na dzieci...

Mam nadzieję że jak sama już będę matką to bede właśnie taka "mądra" jak jestem teraz kiedy narzekam na niektórych rodziców...

No ale dziewczyny...w tym roku mialam taka sytuację ze przyszla do przedszkola nowa dziewczynka i oczywiscie plakala przy wejsciu...jak zdecydowana wiekszosc dzieci...aaale co najgorsze matka plakala razem z nią...i jak wtedy dziecko ma myslec ze przedszkole to cos fajnego skoro matka placze kiedy go tak zostawia? No jak...
Albo Ci rodzice co odprowadzają dziecko i pół godziny się żegnają, ściskają, całują jakby to dziecko tam na noc zostawało.....i jeszcze tekst: a będziesz tęsknić za mamusią? I wtedy takie dziecko same rozklejają. Ja zawsze krótko buziak,przytulas i pa, za drzwi sali i mnie nie było. Wiadomo że na początku łatwo mi nie było i zerkałam zza winkla czy wszystko ok ale zdecydowanie taka postawa dziecku pomaga.

Ja tak samo, jak jakieś dziecko moje atakowało to prosiłam panią żeby na to zwróciła uwagę ale jak moje coś nabroiło to kara mu sie należy jak każdemu.

Jakie plany na wieczór dziewczyny ? [emoji5]
Ja od 15:30 juz zalegam w lozku, nie mam sily kompletnie na nic[emoji52]
Dzis mlodemu robie dzien dziecka i mimo ze zawsze chodzi spać po 19 dzis sobie ze mna dluzej posiedzi bo o 20 w tv Minionki wiec niech ogląda bo uwielbia [emoji5] tz zadowolony bo znow moze wieczorem dluzej siedziec i grać na kompie [emoji5]

Jakie plany na wieczór dziewczyny ? [emoji5]
Ja od 15:30 juz zalegam w lozku, nie mam sily kompletnie na nic[emoji52]
Dzis mlodemu robie dzien dziecka i mimo ze zawsze chodzi spać po 19 dzis sobie ze mna dluzej posiedzi bo o 20 w tv Minionki wiec niech ogląda bo uwielbia [emoji5] tz zadowolony bo znow moze wieczorem dluzej siedziec i grać na kompie [emoji5]
Ja mam o tej godzinie przypływ energii wiec staram się nadrobić zaległości w sprzątaniu A pozniej bede robic mojej mamie paznokcie bo jutro na Andrzejki idzie [emoji6] A moje dzieci dzisiaj cały czas się ładnie bawią

reklama
Ja mam o tej godzinie przypływ energii wiec staram się nadrobić zaległości w sprzątaniu A pozniej bede robic mojej mamie paznokcie bo jutro na Andrzejki idzie [emoji6] A moje dzieci dzisiaj cały czas się ładnie bawią
A ja kapuśniak gotuje ktos tu wspominał o kapuście kiszonej i poleglam[emoji4][emoji39]

Do góry