reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ale się wkurzylam naczekalam się jak głupia na ktg. Po czym poszłam do lekarza z wynikiem a ta głupia baba do mnie ze ona bierze ksero i dziękuję. A jak chce się coś dowiedzieć to mogę na oddziale zostać. A tak to mam sobie iść do swojego lekarza.
Gdyby było coś nie tak to by Cię nie wypuściła ;) ta konsultacja lekarska to jak jakiś wielki zaszczyt :D

3jgxskjox8hy3b2y.png

reklama
Ja zabieg mialam w 11 tyg. I lekarz mówił że dla mojego bezpieczeństwa musze,miec zrobiony. Jak poronilam w 6 czy 7 tyg. To dali mi jakies czopki i sama sie oczyszczalam bez zabiegu.bo przy wczesnej ciąży tak można ,ale pozniej to juz ryzyko że cos zostanie.

5djylbetecfse5n6.png
Ja tez wlasnie przy tych czop kach krwawilam i.pozniej zabieg. A na wizycie kontrolnej juz z wynikiem histopatologicznym moja gin (bo zabieg robil mi inny lekarz)mówiła mi ze nie był zabieg konieczny bo sama bym się oczyscila. A tak przy zabiegu istnieje ryzyko powstania zrostów.

Okej, jestem już po badaniu. Lekarka chciała w celu weryfikacji terminu zobaczyc wszystkie usg od początku do 13tyg i jak zobaczyła, ze robił je dr Zdun to powiedZiała, ze w kompetencje tego lekarza się nie wchodzi ;) zatem 6.06 jest moim prawidłowym terminem :D mam zrobić pod koniec przyszłego tyg ktg i jeśli do 4.06 nie urodze sama to 5.06 mam się rano stawić w celu przyjęcia na patologie (ale to dzień przed terminem dlatego, ze to nadciśnienie mam)
Jestem zadowolona choć nie chce mi się jeszcze tydzień turlac.
Aha i jeśli starszymi Was od początku klockami to jeszcze nie wszystko stracone bo u mnie młody dziś 38+4 według usg waży +/- 2900 g :) a wcześniej mówili, ze do 4 dobije ;)

Muszę się nauczyć od Ciebie podejścia, będę sobie przytaczac cytaty w zależności od sytuacji [emoji16] powaga

7v8rikgno1ck7egs.png
No w nosie z tym- serio. Jak bylam na ip na karowej to mi usg dowcipne robili przy odslonietej zaluzji a w pokoju obok dwie pacjentki, pani doktor i 3 polozne.
Nie ma co sie wstydzic. Wstyd to krasc jak moja mama mowi ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Lekarz powiedział że na pewno dzisiaj urodze, nie wie o której ale na pewno dzisiaj :) w sumie to sobie Stoje przy łóżku bo tak mnie mniej boli. Trafiłam na fajna położna i nie jest tak źle. Ale momentami ból nie do zniesienia :(

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymaj się! Jesteś niesamowita i tak, że tyle piszesz :)

Dlatego noszę sandały [emoji23]

Zrobilam mini zapas:D ale dwa juz zjedzone wiec na dlugo nie starczy :p
U mnie dzisiaj zapowiada sie dosc leniwa sobota :D mam tylko plan zrobic golabki, mieszkanie posprzatane a wieczorem przychodza znajomi :)
1495881683-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieje, że to zapas na 2 dni [emoji39][emoji23]

A co obchodu i wstydu, myślę, że jak ktoś jeszcze planuje go mieć to polecam zostawić przed szpitalem, bo faktycznie on tam w niczym nie pomoże. Ale chyba w większości się zgadzamy [emoji6]

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

reklama
Nie wiem czy coś się po 2 latach zmieniło, ale przedtem w moim szpitalu na jakieś badania czy kontrolę brali do osobnego pokoju. A praktykantów na szczęście nie widziałam . W planie porodu zaznaczyłam teraz że ich nie chce ,ale wiadomo życie swoje zweryfikuje

uwo943r8bpxeguj2.png

ibm2qtkfl70pgtqd.png

Do góry