reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

W 36t0 335cm
Pierwszy syn 35cm i mnie nacieli
Emkamat U ciebie też było 35, nacinali?

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
a mnie dziś diabeł podkusił i wypróbowałam laktator .Tak sobie pomyślałam za 4 dni mam karmić dziecko a u mnie susza w piersiach .Co ja się umordowałam żeby chociaż złożyć to ustrojstwo , po 5 min pracy urządzenia dalej susza , potrzymałam jeszcze chwilkę i pojawiła się kropelka kleistej wody .Nic więcej ze mnie nie poleciało , mam nadzieje ze moja pierś będzie jednak spełniała swoja funkcje a nie posłuży tylko w roli cumelka .:(

a mnie dziś diabeł podkusił i wypróbowałam laktator .Tak sobie pomyślałam za 4 dni mam karmić dziecko a u mnie susza w piersiach .Co ja się umordowałam żeby chociaż złożyć to ustrojstwo , po 5 min pracy urządzenia dalej susza , potrzymałam jeszcze chwilkę i pojawiła się kropelka kleistej wody .Nic więcej ze mnie nie poleciało , mam nadzieje ze moja pierś będzie jednak spełniała swoja funkcje a nie posłuży tylko w roli cumelka .:(
Spokojnie rozkreci się po porodzie , ale w takiej sytuacji laktator może się przydać do rozkrecania laktacji.

3jgxskjox8hy3b2y.png

Zobacz załącznik 808063 [emoji23] [emoji23] tak marzę o tym! Jak chyba kazda z nas [emoji35]
Z naciskiem na każda [emoji16]Cała noc miałam skurcze, a rano co? Ustały! Z jednej strony byłam obkichana, że się rozkręci, a z drugiej taka myśl "jak urodzisz w weekend, to po wyjdziesz i spędzisz dzień dziecka w niesamowitym gronie" :D I co? I dupa...
Później może z pare skurczy się pojawiło, jedyne co mnie dziwi, że jednak one gdzieś tam ciagle są... myślałam, że przepowiadające trwają z godzinkę lub dwie i koniec. Jak to jest z tym u Was?

Dzieciaczki tyją po owocach bo w owocach dużo witamin :) ogólnie tyją po zdrowym jedzeniu dlatego zwykle tęższe kobiety,które zwykle jedzą śmieci rodzą malutkie dzieci a szczupłe kobietki rodzą w miarę duże dzieciaczki.Statystycznie biorąc.
A do tego jeszcze jeśli przyjmuje się witaminy to już w ogóle klocuszki mogą wyjść :)
Moja mama wcinała mandarynki na kilo z moim bratem i urodził się 4.5 kg chłopa,z nami nie jadła i rodzilismy się po 3.200 , 3.400. Ja też wsuwałam mandarynki i pomarańcze i też w miarę duży chłop :)

Zając może zrób sobie badanie krwi na potas ,bo inaczej bezsensu się ochodzisz po lekarzach a tak to będziesz wiedziała na czym stoisz a lekarz i tak ci pewnie badania zleci ;)
Ale nie ma żadnego medycznego potwierdzenia o tych witaminach.
Ja widzę prostsze uzasadnienie - w owocach jest cukier i tyle :p

p19uyx8dakwwcbe2.png

l22ndf9hmlnkjp5l.png

U mnie 36t4d glowka miala obwod 310mm. A waga 2800 g byla i powiedzial ze jego zdaniem do porodu przybierze kolo 600g, wiec byloby idealnie :) ani klocus ani jakas malutka ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja od wczoraj ledwie sie ruszam;/ po tych skurczach przedwczoraj wieczorem, cos mi sie w brzuchu zmienilo- nie wiem co, ale mega boli. Brzuch mi twardnieje, ale nie czesto, boli mnie podbrzusze a jak wstaje to sie nie umiem do konca wypristowac bo mnie jakos tak ciagnie:/ nie wiem, moze przez te skurcze Mala zeszla troche nizej i tam sie teraz wszystko rozciaga i dlatego boli...
Jestem mega zla bo chcialabym posprzatac i w ogole ale jak tylko wstaje to boli. W nocy tez przy kazdym przekreceniu sie z boku na bok sie budzilam przez bol. Jak Mala sie rusza to tez mnie boli- do dupy.
Aaaaaa tez juz mam dosc! Chce juz odzyskac moje ruchy!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Motylek biedna Ty... nie dość,że już ciężko na końcówce to jeszcze ta noga :*

Cymera u mnie też susza. Nic się nie martw jeszcze będziemy miały kraine mlekiem (i może miodem ;))płynącą :D

U mnie po wczorajszym usg(36+6) Mała ma 2600 i przy porodzie będzie prawdopodobnie ok. 3kilosów :) łożysko 2stopnia,wód dużo i na poród się nie zapowiada póki co,więc muszę schody atakować :D

reklama
Mnie wczoraj po rowerku bolał brzuch,ale przeszło i dziś znów normalnie jest. Dzidek się chyba nie szykuje jeszcze albo zrobi to szybko i niespodziewanie. No cóż ruch mi nic nie da,bo całą ciążę normalnie śmigam i organizm jednak przyzwyczajony. Ale może trochę dłużej na rowerku popyrać albo dłuugi spacer po polach i lasach i coś się ruszy.

Ale chcę rodzić od przyszłego weekendu. W czwartek jedziemy kupić auto daleko i może jak mnie wytelepie po tych polskich dołkach to urodzę :D

Do góry