reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

myślę,że skoro kawę pić można to i nic się nie stanie gdy raz na jakiś czas zrobi się taki peeling. Oczywiście nie często bo te rozstępy zrobiły się krwawe i muszą mieć czas by się "zagoić" . Narazie będę smarować się Elancylem i olejami,żeby zaczęły działać i później gdy wszystko dojdzie do normy znów sobie zafundować taki zabieg,póki skóra jest cienka i więcej jej się złuszczy. Działa tak samo jak mikrodermabrazja i różne kwasy a przynajmniej nie trzeba bulić u kosmetyczki.
W sumie czemu wcześniej na to nie wpadłam,że trzeba skórę ścierać,żeby się zregenerowała. Na twarz sobie robiłam kwas migdałowy w domu i powiem Wam ,że efekty mnie powaliły a to byłą ostatnia deska ratunku w walce z trądzikiem i bliznami po nim.
Ja peelingi robie regularnie od początku ciąży ( wcześniej też ale brzucha w ciąży). Poleca się je zarówno w walce z rozstępami jak i przeciw nim. Mnie na razie wyszły dwa na brzuchu co przy moich skłonnościach i tak uważam za duży sukces. Zobaczymy z jakim wynikiem zakończę ciążę i połóg. zastanawiam się tylko czy tą maść z mocznikiem moge stosować podczas karmienia piersią

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
A dretwieja ci w dzien ? Bo u mnie dretwieja i mrowia palce caly dzien a w nocy bola...ja owijam bandazami na noc albo opaska uciskowa jak masz. Usztywniam nadgarstki. Cos tam pomaga...nie jestem przekonana do konca czy to woda czy nie hormony ciazowe- gdzies czytalam... ale daj znac czy pomaga !

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Mam dokładnie te same objawy co Ty. Moja mama chorowała na zespół cieśni nadgarstka to jest taki ból właśnie. Też nie puchne jakoś strasznie ale może dużo wody z cytryną i herbata z pokrzywy pomoże. Byłam dzisiaj u lekarza na wizycie i niestety musimy wytrzymać do porodu.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja peelingi robie regularnie od początku ciąży ( wcześniej też ale brzucha w ciąży). Poleca się je zarówno w walce z rozstępami jak i przeciw nim. Mnie na razie wyszły dwa na brzuchu co przy moich skłonnościach i tak uważam za duży sukces. Zobaczymy z jakim wynikiem zakończę ciążę i połóg. zastanawiam się tylko czy tą maść z mocznikiem moge stosować podczas karmienia piersią
a ja właśnie nie robiłam i ogromnie żałuję,ale myślę ,że przy zdolności regeneracji mojej skóry po rozstępach nie będzie za jakiś czas śladu ;)

Mam dokładnie te same objawy co Ty. Moja mama chorowała na zespół cieśni nadgarstka to jest taki ból właśnie. Też nie puchne jakoś strasznie ale może dużo wody z cytryną i herbata z pokrzywy pomoże. Byłam dzisiaj u lekarza na wizycie i niestety musimy wytrzymać do porodu.

0d1y3e3kgrmge34s.png
To moze i ja kupie pokrzywe... ja of kors w koncu u lekarza nie bylam... duzo pic ? Bede :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Gadalam dzis z kolezanka, ktorej tydzien temu wywolywali porod. Dopiero wyszly bo mala miala zachlystowe zapalenie pluc podobno od jej - kolezanki- dodatniego gbsa...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Do góry