reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

myślę,że skoro kawę pić można to i nic się nie stanie gdy raz na jakiś czas zrobi się taki peeling. Oczywiście nie często bo te rozstępy zrobiły się krwawe i muszą mieć czas by się "zagoić" . Narazie będę smarować się Elancylem i olejami,żeby zaczęły działać i później gdy wszystko dojdzie do normy znów sobie zafundować taki zabieg,póki skóra jest cienka i więcej jej się złuszczy. Działa tak samo jak mikrodermabrazja i różne kwasy a przynajmniej nie trzeba bulić u kosmetyczki.
W sumie czemu wcześniej na to nie wpadłam,że trzeba skórę ścierać,żeby się zregenerowała. Na twarz sobie robiłam kwas migdałowy w domu i powiem Wam ,że efekty mnie powaliły a to byłą ostatnia deska ratunku w walce z trądzikiem i bliznami po nim.
Ja peelingi robie regularnie od początku ciąży ( wcześniej też ale brzucha w ciąży). Poleca się je zarówno w walce z rozstępami jak i przeciw nim. Mnie na razie wyszły dwa na brzuchu co przy moich skłonnościach i tak uważam za duży sukces. Zobaczymy z jakim wynikiem zakończę ciążę i połóg. zastanawiam się tylko czy tą maść z mocznikiem moge stosować podczas karmienia piersią

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
A dretwieja ci w dzien ? Bo u mnie dretwieja i mrowia palce caly dzien a w nocy bola...ja owijam bandazami na noc albo opaska uciskowa jak masz. Usztywniam nadgarstki. Cos tam pomaga...nie jestem przekonana do konca czy to woda czy nie hormony ciazowe- gdzies czytalam... ale daj znac czy pomaga !

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Mam dokładnie te same objawy co Ty. Moja mama chorowała na zespół cieśni nadgarstka to jest taki ból właśnie. Też nie puchne jakoś strasznie ale może dużo wody z cytryną i herbata z pokrzywy pomoże. Byłam dzisiaj u lekarza na wizycie i niestety musimy wytrzymać do porodu.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Ja peelingi robie regularnie od początku ciąży ( wcześniej też ale brzucha w ciąży). Poleca się je zarówno w walce z rozstępami jak i przeciw nim. Mnie na razie wyszły dwa na brzuchu co przy moich skłonnościach i tak uważam za duży sukces. Zobaczymy z jakim wynikiem zakończę ciążę i połóg. zastanawiam się tylko czy tą maść z mocznikiem moge stosować podczas karmienia piersią
a ja właśnie nie robiłam i ogromnie żałuję,ale myślę ,że przy zdolności regeneracji mojej skóry po rozstępach nie będzie za jakiś czas śladu ;)

Mam dokładnie te same objawy co Ty. Moja mama chorowała na zespół cieśni nadgarstka to jest taki ból właśnie. Też nie puchne jakoś strasznie ale może dużo wody z cytryną i herbata z pokrzywy pomoże. Byłam dzisiaj u lekarza na wizycie i niestety musimy wytrzymać do porodu.

0d1y3e3kgrmge34s.png
To moze i ja kupie pokrzywe... ja of kors w koncu u lekarza nie bylam... duzo pic ? Bede :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Gadalam dzis z kolezanka, ktorej tydzien temu wywolywali porod. Dopiero wyszly bo mala miala zachlystowe zapalenie pluc podobno od jej - kolezanki- dodatniego gbsa...

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Do góry