reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja dermatix już mam a cepan na jutro zamówiłam. Będę stosowała zamiennie bo jednak dermatix bardzo mały a drogi więc jakbym miała tyle rozstępów smarowac porządnie wysmarowac dwa razy dziś mnie to pół rubli po jednym dniu nie moje. Będę stosowała dwa razy dziennie cepan i na noc dermatix zobaczymy jak zadziała :)
No właśnie dermatix drogi i mały.Zamówię sobie bo i tak będę używała 3 inne specyfiki,żeby narazie nie robiły mi się nowe,więc może narazie wystarczy. Tylko czy można używać na tak świeże rozstępy?

Aha ja zrobiłam sobie mocny peeling kawowy i dość starłam skórę na brzuchu co podobno bardzo pobudza do odnowienia się jej przez co rozstępy mogą się znacznie zmniejszyć bądź zniknąć :) zobaczymy efekty za niedługo :)

reklama
Nigdzie nie ma truskawek ! Makro moja ostatnia nadzieja ! I smietanka 36 mniaaaaam. Jezuuu jak tam nie bedzie to umre. Bylam w lidlu nakupowalam innych owocow ale to nie to :( ale mila sytuacja mnie spotkala - stalam w mega kolejce. Niewidoczna ;)Nie stalo sie zle bo klima a ja w samochodzie nie mam nabitej jeszcze i oczyszczonej :/ i Pani jakas mowi ,,prosze Pani przejdzie do przodu" i do ludzi przed soba ,,prosze przepuscic kobiete w ciazy" mialam ochote ja wycalowac wiara w ludzkosc powraca :)
Ale tej klimy mi szkoda ;) ;)
Ide polowac !

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Ja dzis na rynku widzialam ich pelno! :) Po 12 zl za kg :D:D

Przez Was i ja sobie tego wiesiołka dziś kupiłam i wciągam :D Herbatek nie odstawiłam, robię sobie jako zimną herbatkę na tą piękną pogodę :D

To chyba bez większych skoków skurczy, tylko dzidzia skakała mocno?
Zaraz wrzucę moje KTG z terminu na 2 dni przed porodem, jak lekarz na to spojrzał powiedział
- Ale czuje pani te skurcze?
- Ale jakie skurcze?
- No to są już TE skurcze
- Czuję, że się spina, ale nie boli
- TE może nie bolą, ale pani już bez torby to daleko niech nie jedzie
:D

O proszę:
1495115207-aaaaaa.jpeg

I rzeczywiście było tak, że następnego dnia miałam już po mocnym skurczu co godzinę, a 16.08 rano byliśmy już w szpitalu z regularnymi :) Śmiesznie się wspomina :)

A jak wczoraj lekarza pytałam kiedy zacząć KTG to mi powiedział, że dopiero za 2 tygodnie zaczniemy, bo teraz jakieś głupoty mogą wychodzić... Więc cierpliwie czekam na to co się będzie działo przez ten czas :)

Faktycznie skacze dość dużo i to zawsze, a skoki skurczy to tylko 3 były, ale oczywiście nic nie czułam. Twoje raczej spokojne było przy badaniu. ;)
Mojemu serduszko troszkę za szybko biło, odrobinkę tylko po czekoladzie się uspokoiło ;)

Tylko żeby się nie okazało, że bóle porodowe prześpię, a obudzę się na parte :p
Jeszcze mam miesiąc czasu, ale po weekendzie chyba przestanę jeździć na studia <trochę zaczynam się bać> zobaczymy co lekarz powie we wtorek.

mnie tylko raz facet dal pierwszeństwo w kolejce do kasy , a tak to wszędzie muszę swoje odstać nawet w przychodni czy Tesco , takie tu maja zasady czy masz 90 lat albo jesteś w ciąży albo nie masz nogi wszyscy są traktowani równo .

Mój mi sam kupuje to na co mam ochotę :) wie,że zdrowo się odżywiam i mi ufa w tej kwestii co mi kupować a co nie tym bardziej,że On sam się na tym nie zna najlepiej :D ale takie truskaweczki to od czasu do czasu nie zaszkodzą. Chipsy czy słodycze tak samo się je a w takkich truskawkach chociaż jakieś witaminy oprócz chemii

No właśnie dermatix drogi i mały.Zamówię sobie bo i tak będę używała 3 inne specyfiki,żeby narazie nie robiły mi się nowe,więc może narazie wystarczy. Tylko czy można używać na tak świeże rozstępy?

Aha ja zrobiłam sobie mocny peeling kawowy i dość starłam skórę na brzuchu co podobno bardzo pobudza do odnowienia się jej przez co rozstępy mogą się znacznie zmniejszyć bądź zniknąć :) zobaczymy efekty za niedługo :)
No na takie świeże powinno najlepiej działać chyba. To nie są rany więc świeże blizny najlepsze do leczenia :)

Kurcze ja taki peeling kawowy to min raz w tyg robiłam. Teraz nie robię bo to jednak kofeina, a w tych fusach jej jest dużo i przez skore dożo łatwiej sie wchłania. I jakoś mi moje rozstepy te młodzieńcze nie zginęły :(:( Ale proboj moze w połączeniu z jakimś super kremem będzie efekt. Daj znac czy pomogło koniecznie. Jezeli chodzi o kulturystow to oni jednak robią zabiegi kosmetyczne z uzyciem lasera. Duzo osob tez suplementuje kolagen. A tu najlepszy jest ten rybi ale tez najdrozszy (trzeba sprawdzac suplementy bod wzgledem skladu bo niestety często maja bardzo malo kolagenu). Poprawia on wizualny wyglad skory działa tez na celulit (choć tu bardziej pomagają same cwiczenia i dieta) ale warto kolagen wlaczyc w dietę. Co do pumeksu to stosują go raczej "chłopaki z siłowni" :D:D Ale oni maja rożne ciekawe pomysły ;p

reklama
Oj smutek :(
Maz oczywiscie sie drze juz, ze sama chemia[emoji87] [emoji86]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

To prawda..... Z tego względu dziś będąc w Lidlu nie kupiłam, bo jem praktycznie co drugi dzień. Mam nadzieję że się jeszcze na nasze załapie przed porodem.....
A! I dziś posadziłam swoje w skrzynkach [emoji12]
1495122516-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry