reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Skąd ja to znam... " Masz leżeć plackiem bo od porodu dzieli cie włosek"... tsa... po 36tc uprawiam normalnie seks, normalnie się ruszam, biore bardzo ciepłe kąpiele, przestałam brać już nospe... i co? cisza

w57vyx8dubspq12k.png
Tak niestety nie raz sie zdarza. Najpierw trzeba chuchac, dmuchac, a pozniej wywolac sie nie da [emoji1]
Kochana Skarbówka
Wystarczy ze nie zaplacisz im złotówki niechcacy i juz odrazu mandat 200-300 zl . Sa wtedy tacy szybcy ze szok [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A propos zusu! Pamietacie jak wg zusu dostalam odmowe wyplacenia l4 listem zwyklym ktory sie zgubil, wiec wydzwanialam/chodzilam i nikt nie chcial mi powiedziec czemu nie przyznali mi l4, (bo przeciez wyslali list) wiec nie mialam co zrobic zeby sie odwolac.. w koncu udalo sie(po tygodniu prob, szukania znajomosci w zusie itd), okazalo sie ze ksiegowa zle wyliczyla skladki i musielismy doplacic za 9dni oraz napisac wniosek o przywrocenie terminu platnosci tych skladek. Tak tez zrobilismy ok 20 marca!!! Oni maja 30dni (zwyklych- nie roboczych) na odp. Czekalam cierpliwie az cos sie wyjasni i az dostane w koncu kase! Cisza... dzwonilam tam 2 tyg temu. Po kolejnych bojach zeby ktos udzielil mi informacji dowiedzialam sie ze wniosek przyszedl ale jeszcze nie maja odp. Mam dzwonic za kilka dni. Dzwonilam w zeszlym tyg, niemila pani przelaczyla mnie do innego dzialu bo "skad ona ma wiedziec"... trafilam na milego pana (jednak baby to sa france :p) ktory po pol godz sprawdzania powiedzial, ze akurat ja mam pecha!!!!!!! I ktos nie dopelnil swoich obowiazkow i nie zajal sie moja sprawa, czaicie??? Ja na prawde mam pecha! Pierwszy raz chce cos dostac od panstwa i tyle zamiesZania. Pan powiedzial, ze zostawi notke kierownikowi dzialu, bo teraz on sie tym powinien zajac . Da moj nr tel i ktos zadzwoni do mnie tego samego dnia albo nastepnego (to bylo w zeszly wtorek) i co?!! CISZA! Kasy jak nie bylo tak nie ma! Boje sie ze urodze a to dalej nie bedzie zalatwione i wtedy znowu bedzie problem zeby dostac macierzynski- jakas masakra!!! A na L4 jestem od 20 stycznia i nie dostalam jeszcze zadnych pieniedzy... tylko ciesze sie ze mamy pieniadze, bo nie wyobrazam sobie jakby to bylo gdybym potrzebowala tych pieniedzy na wyprawke/kredyt/czynsz czy po prostu na zycie. Masakra!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cyrk jakiś! Masakra :/
Nie popusciłabym im tego i zadbała by winny został pociągnięty do odpowiedzialności. Kurna człowiek by spróbował w odwrotną stronę się nie wywiązać z jakiegoś terminu to ***** kary w sekundę by naliczyli

74703e3kkwoaumma.png

Moze mała Cie trenuje abys przyzwyczajala sie do nieprzespanych nocy [emoji6]. I przez to naciska na jakis nerw?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja czytalam, ze Rozalie sa uparte i zlosliwe ale zeby az tak ;) ? Jesli taka bedzie to beda wojny w domu bo ja tez uparciuch ;)
Dzis przetestuje usztywnienie nadgarstka i owiniecie bandazem zobaczymy. Moze chociaz noc przespie.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Melduję się ze szpitala. Nikoś jest najdzielniejszym chłopcem jakiego znam. Wypił to obrzydliwe świństwo na przeczyszczenie ( w sumie 1,5litra!) - imponuje mi bardzo. Jutro badanie - trzymajcie proszę kciuki.
Przeczytałam was, teraz leżę już i postaram się usnąć bo niewiAdomo jak noc minie

74703e3kkwoaumma.png

własnie uczyłam męża zmieniać pieluszkę ,w roli dziecka wystąpiła pluszowa krowa akurat wielkości noworodka :) Maz stwierdził ze banalnie proste , po czym dodał ze jeszcze zwiesi dziecku choinki zapachowe na stopy i może zmieniać pieluchy ;)

Czesc Dziewczyny. Udalo mi sie doczytac:) po weekendzie forum sie znowu ozywilo.
Wyczytalam, ze zajadacie sie arbuzami. Nie chce tu zrzedzic, bo wiem czym jest mikosc do arbuza:) to byl jeden z moich ulubionych owocow do czasu... w 1 ciazy zatrulam sie arbuzem i wyladowalam w szpitalu. Jak sie dowiedzieli, ze jadlam arbuza to strasznie mnie zjechali. Nie mialam pojecia, ze sa tak niebezpieczne. Zwlaszcza te do lipca. Potem sa juz pozniejsze odmiany i nie sa tak szkodliwe. Te wczesne maja w sobie olbrzymie ilosci azotanow, bo to duzy owoc i wodnisty wiec wchlania.Tym bylam struta:(( ja uwielbialam wiec jadlam sporo, a azotany sie podobno gromadza w organizmie. I atak jest nagly. Szkoda, ze to wszystko juz po fakcie sie dowiedzialam. Trzy dni wymiotowalam i bylam na kroplowkach. Bylo to dokladnie na 4 tyg przed porodem. Poczatkiem czerwca. Wiec tylko podaje Wam dalej co moze ( ale oczywiscie nie musi) stac sie po arbuzie...

reklama
Melduję się ze szpitala. Nikoś jest najdzielniejszym chłopcem jakiego znam. Wypił to obrzydliwe świństwo na przeczyszczenie ( w sumie 1,5litra!) - imponuje mi bardzo. Jutro badanie - trzymajcie proszę kciuki.
Przeczytałam was, teraz leżę już i postaram się usnąć bo niewiAdomo jak noc minie

74703e3kkwoaumma.png
Trzymam kciuki! Spokojnej nocy:)

Do góry