reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To ja szafe miałam pełną w tej ciąży :) Rodzice kupili mi mnóstwo ciuchów żebym "jakoś w szkole wyglądała". Ja kupiłam pierwszą pare spodni, i gdybym kupowała sobie sama to pewnie byłoby mi szkoda i miałabym też ze dwie pary. Teraz tak myślę że posprzedaje te rzeczy które nie będą zniszczone- 2 pary spodni, jakieś bluzki. Zostawię te które mogą się przydać do karmienia

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Ja juz kiedyś pisałam że używam musteli i jak na razie się sprawdza a mam duze skłonności i b.delikatna jasną karnację.Po porodzie bede jej nadal używać+z tej samej serii zel ujędrniający do ciała.

I to jest dobre myślenie [emoji3] a podczas pierwszego porodu miałam taki moment załamki, chciało mi się płakać..... Ale szybko minęło bo sama ze sobą pogadałam " głupia babo, weź się w garść, nie czas na użalanie się, nikt za Ciebie tego nie zrobi" i jakoś potem poszło szybko [emoji16]

thgfikgneziy9g6d.png
Nooo wlasnie. Pojade, urodze i wyjde ;)

A wczoraj powiedzialam mezowi, ze nasteone dziecko wycelujemy tak, zeby urodzilo sie marzec, kwiecien :p bo te cieplo- nawet dla tak cieplolubnej osoby jak ja - sa nie do zniesienia.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

My celowaliśmy w te wcześniejsze miesiące, ale się nie udało. I tak supeeer , bo z Amelią meczyłam się całe lato. I lepiej niż urodzić np w listopadzie a z dzieckiem wychodzić na chwilę, bo zimnoo.

3jgxskjox8hy3b2y.png

aaa miałam tak w pierwszej ciąży. Zostawiłam mimo to jedne spodnie ciążowe a teraz ich ani razu nie założyłam. Jak na nie patrzę to mi niedobrze bo mi przypominają najgorsze chwile w tamtej ciąży. Teraz chodzę przeważnie w czarnych legginsach ale ja nadal lubię mimo wszystko:)

Ja dzisiaj po wizycie. Jutro mam ciążę donoszoną[emoji16][emoji16][emoji16] taa daaam. No i ponoc wody na granicy i łożysko się starzeje... Następna wizytę miałam mieć 29go ale kazała mi przełożyć i przyjść wcześniej. Zatem idę 24go. No i jest szansa, że urodzę przed terminem a to moje marzenie;))
Miała któraś z Was przypadek z tym łożyskiem? Bo nie wiem czy się nastawiać, że jednak coś wcześniej pójdzie... Ale chyba zacznę dziś pakować torbę;)
aaaa przez 3 tygodnie na wadze mi przybyło 700g, a młoda przybrała 800g więc to nie ja tyje.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam już trzeci stopień też, lekarz powiedział, ze świadczy to o donoszonej ciazy

Tzn. z małym w sensie ze starszakiem jedziemy do szpitala, nie z powodu tych skurczy. W każdym razie w razie "w" mimo, że na dziecięcym to jednak pomocy pewnie udzielą jakbym zaczęła rodzic ;) ale pewnie to te paskudne przepowiadacze. Trasa, stres na pewno nie pomagają w wyciszeniu. Jeszcze po drodze wszystkie apteki zamknięte jak na złość, a muszę nospe kupic

74703e3kkwoaumma.png
No wlasnie, w razie czego bedziesz w szpitalu, wiec mozesz rodzic;).
Powodzenia w szpitalu, oby synka jak najmniej meczyli
Dzien dobry... płakac mi sie chce. Wykonczy mnie ten bol i dretwienie... od tygodnia nie przespalam nocy. Sama nie wiem co mam robic.

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A czy Wam tez wyszly zyly na wierzch ? Nie puchne, no chyba ze wieczorem po calym dniu mam spuchniete dlonie ale na dloniach, przedramionach, stopach czy dekoldzie mam takie wystajace zyly...normalnie widac jaka ciezka prace wykonuja :p

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Mi sie wydaje, ze na rekach mi wyszly... w sensie ostatnio sie zdziwilam, ze tak je widac. Aaa i na udach z tylu popekaly mi naczynka solidnie [emoji17] maz do mnie kilka razy powiedzial, ze mam mega siniaki i okazalo sie, ze to naczynka..

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Im bliżej rozwiązania tym bardziej czuję się nieprzygotowana i mam więcej watpliwości i wielkiego stracha..Chciałabym to odłożyć na za miesiąc ale się nie da..:)

Do góry