reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

To straszne. Mi tez od jakiegos tygodnia. Od lokci w dol. I bolą nienilosiernie. Rano musi minac dobre pol godz zanim cos wezme do rak.
Chyba zwiejsze dawke magnezu z wit b6. Teraz biore jakos gdzie jest napisane 1 tabletka ale moze zaczne brac jeszcze przed snem ? To jakis tragizm :(
A Ty jak sobie radzisz ?
w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Zając ja też tak miałam + cholernie bolesny skurcz łydki w nocy zazwyczaj. Odkąd biore magnelle przeszło. Lekarz mi ją polecił wcześniej brałam CHela-magn- b6 mama i nie pomagało a brałam 3 tabletki dziennie teraz tylko 1 na noc. spróbuj może akurat tobie też pomoże

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
To jakas tragedia... 3 razy w nocy na siku. Do tego te rece mi tak dretwieja i bola, ze co chwila sie wybudzalam... juz nie wiem co mam z nimi robic i jak sobie pomoc... :(

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Mnie tez tak ręce bolą. Dretwieją i bolą od ramion, a rano sztywne palce i nie umiem rozruszać. Nijak sobie z tym nie rsdze. Ale chociaż nie muszę tak często ba siku wstawac, do 3x to jeszcze dla mnie ok.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Zając ja też tak miałam + cholernie bolesny skurcz łydki w nocy zazwyczaj. Odkąd biore magnelle przeszło. Lekarz mi ją polecił wcześniej brałam CHela-magn- b6 mama i nie pomagało a brałam 3 tabletki dziennie teraz tylko 1 na noc. spróbuj może akurat tobie też pomoże

w57vyx8dubspq12k.png
Ok sprobuje dzieki :*

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Mnie też strasznie bolą dłonie w nocy. Mam wrażenie że śpiąc na boku blokuje gdzieś jakąś żyłkę i tak albo lewa albo prawa reka boli niemiłosiernie. Dzisiaj spałam 4 godziny :-(

0d1y3e3kgrmge34s.png

Jak ja Ci zazdroszczę chyba się zaraz porycze pozdrów ode mnie Wrocław to moja macierz a jedziemy dopiero w sierpniu dodatkowo moja siostra wróciła na dobre do Wrocka w kwietniu więc teraz to już wogole drażliwy temat Udanego pobytu

ex2b3e5efllsxoqe.png
Pozdrowie oczywiście masz to jak w banku! ;) Pewnie nie poszalejemy mam nadzieję że jakoś dojedziemy i nie rozpakuje się po drodze :p Może masz pomysł co warto zobaczyć, albo znasz jakąś fajną knajpę na obiad to z chęcią skorzystamy :D:D W zeszłym roku co prawda byliśmy i trochę pozwiedzalismy a teraz z tym brzuchem to nie poszalejemy. Ale zjeść coś dobrego będzie trzeba :D

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE]
Mój lekarz też wczoraj powiedział że całkowicie donoszoną ciążę uważa się od skończonego 38 tygodnia więc zaczętego 39. W moim przypadku od 22 maja. Jak widać co lekarz to inny system [emoji4]

Wczoraj na wizycie miałam 36+3 tc, to mi wpisał do karty 36/37..... Noo

thgfikgneziy9g6d.png

Dokładnie. Mi też tak wczoraj powiedział. A ja już myślałam, że donoszona mam. A tu duuupa ;p

Pozdrowie oczywiście masz to jak w banku! ;) Pewnie nie poszalejemy mam nadzieję że jakoś dojedziemy i nie rozpakuje się po drodze [emoji14] Może masz pomysł co warto zobaczyć, albo znasz jakąś fajną knajpę na obiad to z chęcią skorzystamy :D:D W zeszłym roku co prawda byliśmy i trochę pozwiedzalismy a teraz z tym brzuchem to nie poszalejemy. Ale zjeść coś dobrego będzie trzeba :D
Na rynku we wrocławiu obok sfinksa jest taka pyszna wloska restauracja. Rewelacyjna zupa cebulowa, pizza, makarony a do tego pyszny starter cieply chlebek i maslo czosnkowe [emoji7] my z mezem bylismy rok temu w czerwcu... achchch :)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ok sprobuje dzieki :*

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Zając mi też dretwialy. I w sumie jest przestały. Może dlatego że się jednak chłodniej zrobiło albo dlatego że ostatnio pozarlam 3 gorzkie czekolady w ciągu 2 dni. Wieże że to czekolady bo wczoraj u nas ponad 20 c było i zero dretwienia. Więc zjadłam wczoraj kolejna tym razem gorzka z kokosem ;p

reklama
Pani doktor w szkole rodzenia mówiła , że donoszona to 38.0-39 TC. Z tym 37 różnie piszą różni naukowcy a oni w szpitali jeśli dziecko się urodzi w tym terminie i nie wykazuje oznak wcześniactwa to wpisują, że donoszona. 37 czyli 36 i parę zawsze jako wczesniaki i szeregiem skierowań do specjalistów. A moja aplikacja mój 37- 36. 3 pokazuje jako ciąża donoszona.

Mnie też zaczęły skurcze łydek łapać chyba ten magnez sobie kupić.

A mój dzidziuś ciągle się rusza i głównie jak leżę- będzie mały dzikusem tylko w kogo ? ;D

Gemina- gratulacje dla siostry - u mnie jeszcze lepiej - siostra rodzi w październiku 2017 a brata czerwcowa żona w listopadzie :D
Na śwęta będzie jeden wielkiii sjagon i ryk [emoji23][emoji16]

3jgxskjox8hy3b2y.png

Do góry