reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dzień dobry [emoji4]Uroczyście oświadczam ze o godz 4.40 z wielkim krzykiem świat powitała Basiulka [emoji8] przypomina male cudeńko bo ma tylko 49 cm i 2530 g[emoji6] dziękuję za wsparcie [emoji9] odezwę sie później [emoji4]

16udskjopmtfyunf.png
Ojej gratuluje jak cudnie Basia :-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Ja jam zaczęłam chodzić do sr to położna mi kazała wyznaczyć dni w które powinnam mieć miesiączkę i ich okolicach oszczędzać się bo najczęściej wtedy dochodzi do poronienia, porodów itd. I faktycznie jak trafiłam z plamienia i zaczynającym się rozwarcie to był to taki termin. Teraz każdy na wstrzymanym oddechu przechodzę :D Teraz od 27 mam "czerwone dni" więc z pełnia się nie pokryje ale idealnie na przeprowadzkę i jak ja mam się oszczędzać :D

Anulka Wiedziałam że to tak się skończy, wykrakałaś tą pełnią:-D GRATULACJE mamusiu. Córeczka wcale nie taka maleńka, jak na ten tydzień. Wracajcie szybko do sił:-D Basieńka jest przeurocza,i jakie włoski duże i ciemne hihi.

Nie straszcie mnie tymi zabobonami , bo ja czułam ruchy już 15-16 TC. Czyli powinnam się już rozpakowywać. Co prawda torba spakowana , ale dokupiłam kilka małych ubranek i czkam na kuriera a kilka ubranek czeka na pranie. Tak sobie wgrałam , że dziecko będzie małe , bo sprawdziłam w książeczkach zdrowia, że ja byłam mikrusem i mój mąż. Ja nie ważyłam nawet 3kg. Amelia też mikruska , bo w 42 tyg miała 3300. Położna powiedziała, że ona tutaj czuje duże dziecko. No nic USG za 2 tyg. Za 3 mam okulistę.

Ten 9 czerwiec nawet by mi pasował. 2 dni po terminie ;)

3jgxskjox8hy3b2y.png

Do kolejnej pełni raczej nie dotrwam, bo 6.06 mam termin. A cc chce robić w terminie około porodowym czyli coś koło 30.05-2.06. Ale naprawdę liczę że zacznie się samo i pójdzie szybciej bo lepiej by było gdyby malutki sam chciał wyjść a nie tak na siłę i nagle go wyjeli.
czy któraś może wie czy jak mam dzidzie w ułożeniu poprzeczno-miednicowym ( raz tak raz tak), to brzuch mi się w końcu obniży czy nie za bardzo?
Bo M. mówi że poszedł troszkę w dół ale nie ma aż tak ogromnej różnica jak u niektórych z was

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
Do góry