reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Do kolejnej pełni raczej nie dotrwam, bo 6.06 mam termin. A cc chce robić w terminie około porodowym czyli coś koło 30.05-2.06. Ale naprawdę liczę że zacznie się samo i pójdzie szybciej bo lepiej by było gdyby malutki sam chciał wyjść a nie tak na siłę i nagle go wyjeli.
czy któraś może wie czy jak mam dzidzie w ułożeniu poprzeczno-miednicowym ( raz tak raz tak), to brzuch mi się w końcu obniży czy nie za bardzo?
Bo M. mówi że poszedł troszkę w dół ale nie ma aż tak ogromnej różnica jak u niektórych z was

w57vyx8dubspq12k.png
Brzuszek sie obniza de facto wtedy gdy glowka wpasowywuje sie juz w dno miednicy..wiec nwm czy jak jest inaczej to bedzie taki efekt

He he farciara [emoji6] no dzięki [emoji38]
Dostałam ten antybiotyk bo bylo mało wód. Tak jak pisze Monya żeby nie doszło do zakażenia. Potem mialam skurczyki [emoji4] Tak koło 3 zaczęły być silniejsze. O 4.20 wzięli mnie na porodowke i o 4.40 po 3 partych urodzilam [emoji38]
1494484743-aaaaaa.jpeg

16udskjopmtfyunf.png
Wielkie gratulacje :D śliczna dziewczynka [emoji173]

Kurde chyba będę tego 9 nogi zaciskac bo będzie tłum na porodówce, a termin mam na 15. Muszę się w końcu wziąć za prasowanie bo stresujecie [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Następna
Pełnia 9 czerwiec 2017
:tak:
wtedy możemy rodzić ;)

Mówiłam mojemu o pełni w czerwcu ,ale tutaj widzę ,że większość się sypie przed czerwcową pełnią. Mnie ostatnio coś plecy na dole bolą,nie wiem czy to mięśnie czy co ale takie bóle które ustają i znów przychodzą. Mam nadzieję,że to nie to jeszcze. Chociaż według teorii ruchów to już powinnam rodzić :D

A ja dopiero dziś torbę będę pakować ,ciuszki muszę poprasować bo jeszcze sobie wiszą na suszarce. Dobrze,że je w ogóle już wyprałam ,ale jak dostałam tego bólu okresowego to od razu poszłam nastawiać prania:D
Tak te porody lecą i takie mam ostatnio dziwne objawy,że muszę być gotowa.

Anulka gratulacje! piekność ta Twoja kruszynka,będzie Miss Polonia ;)

@Bellax123! mi położna powiedziała wczoraj, że dziecko moze tyłkiem się wpasować nisko w kanał rodny, (analogicznie jak główka), więc spodziewam się, ze brzuch tez moze opaść :)

A i jeszcze powiedziała, ze w przypadku położenia miednicowego nie czeka się do rozpoczęcia akcji porodowej, bo jest ryzyko wypadnięcia nóżek albo pępowiny.
Dzisiaj idę na konsultacje do przychodni przyszpitalnej, zobaczymy co lekarz powie na ten temat :)

Ja jam zaczęłam chodzić do sr to położna mi kazała wyznaczyć dni w które powinnam mieć miesiączkę i ich okolicach oszczędzać się bo najczęściej wtedy dochodzi do poronienia, porodów itd. I faktycznie jak trafiłam z plamienia i zaczynającym się rozwarcie to był to taki termin. Teraz każdy na wstrzymanym oddechu przechodzę :D Teraz od 27 mam "czerwone dni" więc z pełnia się nie pokryje ale idealnie na przeprowadzkę i jak ja mam się oszczędzać :D
[emoji33] to ja okolo 14ego... po co mi mowilaaaaas [emoji87] ale to by sie pokrylo z II terminem z usg polowkowego ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Nie straszcie mnie tymi zabobonami , bo ja czułam ruchy już 15-16 TC. Czyli powinnam się już rozpakowywać. Co prawda torba spakowana , ale dokupiłam kilka małych ubranek i czkam na kuriera a kilka ubranek czeka na pranie. Tak sobie wgrałam , że dziecko będzie małe , bo sprawdziłam w książeczkach zdrowia, że ja byłam mikrusem i mój mąż. Ja nie ważyłam nawet 3kg. Amelia też mikruska , bo w 42 tyg miała 3300. Położna powiedziała, że ona tutaj czuje duże dziecko. No nic USG za 2 tyg. Za 3 mam okulistę.

Ten 9 czerwiec nawet by mi pasował. 2 dni po terminie ;)

3jgxskjox8hy3b2y.png
Ja tez domówiłam ciuszków [emoji85]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Gratulacje dla rozpakowanej w pełnię :) my z mężem się wczoraj przytulaliśmy, liczyliśmy że pełnia cos pomoże ale cisza, prócz tego że pół nocy nie spałam i męczyły mnie straszaki haha ale to chyba z emocji że mogłabym już rodzic. Zobaczymy jak to będzie ale do terminu na pewno się nie dokulam :) miłego dnia dziewczynki [emoji8]

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry