Co do różnych ciekawych historii porodowych . Moja mama (pielęgniarka z zawodu) kiedyś odebrała poród na naszym stole w kuchni :-) Środek nocy jakiś facet się dobija do drzwi i krzyczy powódź powódź w aucie ratunku. Mama się zerwała i jak się obudziła w końcu to zrozumiała jak facet krzyczy że wody odeszły. Okazało się, że zamiast do szpitala oddalonego jakieś 30 km od naszej wsi przyjechał spanikowany po pomoc do pielęgniarki. Nie wiem już jak to było dokladnie bo byłam bardzo mała miałam jakieś 10 lat. W każdym razie chyba już było za późno na jazde do szpitala i Pani urodziła z pomocą mojej mamy u nas w kuchni. Potem przyjechało pogotowie i ich zabrali.
reklama
Malinowa123
Fanka BB :)
Dziewczyny a pytanie takie jaki macie stosunek do porodu od poczucia pierwszego ruchu dziecka? W sensie czy myslicie ze to prawda ze od poczucia 1 ruchu pierworodka urodzi w ciagu 20-22 tygodnia po poczuciu ruchu a wielorodka po 22-24 tygoniach?
Aleksandrax
Matko co to się dzieje, zaczęło się już chyba na poważnie.
Bellax informuj nas jak będziesz mogła
Ja dziś wyczytałam w apce że 25 maja już będzie donoszona, to już za 2 tyg
Mam jednak nadzieję dotrzymać do czerwca, choć już mi spojenie daje we znaki i co chwilę pochodzę to muszę usiąść.
Chyba wszystkie mamy tak z tym szykowaniem. Jak mnie wtedy w klatce bolało to poszłam pod prysznic żeby mieć włosy czyste w razie co [emoji14]
Bellax informuj nas jak będziesz mogła
Ja dziś wyczytałam w apce że 25 maja już będzie donoszona, to już za 2 tyg
Mam jednak nadzieję dotrzymać do czerwca, choć już mi spojenie daje we znaki i co chwilę pochodzę to muszę usiąść.
Chyba wszystkie mamy tak z tym szykowaniem. Jak mnie wtedy w klatce bolało to poszłam pod prysznic żeby mieć włosy czyste w razie co [emoji14]
Zając Czerwcowy
Nigdy o tym nie slyszalam ale wychodzi na to ze urodzilabym w 42 tyg bo ruchy poczulam ok 22 tygodnia. A biorac pod uwage niektore nasze dziewczyny hmmmDziewczyny a pytanie takie jaki macie stosunek do porodu od poczucia pierwszego ruchu dziecka? W sensie czy myslicie ze to prawda ze od poczucia 1 ruchu pierworodka urodzi w ciagu 20-22 tygodnia po poczuciu ruchu a wielorodka po 22-24 tygoniach?
Malinowa123
Albo ze trzeba policzyć 154 dni od 1 ruchow to u mnie wychodzi 16 maj hah z jednej strony plecy bola, przepowiadajace mam od 2 tygodni i nie wiem czy czop mi nie odszedl... ehh no coz zobaczymy
Malinowa123
Moja mama, babcia i ciocia mowia ze u nich sie sprawdzilo w kazdej ciazy, mama 2 ciaze, babcia 4 ciaze a ciocia 3 i mowily ze zawsze tak rodzily jak wyliczyly no ale nie wiem czy to przypadek i zabobon czy prawda [emoji6]Nigdy o tym nie slyszalam ale wychodzi na to ze urodzilabym w 42 tyg bo ruchy poczulam ok 22 tygodnia. A biorac pod uwage niektore nasze dziewczyny hmmm
Zając Czerwcowy
Ojeeeeju dokladnej daty to ja nie pamietam wiec nie sprawdzeAlbo ze trzeba policzyć 154 dni od 1 ruchow to u mnie wychodzi 16 maj hah z jednej strony plecy bola, przepowiadajace mam od 2 tygodni i nie wiem czy czop mi nie odszedl... ehh no coz zobaczymy
Anusiek1508
Malinowa123
Ja tez bym nie pamiętała gdybym nie sprawdzila bo zaraz po tym napisalam smsa do meza ze poczulam [emoji16]Ojeeeeju dokladnej daty to ja nie pamietam wiec nie sprawdze
reklama
Zając Czerwcowy
Ja popiore, prasuje dojdzie mi apteka i tez juz pakuje niech czeka