reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co do różnych ciekawych historii porodowych . Moja mama (pielęgniarka z zawodu) kiedyś odebrała poród na naszym stole w kuchni :-) Środek nocy jakiś facet się dobija do drzwi i krzyczy powódź powódź w aucie ratunku. Mama się zerwała i jak się obudziła w końcu to zrozumiała jak facet krzyczy że wody odeszły. Okazało się, że zamiast do szpitala oddalonego jakieś 30 km od naszej wsi przyjechał spanikowany po pomoc do pielęgniarki. Nie wiem już jak to było dokladnie bo byłam bardzo mała miałam jakieś 10 lat. W każdym razie chyba już było za późno na jazde do szpitala i Pani urodziła z pomocą mojej mamy u nas w kuchni. Potem przyjechało pogotowie i ich zabrali.

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Dziewczyny a pytanie takie jaki macie stosunek do porodu od poczucia pierwszego ruchu dziecka? W sensie czy myslicie ze to prawda ze od poczucia 1 ruchu pierworodka urodzi w ciagu 20-22 tygodnia po poczuciu ruchu a wielorodka po 22-24 tygoniach?

Matko co to się dzieje, zaczęło się już chyba na poważnie.
Bellax informuj nas jak będziesz mogła :)

Ja dziś wyczytałam w apce że 25 maja już będzie donoszona, to już za 2 tyg :o
Mam jednak nadzieję dotrzymać do czerwca, choć już mi spojenie daje we znaki i co chwilę pochodzę to muszę usiąść.

Chyba wszystkie mamy tak z tym szykowaniem. Jak mnie wtedy w klatce bolało to poszłam pod prysznic żeby mieć włosy czyste w razie co [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Dziewczyny a pytanie takie jaki macie stosunek do porodu od poczucia pierwszego ruchu dziecka? W sensie czy myslicie ze to prawda ze od poczucia 1 ruchu pierworodka urodzi w ciagu 20-22 tygodnia po poczuciu ruchu a wielorodka po 22-24 tygoniach?
Nigdy o tym nie slyszalam ale wychodzi na to ze urodzilabym w 42 tyg bo ruchy poczulam ok 22 tygodnia. A biorac pod uwage niektore nasze dziewczyny hmmm ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Albo ze trzeba policzyć 154 dni od 1 ruchow to u mnie wychodzi 16 maj hah :D z jednej strony plecy bola, przepowiadajace mam od 2 tygodni i nie wiem czy czop mi nie odszedl... ehh no coz zobaczymy :)

Nigdy o tym nie slyszalam ale wychodzi na to ze urodzilabym w 42 tyg bo ruchy poczulam ok 22 tygodnia. A biorac pod uwage niektore nasze dziewczyny hmmm ;)

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png
Moja mama, babcia i ciocia mowia ze u nich sie sprawdzilo w kazdej ciazy, mama 2 ciaze, babcia 4 ciaze a ciocia 3 i mowily ze zawsze tak rodzily jak wyliczyly no ale nie wiem czy to przypadek i zabobon czy prawda [emoji6]

Teraz to sie dzieje na tym naszym forum [emoji6]
Bellax informuj nas, co i jak u Ciebie.

Prasuje ciuszki malenstwa i, choc mam termin na koniec czerwca, chyba zaczne rozgladac sie za jakas torba do szpitala, niech stoi i czeka na czerwiec [emoji6]

reklama
Do góry