reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja mam termin z pierwszego usg na 20.06 :)

74703e3kkwoaumma.png
Ja mam termin na 22 czerwca ;-)

0d1y3e3kgrmge34s.png

reklama
Ja mam termin na 19.06, ale zobaczymy jak natura każe :p Jak długo pozwoli mi jeździć na zajęcia, żeby zaliczyć przedmioty. W maju dużo więc może być ciężko, ale mam zamiar zamknąć temat zaliczeń do końca maja.
Może natura będzie na tyle wyrozumiała :evil:

Ja w ciąży w ogóle nic nie brałam i nie biorę. Raz wzielam apap na ból głowy i mi nie pomógł. I może ze 4 razy espumisan. A tak to nic a nic :)skutecznie odzwyczaja ;) wcześniej byle ból głowy i juz brałam ibuprom.

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dokładnie tak samo. Żadnych leków nie biorę a wcześniej byle ból głowy to ibuprom. :p Alenjakos dałam radę i mam nadzieję że dotrwam w tym postępowaniu do końca. Teraz jest najtrudniej bo jestem przeziebiona wiadomo ciężko już z brzuchem jeszcze przeziębienie więc i ból głowy Ale jakoś daje radę:)

Chyba wszystkie wiemy, ze nospa działa rozkurczowo na nas, więc na napięcie mięśniowe dziecka tez. Ale nie chodzi o codzienne łykanie. Poza tym łatwiej ćwiczyc napięcie u dziecka ( nie u każdego są powikłania i póki co nie ma badań ze to głownie nospa się przyczynia) niż walczyć o życie wcześniaka z 20 tc. Gdzie powikłań z powodu wczesnego porodu na pewno jest 100 razy więcej. A napięcie mięśniowe to przy nich pikus.
Tak, jak pisałam to jest lek i jest na liście leków więc jest przebadany. Ja nie hejtuje ani samej no spy, ani osób, które ja biora. Tak, jak pisałam wybiera się mniejsze zło. I też nie zapieram się, ze nigdy w ciąży nie wezmę. Raz nawet bym lyknela z checia bo już takie skurcze i niepokój mnie dopadly w nocy ze na prawdę się wystraszylam. No ale wtedy nie miałam jej w domu. Następnego dnia kupiłam i tak leży w razie w. :)Nie chciałabym żeby ktoś źle mnie zrozumiał. Ja po prostu wierzę, że każda z nas najlepiej wie czego potrzebuje. :) Zna siebie, czuje swoje dziecko i wie jakiego ma lekarza. Dlatego to każdego indywidualna decyzja. Uff Ale się rozpisalam :p

Ja to mam stresa bo biore leki i odstawiamy w 36 tyg a w 37 pessar zdejmujemy . To moja druga ciaza i lekarz ciagle powtarza ze raczej bede tym przypadkiem co po zdjeciu sie zacznie dosc szybko. Zdejmowac bedziemy pod sam koniec maja o ile dotrwam oczywiscie [emoji41]

Ja miałam zdejmowany w 38tc, szyjkę miałam na 2,5 cm i robiłam wszystko żeby nie przenosić ( wiesiołek, schody, długie spacery, seks i ogólnie mało oszczędzania -co było nowością po 3 mcach leżenia ). Urodziłam w 40 tyg bez 1 dnia. Tak wiec nic nie wiadomo.

reklama
takie porady znalazłam na przyśpieszenie porodu lub łagodzenie jego przebiegu :)
- trzeba jeść ananasa w dużych ilościach ( ma jakiś enzym który zmiękcza szyjkę )
-jeść ostre jedzenie ( kapsaicyna uwalnia endorfiny które łagodzą ból i poprawiają nastrój)
-jeść lukrecje czarna najlepsza ( stymuluje produkcje prostaglandyny a ta wywołuję skurcze )
-pić herbatkę z kminku
-pić herbatkę z liści malin
-olej z wiesiołka ( albo doustnie , albo od 38 tyg dopochwowo )
- ćwiczenia spacery , chodzenie po schodach , podskoki na piłce
-sex :Da konkretnie sperma która zmiękcza szyjkę
- stymulacja sutków :D lub :mad: w zależności od tego czy ktoś lubi i czy sutki nie są zbyt wrażliwe
- sprzątanie domu :(

Do góry