reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Byłam dzisiaj po wynik badania na przeciwciała. Oczywiście są obecne. Wbiłam odrazu do lekarza bez kolejki po skierowanie na określenie tych przeciwciał i się udało. Lekarz oczywiście zgrywał głupka ale w poniedziałek atakujemy centrum krwiodawstwa [emoji134]

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O kurcze. I co teraz cie czeka?

szczepionka;)
ostatnio mój nowy lekarz wyśmiał moją starą gin, bo jakiś miesiąc temu plamiłam. i On nie mógł zrozumieć czemu moja gin mnie wtedy nie położyła na oddział i nie podała szczepionki skoro mamy konflikt ? jeśli na oddziale jest pacjentka z plamieniem bądź krwawieniem to jest za darmo, a moja gin podała mi leki żebym przestała plamić i powiedziała że jeśli chce moge sobie wykupić te szczepionke (u mnie koszt 500zł). Nie plamiłam przez konflikt ale to nie ważne podobno każdy lekarz by mnie położył na oddział żebym nie płaciła;(

w57vyx8dubspq12k.png

Arya jak tam kochana ??
Jestem po badaniu. Marcelek na pewno jest chłopcem :) wskoczył na 11 centyl czyli dobrze - poniżej 10 jest wlasnie podejrzenie hipotrofii. Za 2tyg. mam przyjechać na kontrole czy rośnie dobrze i jak bedzie wszystko ok to juz koniec przygody z bizielem :)

Tylko kurka teraz Dzwoniłam do swojego ginekologa, po mojej relacji powiedział, że jest ok, ale powinnam być pod częstszą obserwacją i on chce mnie zobaczyć po 2óch tygodniach od tej wizyty u niego i Umowilam się na 12.04, ale tak teraz widzę, że to najbliższa środa. Czy to ma sens jak minie 5 dni od tej dzisiejszej? Lekarz mówił, że chce porównać z tą wizytą u niego. No sama teraz nie wiem, mąż gada mi, że bez sensu. Z kolei mój dr raczej zwykle mowi, że wszystko jest ok, nie ma tendencji do paniki, prędzej bym powiedziała, że odwrotnie i skoro tak teraz się przejął to chyba dobrze?

7u223e3kwboc3bjp.png

szczepionka;)
ostatnio mój nowy lekarz wyśmiał moją starą gin, bo jakiś miesiąc temu plamiłam. i On nie mógł zrozumieć czemu moja gin mnie wtedy nie położyła na oddział i nie podała szczepionki skoro mamy konflikt ? jeśli na oddziale jest pacjentka z plamieniem bądź krwawieniem to jest za darmo, a moja gin podała mi leki żebym przestała plamić i powiedziała że jeśli chce moge sobie wykupić te szczepionke (u mnie koszt 500zł). Nie plamiłam przez konflikt ale to nie ważne podobno każdy lekarz by mnie położył na oddział żebym nie płaciła;(

w57vyx8dubspq12k.png
Bo to chodzi o to ze przy takich wszystkich niepozadsnych krwawieniach lozysko moze przepuszczac krew matki i w ciele dziecka krew matki zacznie atakowac krew dziecka. To chyba tak ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Arya to dobrze,niech rośnie okruszek :);)
Ja nie orientuje się w tych centylach,ale też mi coś wczoraj babeczka od usg mówiła ,że moja jest na 10. Tylko nie pokierowała mnie dalej,więc czekam co moja gin powie na wizycie za tydzień ;)

Arya to dobrze,niech rośnie okruszek :);)
Ja nie orientuje się w tych centylach,ale też mi coś wczoraj babeczka od usg mówiła ,że moja jest na 10. Tylko nie pokierowała mnie dalej,więc czekam co moja gin powie na wizycie za tydzień ;)

Moj ostatnio wychodził poniżej 10 centyla, koło 3 nawet ten brzuszek miał, ale przybrał trochę teraz. Zresztą to wszystko zależy od aparatury, każde badania miałam na rożnych maszynach, i troje różnych lekarzy. No, ale trzymam się tego, że jest ok :)
Tylko nie wiem co z tą wizytą w śr teraz, mąż krytykuje :/

7u223e3kwboc3bjp.png

Moj ostatnio wychodził poniżej 10 centyla, koło 3 nawet ten brzuszek miał, ale przybrał trochę teraz. Zresztą to wszystko zależy od aparatury, każde badania miałam na rożnych maszynach, i troje różnych lekarzy. No, ale trzymam się tego, że jest ok :)
Tylko nie wiem co z tą wizytą w śr teraz, mąż krytykuje :/

7u223e3kwboc3bjp.png
Ja bym poszła, głownie dlatego żeby porównać pomiary obu lekarzy. Jak wyjdzie wyższy centyl to super ,ale jak niżej niż obecnie to co wtedy? Wolałabym wcześniej wiedzieć żeby móc coś zadzialać.

reklama
Wy tu o centylach itp a ja jak pojde to znow mi lekarz nic nie powie tylko pobada pobada i wypisze na kartkach [emoji35] nie dosc ze place abonament to chyba znow prywatnie musze isc na usg...

p19u9jcg81ehxczt.png

Do góry