reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja trochę czytałam o tej wit K i zgodzę się na zastrzyk w szpitalu, ale potem już nie będę suplementować. W necie jest dużo artykułów za i przeciw, nie wiadomo kogo słuchać...

U nas zaleca się suplementację od 8 doby do końca 3mies. Ale jeśli dziecko ma kolki to często każą odstawić witaminy, bo niedojrzały ukł pokarmowy może ich nie trawić. To mi daje do myślenia. I dlaczego naturalne nie ma tej wit w mleku matki? To też mi nie daje spokoju, jakiś powód ta natura ma.
Na pewno będę podawać wit D.

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Ostatnia edycja:
reklama
Ja trochę czytałam o tej wit K i zgodzę się na zastrzyk w szpitalu, ale potem już nie będę suplementować. W necie jest dużo artykułów za i przeciw, nie wiadomo kogo słuchać...

0d1yhqvkorvfo1vd.png
Ja zrobię tak samo. Zresztą w szkole rodzenia położona tłumaczyła,że lepiej podać witaminę K w szpitalu,bo później nie trzeba już podawać.Zresztą w szpitalu,w którym zamierzam rodzić,podają wit.K już od paru lat.

oar8ugpjafqeooh5.png

Mój 2 lata temu też to dostał. I wg tego co podają nowe wytyczne po zastrzyku z Wit K nie suplementuje się już jej.

Gemmina też czytałam dużo o kolkach po witaminiach szczególnie K. W mleku matki jest, z tym że 4 krotnie mniej niż dzienne zapotrzebowanie maluszka.

U nas masakra....Mała ma chyba zapalenie ucha, w nocy gorączka.....ja po tej wstrętnej nocy obudziłam się z mega bólem głowy. Wstałam i pachwiny bardzo mnie bolą, ciągną.... Ciężko to opisać. Najchętniej poszłabym spać ale dziecko nie poszło do przedszkola [emoji24]

Judzia oooooo jakże ja bym chciała żeby moja teściowa wybrała się na wakacje w terminie porodu [emoji3] pewnie będzie chciała przyjechać id razu jak wrócimy do domu, ale tym razem zamierzam być chamska i zabronić. Mąż powie żeby wstrzymała się z tydzień.... Przynajmniej ja nie mialam ochoty na odwiedziny zaraz pi powrocie ze szpitala. Dla dziecka też to nic dobrego.

Ja nie będę się sprzeciwiac żadnym szczepionką tym obowiązkowym. Nie znam ale na tym na tyle....ufam że szczepią setki dzieci dziennie więc mojemu także nic nie będzie

thgfikgneziy9g6d.png

Jestem ciekawa jak ułożone jest dziecko. Ostatnio było pośladkowo. Od kilku dni czuje bardzo nisko kopniaki i skakanie po pęcherzu, ale widać też jak brzuch rusza się w okolicach pępka i w okolicach żeber. To moje dziecko jest wszędzie :-D

Chyba jakąś infekcję zlapałam. Brrr.... Nieprzyjemnie. Wizyta w środę, ale chyba pójdę jutro. Wybieralam się w ubiegły czwartek, ale jak na złość mi przeszło, a dziś znowu coś niedobrego się odezwało.

Dzisiaj zrobiło mi się przykro, bo teściowie zaplanowali wyjazd w terminie porodu. Wiem, że świat nie kręci się wokół mojej ciąży, ale nie mają jeszcze żadnych wnuków. Liczyłam, że jak mała przyjdzie na świat, to będą chcieli ją zobaczyć, ale przeliczyłam się. Nie potrafię przebić się przez mur tej obojętności.

U mnie tesciowa leci se do paryza i wraca chyba na dzien przed terminem, i mowi do mnie tylko Masz nie rodzic wczesniej,he dobre ... tez mi bylo przykro bo jedzie z corka i szwagierka taki babski wypad ...uuu fancy ...tylko jak dla malej nie przywiezie ubranek coco chanel to Niech nie wraca

reklama
Do góry