reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Jestem w 29t4d, a trzeci raz w ciazy mam zapalenie ucha :( nie wiem co z bolu ze soba zrobic :(

Oj bidulko [emoji22] chyba tylko wygrzac to możesz. Kiedyś jak byłam mała to moja Babcia miała taką specjalną roślinę i zwijała mi listek do ucha [emoji4] Ale w ciąży to chyba tylko watka i ciepło

16udskjopmtfyunf.png

reklama
Dziewczyny czy bedziecie zgadzaly sie na podanie domiesniowo zaraz po urodzeniu maluchowi witaminy K ? Pytam bo to jest nowe zalecenie od 2016 roku. Jakas mega dawka... to samo mozna podac dziecku doustnie a pozniej suplementowsc od 8 dnia do 3 msc bodajze. Jak to u Was wyglada ?

p19u9jcg81ehxczt.png
Niedawno ta mega dawka podobno została zmniejszona. Z tego co ja słyszałam to w szpitalu jest podawane tyle ile potrzeba a takie suplementowanie samemu później wg dawnych wytycznych jest zbyt silna dawka dla dzieci..

Dziewczyny czy bedziecie zgadzaly sie na podanie domiesniowo zaraz po urodzeniu maluchowi witaminy K ? Pytam bo to jest nowe zalecenie od 2016 roku. Jakas mega dawka... to samo mozna podac dziecku doustnie a pozniej suplementowsc od 8 dnia do 3 msc bodajze. Jak to u Was wyglada ?

p19u9jcg81ehxczt.png

Rodziłam 3 lata temu i juz było domięśniowo.

A to pierwsze słyszę, dzięki, że o tym wspomniałaś, trzeba temat wyGooglowac ;)
Poparte to to jakimiś badaniami chociaż?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Proszę ,żeby rozwiać wątpliwości co do aluminium
"Warto podkreślić, że wbrew informacjom podawanym przez różnych niezbyt rozgarniętych ludzi preparat witaminy K podawany noworodkom w Polsce (Konakion MM) nie zawiera ani alkoholu, ani polisorbatu, ani aluminium. Charakterystyka produktu leczniczego Konakion MM Paediatric 2 mg/0.2 ml niżej:
http://www.guildlink.com.au/gc/ws/ro/pi.cfm?product=ropkommp10709
(polskie tłumaczenie powyższej ulotki: https://app.box.com/v/konakion)"

Link do strony :Link do: Czy witamina K może być szkodliwa dla niemowląt? Czy można uniknąć zastrzyku? VKDB ~ Decyzja w oparciu o dowody naukowe i kalkulację ryzyka.

Jestem ciekawa jak ułożone jest dziecko. Ostatnio było pośladkowo. Od kilku dni czuje bardzo nisko kopniaki i skakanie po pęcherzu, ale widać też jak brzuch rusza się w okolicach pępka i w okolicach żeber. To moje dziecko jest wszędzie :-D

Chyba jakąś infekcję zlapałam. Brrr.... Nieprzyjemnie. Wizyta w środę, ale chyba pójdę jutro. Wybieralam się w ubiegły czwartek, ale jak na złość mi przeszło, a dziś znowu coś niedobrego się odezwało.

Dzisiaj zrobiło mi się przykro, bo teściowie zaplanowali wyjazd w terminie porodu. Wiem, że świat nie kręci się wokół mojej ciąży, ale nie mają jeszcze żadnych wnuków. Liczyłam, że jak mała przyjdzie na świat, to będą chcieli ją zobaczyć, ale przeliczyłam się. Nie potrafię przebić się przez mur tej obojętności.

reklama

p19u9jcg81ehxczt.png
Hmm mój dostał K w szpitalu już 3 lata temu. Nie wiem czy to była jakaś mega dawka, od tygodnia chyba (musiałabym sprawdzić na wypisie), po porodzie miał zalecenie dostawać dalej doustnie.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry